Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Árulja a győri honvédségi ingatlant az MNV

Egymilliárd forint pályázati biztosítékkal hirdette meg a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) az állami tulajdonban lévő, Győr keleti részén található honvédségi ingatlan-együttest, amelynek területén ipari övezet jöhet majd létre.

A biztosíték összege utal az ingatlan értékére is.

A kedden közzétett pályázati felhívásból kiderül, hogy a Honvédelmi Minisztérium vagyonkezelésében lévő három ingatlan közel 150 hektár területű, s a Natura 2000 természetvédelmi területen fekszik.
Az ingatlanokat együtt értékesítik - áll a hirdetményben.

A Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács (NVT) április végén döntött az ingatlan értékesítéséről és a pályázat kiírásáról. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) az akkor kiadott közleményben emlékeztetett arra, hogy Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának közgyűlése 2010 februárjában határozatban támogatta az ingatlan-együttes területének belterületbe vonását és ipari övezetbe sorolását. A területen logisztikai-feldolgozóipari parkot hozhatnak létre.

A döntés hátteréhez tartozik, hogy a Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Ügynökség Győr környezetében nemzetgazdasági szempontból kiemelkedő jelentőségű feldolgozóipari beruházás megvalósításához keresett alkalmas területet. Ennek eredményeként merült fel a honvédség vagyonkezelésében lévő gyakorlótér értékesítése.

Az ajánlatokat az ár alapján a június 11-i beadást követően 30 napon belül bírálják el.

Olvasóink írták

  • 1. urbaniastapista 2010. május 11. 22:26
    „Akkor nem happolom el az AUDI elől. :)
    Más oligarchák?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Művészházaspár kiállítása Gyárvárosban

A fennállásának 100 éves jubileumát ünneplő Gyárvárosi Iskolát közös kiállításával köszöntötte… Tovább olvasom