Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 23°C Még több cikk.

Arrabona Városvédő Egyesület: újra gyűjtés a csángó kisdiákok számára

Az Arrabona Városvédő Egyesület idén másodízben is gyűjtést szervez a moldvai csángó magyar kisiskolás gyermekek megsegítésére.

Teszi mindezt azért, hogy ne haljon ki a magyar szó, ne fogyatkozzék oly rohanvást nemzetünk. Nem elég népünk jövőjéről ábrándokat szőni, nem elég a virágos beszéd, a szép gondolat, cselekedni kell.

Tudjuk, hogy velünk van Isten, mert amit túl a Kárpátokon segítő útjaink során láttunk és hallottunk az Ő üzenete volt: Ahol a szükség, ott a segítség. Büszkén mondjuk, ha a sok hű magyar adományát el nem juttattuk volna időben, egy magyar faluban már nem taníthatnák a gyermekeket ősi nyelvünkre.

Nehéz időket élünk, magunk fenntartása is gondot okoz immár, de a vész idején mutatta meg erejét igazán a magyar. A keleti végeken számunkra elképzelhetetlenül nagy az ínség és veszni látszik a remény, de nemzettestvéreink bíznak Istenben és bíznak bennünk, és mi is bízunk a hit, a szeretet, az összetartozás minden határt összeroppantó erejében.

"Adjatok, hogy nektek is adassék", mi ismét szavunkat adjuk, a legnagyobb szükséget szenvedők kezébe adjuk ajándékotokat.

Most Lábnyik szín magyar község gyermekei várják a segítő kezek adományát, mert most nekik vinnénk tanszereket, mesekönyveket, füzetet, íróeszközöket, tollat, ceruzát, radírt.

Az Egyesület november 23-án juttatja el a segélyt Lábnyik faluba.
Az adományok gyűjtése 2011. november 7-től november 21-ig tart, helyszíne Győr, Tábor u. 5./a. Az adományokat ezen határidőn belül naponta 14-19 órák között várjuk.

Telefonon elérhetők vagyunk a 06/70/6287853 illetve a 06/96/332500 –as telefonszámon.

Kérem minden jó szándékú honfitársunkat, segítse lehetőségéhez mérten a missziót, nem felejtve: A jókedvű adakozót kedveli az Úr.

Az adományokat, a Arrabona Városvédő Egyesület bankszámlájára is lehet küldeni: MKB Bank ZRT 10300002-10474886-49020016

Herkely Ákos elnök

Olvasóink írták

 • 3. és? 2011. november 03. 07:45
  „Herr Széchenyi akkor az ilyen dolgok megszervezéséről is lemondott inkább, csakhogy a várossal együttműködhessen?... Persze adakozni tud így is, az nem vitás, csak a megszervezésben segíteni nem.
  Akkor az Arrabona a városvédelem mellett áll, és lehetőség szerint (ha ez is helyes irány) a várossal együttműködve, míg Herr Széchenyi a várossal együttműködik, és lehetőség szerint egyetért az AVE-val is?”
 • 2. DON 2011. november 02. 15:24
  „Azért jó tudni, hogy a várvédőknek a harc mellett erre is van erejük.”
 • 1. Torbius 2011. november 02. 11:07
  „Szép gesztus!
  Mint a múltkori gyűjtésnél, most is viszek egy két hasznos dolgot!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vigyázat! Tolvajok Abdán

Hétfőről keddre virradóan ismét hivatlan látogatók jártak legalább kettő abdai portán. Tovább olvasom