Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 1°C Még több cikk.

Árvíz - Másodfokú árvízvédelmi készültség a Rábán

Másodfokú árvízvédelmi készültséget rendelt el hétfő reggel hat órától a Rábán Körmendnél a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság.
Kedd 7.00 - Másodfokú árvízvédelmi készültség a Rábán

Másodfokú árvízvédelmi készültséget rendelt el kedd reggel hat órától a Rábán Körmendnél a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság. A készültség 13,3 kilométeres hosszúságban érinti a Rába folyó, valamint a Láhn-, a Pinka- és a Vörös-patak töltéseit - írta a katasztrófavédelem közösségi oldalán.

A folyó vízszintje Körmendnél kedd reggel elérte a 388 centimétert és árad. Az igazgatóság ugyanakkor megszüntette az elsőfokú készültséget Szentgotthárdnál, itt a Rába szintje ma reggel 254 centiméteren állt és apad.

Korábban - A Rába áradása  miatt a folyó több Győr-Moson-Sopron megyei szakaszán van érvényben  első fokú árvízvédelmi készültség, de ezeket este hat órakor  megszüntetik - tájékoztatta az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság  vezetője hétfőn az MTI-t. 

Németh József közlése szerint a következő időszak esőzései újabb vízszintemelkedéseket hozhatnak, de az áradás miatt ekkor már nem kell készültséget elrendelni. A Győr-Moson-Sopron megyei Árpásnál a reggeli órákban tetőzött az ár.

Az igazgató jelezte: az elmúlt 24 órában a Rába és a Répce vízgyűjtő területének ausztriai részén sokfelé 15-20, helyenként 25 milliméternél is több csapadék, jellemzően eső hullott. A magyarországi folyószakaszok térségében 5-15 milliméternyit mértek, de az eső várhatóan a délutáni órákra mindenhol eláll, s várhatóan csak szerdán ered el ismét.

Tájékoztatása szerint a Rábán korábban kialakuló árhullám miatt jelenleg Rábacséscsény, Gyirmót és Koroncó, Mérges, Kisbabot, valamint Mórichida térségében van érvényben első fokú készültség.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szomszédok - Fegyver is előkerült Győrben a tízemeletes házban

Egy idős férfi gáz-riasztó fegyvert fogott az ünneplőkre és követelte, fejezzék be a hangoskodást. Tovább olvasom