Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Árvíz lehet a Rábán

A várható jelentős mennyiségű csapadék miatt szombat délutántól jelentősebb vízszintemelkedések lehetnek a, megyi vízfolyásokon. A Rábán árvízvédelmi fokozat közeli vízállások is kialakulhatnak.


Napok óta térségünk időjárását egy ciklonrendszer alakítja. Több hullámban nedves levegő érte el vízgyűjtőinket, záporok, zivatarok alakultak ki, s a csapadék nagyobb része magyar területre esett.

A lehullott csapadék mennyisége működési területünk vízgyűjtőin 8-18 mm közötti volt, de lokálisan a Zala vízgyűjtőn a 30 mm-t is elérte - olvasható a Nyugat-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság honlapján. A Marcalon és déli részen levő kisebb zalai vízfolyásainkon vízszintemelkedéseket tapasztaltunk.

A meteorológiai előrejelzések szerint folytatódik a csapadékos időjárás, ezért többfelé előfordul eső, zápor, helyenként zivatar is.
Hétfőig térségünkben is területi átlagban nagy mennyiségű csapadék várható. Ennek hatására szombat délutántól jelentősebb vízszintemelkedések lehetnek a megyei vízfolyásokon, a Rábán árvízvédelmi fokozat közeli vízállások is kialakulhatnak. A Zalán nagy árhullám levonulása valószínű, a Kerka, Kebele vízgyűjtőn is komolyabb árhullám alakulhat ki

Vas megyében Körmend térségétől délre, valamint Zala megyében a nagy esőzések hatására kisebb patakok és árkok kiöntésével, helyi vízkárok kialakulásával is számolni kell.

Az igazgatóságon hidrológiai és vízkárelhárítási ügyeletet tartanak. A hidrológus munkatársak folyamatosan kapcsolatban állnak az Országos Meteorológiai Szolgálattal és a külföldi vízügyi kollégákkal. A gátőrök és a műszaki szakemberek a térségben állandó, fokozott figyelőszolgálatot tartanak, és folyamatos bejárást végeznek.

Olvasóink írták

  • 2. janika 2010. május 17. 17:03
    „Ja, Bodonhelyen meg megint "útban lesz a kenyér"!”
  • 1. Mankapunka 2010. május 15. 22:03
    „Lesz!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A természetről vetélkedtek Pápateszéren

A Reflex Környezetvédő Egyesület farkashegyi ökológiai központja és erdei iskolája adott otthont… Tovább olvasom