Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 4°C Még több cikk.

Árvíz - Továbbra is szükség van a megyei segítőkre Borsodban

A katonák, pénzügyőrök mellett 250 rendőrt vezényeltek árvízi védekezési munkára a borsodi Méra településre megyénkből. Az állomány két napra indult, de tovább kell maradniuk.


Ezért a megyei főkapitány, Szabadfi Árpád dandártábornok és Németh Lajos ezredes, rendészeti igazgató vasárnap éjszaka csomagokkal megrakott teherautóval indultak Borsodba. – Épen, egészségben érkeztek meg rendőreink szombaton Mérára és meg is kezdték a munkálatokat. Arra számítottunk, hogy két napot lesznek ott, de vasárnap kiderült, valószínű, maradniuk kell még több napot. Ezért intézkedtünk, hogy mindenkinek a családja egy kiegészítő személyi csomagot küldhessen – nyilatkozta Szabadfi Árpád. A tábornok elmondta: vasárnap éjfélkor indultak, s hajnali 4 órakor már átadták a küldeményeket. – A kollégák bár távol vannak családjuktól, de alapvető hiányt nem szenvednek semmiben. Úgy gondolják, mint rendőr és mint magyar polgár kell hogy segítsék azokat az embereket, akik elszenvedték a súlyos katasztrófát. Egy-két napon belül eldől, mennyit kell még maradniuk – mondta végül Szabadfi Árpád.

Olvasóink írták

 • 5. sup7ra 2010. június 09. 06:31
  „"Köszönöm ezúttal Méra Szorgalmas polgárainak a munka és az ellátás segítségét"
  Csatlakozom!
  A rendőri vezetés pedig mérhetetlenül szégyellje magát.

  Köszönönöm,hogy a rendőrség vezetőinek hála felfrissíthettem a ruhatáramat a helyi hipermarketekből,ugyanis nekem is,mint az állomány nagy részének, az a ruhám volt,amit viseltem.”
 • 4. Vcop 2010. június 09. 01:12
  „40 óra ébren lét, szombat reggeltől vasárnap 23 óráig, a helyi Svédországot is talán megjárt lakosság egy követ nem tett odébb.
  Kedves országos vezetőinktől 2 romlott szendvicset kaptunk.
  Fáradtság, éhség, feszültség........ de megtetteük a magunkét, segítettünk, még a döngölt falas házakban élő "helyi" lakosok mocskolódása mutogatása , semmit tevése ellenére is.
  Köszönöm ezúttal Méra Szorgalmas polgárainak a munka és az ellátás segítségét.
  Kiváncsi lennék, hogy fő-fő vezetőink szájja hogy állna, vagy bármely be- beszólogató honpolgárnak, amikor a családjától elviszik x időre, és étlen szomjan kellene, tenni a dolgokat.”
 • 3. twingo 2010. június 08. 00:30
  „Úgy látszik, mi valamit nagyon elértettünk. 12 órás szolgálatról volt szó nem 2 napról, illetve most már "több nap"ról, csak azt nem tudni pontosan mennyiről...1-2 napon belül kiderül...annak aki ott van, és annak aki itthon hazavárja 1-2 óra is rengeteg. Ahogy számolgatom, csütötök éjjelre talán hazaérnek? De ha több nap, talán küldeni kéne másik 250 embert és nem a mostaniakat nyúzni még több napon keresztül. 3 naponta eddig mindhol váltás volt...
  És nem szenvednek hiányt? Bár fürödni nem tudnak, enni sem kapnak rendesen és folyosókon "alszanak". Mi lenne, ha hiányt szenvednének?
  Tisztelt Cikkíró! Talán meg kéne kérdezni egy-két Mérán szolgálatot teljesítő rendőrt is...”
 • 2. Loncika20 2010. június 07. 23:21
  „Csatlakozom az előttem szólóhoz! Embertelen körülmények között vannak a segítők. Napok óta rendesen nem aludtak, meleg ételt nem kapnak. Saját maguk járják a bevásárlóközpontokat élelemért ami természetesen csak hideg élelmet jelent. Ilyen körülmények között hogy várják a napi 18-20 órás segítségnyújtást?”
 • 1. tzsuska81 2010. június 07. 22:12
  „Tisztelt Kisalföld!Amit nagy erökkel állittanak,hogy micsoda nagyszerü ellátást kapnak a rendörök akik az árviz miatt el vannak vezényelve Borsodmegyébe,az egy nagy HAZUGSÁG!!!Sajnos azok az emberek akiknek a házuk meg mindenük oda veszett azok hordanak szendvicseket és inni a rendöröknek!!!!!Még azt se tudják megmondani mikor jönnek haza mert csak egy naprol volt szó,és már három napja fennt vannak.Tisztelettel:egy kétgyermekes rendör feleség!!!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már csak hármat kell aludni...

...és megnyitja kapuit a XX. Győri Vásár! Csütörtökön 10:45-kor veszi kezdetét a rendezvény az… Tovább olvasom