Kisalföld logö

2018. 07. 16. hétfő - Valter 17°C | 27°C Még több cikk.

Árvíz, Bőny - Egy ház víz alatt a megyében

Pénteken visszakapcsolták az áramot a korában víz alá került bőnyi utcákban.

Már csak egy-egy ház volt víz alatt péntek délben Győr-moson-Sopron megyében - közölte a katasztrófavédelem ügyeletese.

A korábban kiáradt vizek apadnak, Bőnyben négy, Mezőörsön három ember van a kitelepítetteknek kijelölt lakhelyeken (előbbi faluban a sportcsarnokban, utóbbiban az idősek otthonában).

Délelőtt tíz órakor visszakapcsolták az áramot a korában víz alá került bőnyi utcákban - mondta Bogdány Balázs hadnagy.

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. fióka 2010. május 25. 10:14
  „na ezt jól leírtam .panel ide panel oda”
 • 21. fióka 2010. május 25. 10:13
  „19. Mankapunka 2010.05.24. 12:21--->akkor az egyéni szociális probléma lessz a távhő támogatása is mert azt is a többekközött a vidékiek adójából fizetik,de nyugtával dicsérd a napot pane ide palen oda hosszabb a nap a kolbásznál.”
 • 20. Truder 2010. május 24. 18:01
  „Kedves Mankapunka, ki beszél itt Koroncóról? Akiknek elvitte a házát a víz, nem ártérben építkeztek, és a legmerészebb álmukban sem gondolták, hogy ez megtörténhet..
  Nem hinném, hogy lenézik azokat, akik panelban laknak, ez szerintem csak a te fóbiád. Ha meg olcsóbban megúszol dolgokat, örülj neki!
  A sértődöttségedről magad tehetsz, valószínű, hogy akit te leszarsz, ő éppen így gondolja rólad, mert általában ez így szokott lenni, és azt gondolja, hogy a te tárgyalásod, az meg a te Egyéni Szociális Problémád..”
 • 19. Mankapunka 2010. május 24. 12:21
  „Akkor ne sírjon itt senki,hogy elöntötte a házát a víz!!! Egyéni szociális probléma. Mint mondtam Koroncón rendelet volt róla,hogy a házakat magasföldzsintesre kell építeni,mert már áradt ki a Bakony-ér Koroncón is.

  Hidd el,szoktam segíteni az embereken,de cserébe nem kap semmit az ember,néha leszoktam szarni néhány embert.

  Én nem szoktam lenézni aki kint él,de ők lenéznek engem,hogy panelban élek. Azt hiszik,hogy ők a valakik,én csal egy proli vagyok. Szoktam mondani,igazad van,de én olcsóbban megúszok néhány dolgot.

  Én nem vagyok nagyigényű,mert én így nőttem fel,nekem ez jutott,én elfogadtam,akinek meg elöntötte a házát víz,annek meg azt tudom üzenni,hogy Egyéni Szociális Probléma,nekem is vannak problémáim,és a tárgyalásra nem jönnek segíteni,pedig ismerik a történteket,amiért kellene,de jó volt,mikor régen mi segítettünk nekik.”
 • 18. Truder 2010. május 23. 09:40
  „Kedves Mankapunka, örülök, hogy jól érzed magad a panelban, és meg vagy elégedve az életeddel. Látod ez maga a paradicsom, ezért nem értem, hogy mért zavar az, ha valaki falura született, és ott él. Valószínű, hogy ők meg ott boldogok, nem gondolod?
  Falun sem él mindenki 150 négyzetméteren, mert van akinek csak 70 négyzetméteres háza van..
  Nem arról van szó, hogy ki segít kinek, hanem arról, hogy hiányzik belőled az együttérzés azok iránt, akik bajban vannak.(persze ez sem baj, mert nem vagyunk egyformák, csak vigyázz az ilyen pökhendi véleménnyel, nem leszel tőle népszerűbb..) Az élet még neked is tartogathat kellemetlen meglepetéseket, amikor még egy jó szó is jól esik az embernek.
  Én már segítettem bajba jutott emberen, és hidd el, hogy nekem is jó érzés volt, nem csak neki! Egyszer próbáld meg, lehet, hogy jól fog esni a lelkednek.”
 • 17. Mankapunka 2010. május 23. 09:28
  „Én ide születtem a panelba,egyidős vagyok vele,úgyhogy nekem itt nagyon jó.

  Én inkább dolgozok vasárnap,mert akkor legalább nyugalom van,és csend az utakon. Nekem nem kell ennél több.

  Nekem nem hiányzik egy családi ház,mert tudom,milyen sok munka van vele,meg nem tudnék hazajárni a teherautóval.

  Mindenkinek olyan igénye van,amiben felnőtt. Nekem soha nem lesz igényem egy 150 nm-es házra. Minek akkora hely,örülök,hogy van ahol letudok feküdni,nem az,hogy mi úszott el a garázsban.

  Nem mindenkinek olyan ám a szemlélete,mint nektek.

  Miért ti segítettetek már másnak költözködni egy lépcsőházban????

  Úgy,ahogy a vidéki nem jön be segíteni a városba,úgy nem fog egy városi kimenni homokzsákot pakolni.”
 • 16. Truder 2010. május 23. 09:25
  „Arról nem is szólva, hogy Bőnyön és Mezőörsön olcsóbban lehet lakást venni, mint Győrben egy társasházi lakást..
  Csúnya dolog az irigység..”
 • 15. MTT 2010. május 23. 09:13
  „Mankapunka-csak egy szóra: a falun élők sem millerek, az eszedbe sem jut, hogy esetleg szívesen élne bármelyikük is esetleg Győrben,Gyirmóton, Csanakon vagy Szentivánon? Az, hogy ki, hol él, és miért, az mindenki magánügye, meg talán nincs és nem is lesz 25-30 millája hogy elköltözzön, csak 1,5 amiből telket vesz és majd 5-6 éven belül ráépül egy 80nm-est. Vagy esetleg örököl egy nagymama-házat, a semminél ez is jobb. Egyébként Mezőörs közúton 20 perc Győrtől. Annyi menetideje a legkisebb kört tévő városi busznak is van.Ha ez neked millerség, akkor Te nem jó rendezvényen vagy.”
 • 14. vanessa 2010. május 22. 21:16
  „szép estét!Mankapunka de azért szivesen élnél családiházban,ha majd Te is átélsz egy árvizet akkor megérted a mások baját,”
 • 13. Truder 2010. május 22. 20:41
  „11. hozzászólás Mankapunka 2010.05.22. 17:13

  Nem vitatkozom, mert annak nem ezen a fórumon a helye. Gondolkodjál, mielőtt badarságokat írsz. Attól, hogy valaki családi házban lakik, még nem miller, és nem biztos, hogy vagyonos.. Lehet, hogy csak odaszületett. Néztél híreket? Mert akkor látnod kellett volna, hogy az árvízkárosultak zöme megfáradt, idős ember(sokan egy élet munkáját látják romokban...)..de a fiatalnak éppen olyan csapás, mint öregnek. Szégyen a véleményed, még téged is érhet csapás..Lehet, hogy nincs pénzed bebuszozni, de van másra..senki sem kotor a pénztárcádban, te se tedd ezt mással.
  Ha csak blőd, gúnyos megjegyzéseid vannak, bölcsebb hallgatni. Valószínű túl fiatal vagy még..”
 • 12. Mankapunka 2010. május 22. 17:14
  „Én nem vagyok akkora miller,mint egyesek.”
 • 11. Mankapunka 2010. május 22. 17:13
  „Truder

  Tudod,mi nem vagyunk olyan vagyonosak,hogy családi házban éljünk,és minden nap bejárjak pl. Mezőörsről Győrbe.

  Csak ennyi. Nekem nem lenne pénzem +-ba erre,hogy bebuszozzak,kocsikázzak Győrbe.

  Én csak egy ilyen egyszerű családba születtem,ahol nem volt pénz kertes házra. Aki a másik oldalt választotta,az maradjon akkor ott.”
 • 10. Mankapunka 2010. május 22. 17:10
  „CWO

  szolgálná,na egy l-lel lett több. AMúgy mire akartál kitérni???”
 • 9. Truder 2010. május 22. 16:25
  „Ugyanakkor :)”
 • 8. Truder 2010. május 22. 13:59
  „Igaza van annak, aki a helyesírási hibákat megengedhetetlennek tartja egy újságnál!
  De..
  Ugyan akkor annak is igaza van, aki azt mondja, hogy kisebb gondja is nagyobb most ennél...A helyzet, ami az árvíz miatt kialakult a egyes falvakban, több mint pokoli. Nem hiszem, hogy akinek mindenét elvitte a víz, ami után ott maradt a kétség, hogy merre tovább, néhány ékezet hiányossága a legfőbb gondja! Aki itt okoskodik,(szánalmasan érzéketlen, és egyszerű)...) mért nem megy segíteni? Mert kényelmesebb a meleg lakásból osztani az észt. De gondolom egy pillanatra sem cserélne az ott élőkkel, akiket kilakoltattak, és azokkal sem, akik a munka nehezét végezték. Arról nem is szólva, hogy az amúgy is pénztelen világban nem is minden esetben látszik a kiút ebből az ellehetetlenült helyzetből.
  Le a kalappal azok előtt, akik fogukat összeszorítva küzdöttek napokig az árral, cipelték a homokzsákokat, időseket, gyerekeket menekítettek ki az otthonukból, (esetenként minden mást hátra hagyva..) egy emberként tették, amit tenniük kellet, magukat nem kímélve a lelkiismeretük szerint! Emberségből, tisztességből jelesre vizsgáztak.
  Nagyon remélem, hogy "fatornyos kis falumban" mielőbb rendeződik a bajba jutottak sora, a károsultak megnyugszanak, és visszatér minden a rendes kerékvágásba!”
 • 7. sündör 2010. május 22. 07:19
  „Adjon az Isten!
  Legyetek szívesek ne marjátok már egymást!Elmúlt a veszély,szorítsunk együtt Edelényért és a többi településért!
  Szebb Jövőt!

  Kokka”
 • 6. CWO 2010. május 21. 23:30
  „http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/szabad_a_palya_megnyitottak_az_m1-es_budapest_fele_tarto_szakaszat_is/2159299/

  40. Mankapunka 2010.05.21. 22:43
  Ez a mi érdekünket szolgálnál a következő időkben!!!! :))))

  szolgálnál?????
  Lehet költözni!??”
 • 5. Mankapunka 2010. május 21. 21:26
  „MetalAtus

  Mindenkinek adott a lehetőség a költözésre.

  4.-kel teljesen egyetértek.”
 • 4. Nooormális? 2010. május 21. 19:38
  „Nagyon tévedtek, a helyesírási szabályok ilyen fokú megsértése egy magára valamit adó lapnál nem semmiség, hanem súlyos bűn. Enélkül is elég ostoba az emberek többsége, legalább a sajtóban írjanak helyesen!
  A homokzsákoknak ehhez semmi köze.”
 • 3. MetalAtus 2010. május 21. 17:05
  „T. mr_akkush!

  Örülök neki hogy az a legnagyobb problémád hogy milyen helyesírási hibák vannak a cikkeknél.
  Én személy szerint egész héten homokzsákokkal rohangáltam napközben, meg a csónakkal vittem az embereket, éjjel pedig az üres házakra vigyáztam.
  Jó lehet neked hogy ilyen semmiségeken fennakadsz, én meg talán holnap, vagy holnapután tudok visszaköltözni a házunkba...”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétmillió marketingre: csoki és bor Rippl-Rónaival

Sajtótájékoztatón erősítette meg Grászli Bernadett múzeumigazgató a jó hírt: vendégbarát-díjas a győri múzeum. Tovább olvasom