Kisalföld logö

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 0°C | 13°C Még több cikk.

Árusítóhelyek kizárólag kistermelőknek, figyelmeztető ellenőrzések

Módosította a közterület-használat szabályairól szóló helyi rendeletét az önkormányzat, hogy a kereskedők a vásárokon és piacterületeken kínálják áruikat, ahol helypénzt kell fizetni, ne a kijelölt kistermelői árusítóhelyeken, ahol viszont térítésmentesen lehet kipakolni.
Utóbbiakat eleve azoknak szánták, akik a maguk termelte zöldséget, gyümölcsöt, virágot akarják értékesíteni. A jogszabály-módosításra azért volt szükség, mert előfordult, hogy kereskedők foglalták el a kistermelői árusítóhelyeket, ami indokolatlanul nagy előnyt jelentett nekik azokkal a kereskedőkkel szemben, akik a közelben üzletekben, bódékban, bérleti díjat fizetve folytatják tevékenységüket.

Truka István, a közterület-felügyelet vezetője lapunknak elmondta: a november 1-jén hatályba lépő önkormányzati rendelet betartását szervezetük ellenőrzi. Főként azt, hogy egy termelő legfeljebb egy négyzetméteres területet foglalhat el vagy egy asztalt. Nem a büntetés a cél, egyelőre embereik felhívják a figyelmét a jogszabályváltozásra azoknak a kereskedőknek, akik a termelőknek szánt helyeken végeznek árusítást.

Hat kijelölt kistermelői árusítóhely van Győr különböző városrészeiben: a Bercsényi liget lebetonozott részén, a Kör tér 64–65. és 74. előtti részén, a Mátyás király téren a Szondi és Nagysándor József utca találkozásánál, a Jereváni utcai járdaszakaszon, a Lajta utca 14. mögötti járdaszakaszon, a Köztelek és a Radnóti utca sarkán a betonszegéllyel határolt területen.

A kistermelőknek az árusítás ideje alatt a közvetlen környezet folyamatos tisztán tartásáról, a gyalogosközlekedéshez szükséges hely biztosításáról gondoskodniuk kell.

Olvasóink írták

  • 2. Madarász 2011. október 18. 12:37
    „A Jereváni úton is meg kéne nézni, mert sokan reggel a nagykerben kezdik a napot és őstermelőként árulnak.”
  • 1. jóhatudod 2011. október 18. 12:00
    „Nagyokosok ! Mesélje már el valaki hogy mitől kistermelő az a kisebbségi aki a márvány utcai Tesco meletti lépcsőházban árul mezőgazdasági termékeket,amit a koszos ,patkányokkal teli pincében tárol ??? /az is hülye aki vesz tőle valamit !!/
    Hol van ilyenkor a hivatal, az antsz,meg a Nav ???? Amelett ,hogy fertőző még se helypénzt,se adót nem fizetnek !!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

CBA-központ működteti a megyei üzleteket

A CBA Kereskedelmi Kft. közleményben tudatta: átveszi az adócsalással gyanúsított franchise… Tovább olvasom