Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Árulkodó mobil

A „munkához” használt autóban megszólaló mobiltelefon volt az egyértelmű bizonyíték arra, hogy a korábban tagadásban lévő férfiak hámozták le a távhőszolgáltató vezeték alumíniumborítását a minap Győrben.

illusztráció
A rendőrség ügyeletére érkező bejelentés szerint két gyanús alak alumíniumborítást fejtett le a Győrhő távvezetékéről, az Ipar utca–Fehérvári út kereszteződésénél lévő zárt parkolóban. A helyszínre irányított járőrpáros valóban ott is találta a két fiatalembert, a 20 éves S. Imrét és a 21 éves Sz. Tamást.
Mindketten győri foglalkozásnélküliek, büntetett előéletűek.
A két férfi szerint a közelben várakozó, alumíniumlemezzel és feszítővasakkal teli Nissan személyautóhoz semmi közük nem volt. Arról sem tudtak, hogy a helyszínen várakozó Lada mellett mit keres a benzineskanna és a műanyag cső. Járőreink a Nissant is leellenőriztették az ügyelettel, s kiderült, hogy az azon lévő rendszám egy Trabantra van kiadva. A két férfi kihallgatása ezek után a kapitányságon folytatódott.
Eközben a helyszínelő kollégák a Nissant vizsgálgatták, amikor nagy meglepetésükre megszólalt az autóban felejtett mobiltelefon. A barátnője kereste az egyik előállított fiatalembert. Rendőrünk nagy rutinnal kifaggatta a hölgyet, így amikor a kapitányságon elmondta a telefonos sztorit, a páros beismerő vallomást tett: az alumíniumlopás mellett egy kis benzint is akartak tankolni, sajátos módon.
A két férfi ellen most – mivel a rendszám hamis volt – egyedi azonosítójel megváltoztatása, valamint lopás miatt folyik az eljárás. Mivel a Nissan nem szerepel semmilyen nyilvántartásban, feltételezhető, hogy a vám megkerülésével hozták az országba, ezért átadták a vámhatóságnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Film készült a könyvek őrzőjéről

Bánhegyi Miksát, a pannonhalmi könyvtár főigazgatóját mutatja be az az ORTT-pályadíjas portréfilm,… Tovább olvasom