Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Árvíz - Több száz megyeit vezényeltek Borsodba

Árvízi védekezésre vezényeltek megyénkből 251 rendőrt, 110 katonát és 25 pénzügyőrt a hétvégén.

A 12. Arrabona légvédelmi rakétaezredtől pénteken éjfélkor indult útnak 110 katona 9 járművel a Miskolctól 57 kilométerre lévő Hernádszurdok térségébe. Őket Abaújszántó tornatermében helyezték el s 12 órás váltásban dolgoznak. Feladatuk főként a homokzsákok töltése és kihelyezése a víz által veszélyeztetett helyekre, de részt vesznek az egyéb védekezési munkálatokban, s ha szükséges, az emberek mentésében is.

A megyei rendőr-főkapitányság 251 munkatársa indult útnak Borsodba szombaton este. Fotó: Bertleff András
A megyei rendőr-főkapitányság 251 munkatársa indult útnak Borsodba szombaton este. Fotó: Bertleff András

A megyei rendőr-főkapitányság rendőrei közül szombaton este indultak útnak 251-en Méra településre. Az elutazók között az összes kapitányságról éppúgy vannak bűnügyi, közlekedési, közbiztonsági, mint az igazgatásrendészeti területen dolgozók. Őket, amennyiben szükséges, újabb 250 rendőr váltja majd le.

A megye pénzügyőrei közül 25 embert vezényeltek Borsodba az árvízi védekezéshez. Köztük a győri, a soproni vám- és pénzügyőri hivatalokból, illetve a nyomozó hivatalból és a regionális ellenőrzési központból indultak útnak szombaton. Őket naponta újabb 25 ember váltja majd, ameddig arra szükség van.

Olvasóink írták

 • 4. passat 2010. június 08. 14:50
  „nagyon helyes,..”
 • 3. kolombela 2010. június 07. 08:12
  „Oly sok léhütő cigány van Borsodban, miért nem állítják őket védekezni, ahelyett, hogy fosztogassák az elhagyott házakat.
  Ezt érdemes elolvasni:

  "Csak az üzletláncokat védik a levezényelt rendőrök a... fosztogatóktól

  Pusztába kiáltott szó az árvíz miatt kilakoltatottak kérése

  Vasárnap délután kétségbeesett telefont kapott a Jobbik B-A-Z megyei egyik alelnöke. Egy a házát elhagyni kényszerült alsózsolcai lakos telefonált. Hiába a kérés, hiába a TV-riport, a "segílykéből" élők háborítatlanul fosztják ki a vízben álló házakat.

  A rend bátor őrei Miskolc határában őrzik a külföldi multicégek áruházait (<moderálva...> cigányaink azokat is nagyüzemben fosztogatják), a károsultak értékeit pedig senki.

  A sajtó nyilvánosságát felhasználva kérjük a megye vezetőit, segítsenek megvédeni -ami még megmaradt- magántulajdonukat a szerencsétlenül járt embereknek. Kérjük a kormány tagjait, országgyűlési képviselőinket végre a tisztességes emberek érdekében hozzanak döntéseket!

  (Nem kívánunk tippeket adni, de most éppen átvehetnék az USA módszereit hasonló körülmények között - New Orleans.) (Kuruc.info: ezt mi is említettük [és dokumentáltuk] már. Igenis azokat, akik emberek bajából, nyomorúságából így húznak hasznot, akik miatt akár közvetlen vagy közvetett halálesetek is bekövetkezhetnek [maga alá temeti a ház a tulajdonosát, aki a fosztogató cigányok miatt nem mer elmenni; vagy az tüdőgyulladást stb. kap a hideg vízben, és később hal bele], azt a helyszínen kell agyonlőni, ahogy azt az USA-ban tették.)

  Köszönettel:
  Zempléni Jobbik"”
 • 2. medve73 2010. június 07. 07:11
  „A tűzoltók szombatig redkívüli szolgálatot láttak el , sok parancsnokságon 24/24 es időrendben és 12 /12 ben Bőnyben voltak, és készülnek a következő vezénylésre.

  kérdezzél mielőtt véleményt formálsz.”
 • 1. grt 2010. június 07. 05:52
  „A szabadnapos tűzoltók meg otthon nézegetnek.Ők miért nem segítenek?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hétvége képekben

Fotók Kapuvártól Dunaszegig, a gyorsulási versenytől a néptáncgáláig, a Rockfesztiváltól a… Tovább olvasom