Kisalföld logö

2017. 01. 19. csütörtök - Sára, Márió -8°C | -1°C Még több cikk.

Árokba nyomta a mentőt

Écs, 82-es főút - A Balaton-felvidéken sérült siklóernyőst a győri kórházba szállító, megkülönböztető jelzéseit használó mentőt az árokba szorította egy furgon, majd elhajtott.

Súlyos sérüléseket szenvedett egy nő és egy férfi, amikor pénteken délután a Balaton-felvidéken lévő Csobánc hegyről siklóernyővel tandemrepülést hajtottak végre, ám a leszálláskor mintegy tízméternyi magasból lezuhantak.

Mint arról a kisalfold.hu korábban beszámolt, a 39 éves budapesti férfinek a lába, a 32 éves, ugyancsak fővárosi lakosú nőnek a gerince sérült meg
súlyosan, mindkettőjüket a veszprémi kórházba szállították.

Szombatra kiderült, hogy a férfit a győri Petz Aladár kórház idegsebészeti
osztályára kell szállítani. A pápai mentő el is indult vele, azonban negyed 12-ig csak a 82-es főúton Écs megyeszékhely felé eső oldaláig jutott, ahol
fény- és hangjelzéseit használva egy gépkocsisor előzésébe kezdett.

Eközben a konvojból eléhajtott egy ismeretlen, világos színű furgon, s leszorította az útról, majd vezetője megállás és segítségnyújtás nélkül továbbhajtott. Az árokba borult mentőben senki nem sérült meg, s a szállított beteg sem sérült tovább, őt a baleset helyszínéről a pannonhalmi mentők szállították be a kórházba.

A rendőrség keresi a segítségnyújtás nélkül továbbhajtó furgont, s annak vezetőjét. A főút forgalmát a rendőrség a helyszínelés idejére déli 12-ig
lezárta.

Olvasóink írták

46 hozzászólás
 • 46. btkjac 2009. augusztus 24. 02:38
  „Én is elszörnyülködtem a cikken, azért mentővel ezt megtenni ?
  Pedig előző év novemberében én voltam az a bátor Talbot vezér, de ezek után én se kívánom neki, ő is legyen egy hónapig "ágyfogságban", és szilveszterkor bulizás helyett tegye meg az első centiket lábon.
  Én is az országút császárának éreztem magam, eddig ... Én felépültem!!!
  Zárásként megemlítem, a mai napig nem volt tárgyalás, Magyarország ...”
 • 45. ti-a-bi 2009. augusztus 23. 14:40
  „Ilyenre egy hülye drogos képes.
  Ezek azt hiszik mindent szabad nekik.

  Örökre elzárnám, mert ez soha nem lesz normális.”
 • 44. Ismeretlen 2009. augusztus 23. 14:35
  „Ott.”
 • 43. a.h.a. 2009. augusztus 23. 14:29
  „Ismeretlen
  Ott voltál? Mert itt már olyat is írtak, hogy megállt, megnézte mi újság, majd továbbhajtott.
  ...és senkinek ez idő alatt eszébe sem jutott megnézni a rendszámát.
  Vannak itt érdekes beszámolók.”
 • 42. Ismeretlen 2009. augusztus 23. 14:18
  „Hogy a cikk mit ír az egy dolog! Aki írta a cikket az nem volt ott nem tudja a részleteket!!
  2 autót próbált megelőzni. Akivel összeütközött az pedig egy fehér színű zárt kistehergépkocsi volt!”
 • 41. a.h.a. 2009. augusztus 23. 14:15
  „Ismeretlen
  A cikk konvojt ír! Az pedig nem két gépkocsi.
  itt mindenki szemtanú, de még mindig nem tudja senki milyen színű, típusú furgon volt.”
 • 40. Ismeretlen 2009. augusztus 23. 14:12
  „1. : Zárt kocsisor : két autót próbált meg előzni a mentő
  2. : Ha már előzésben vagy a bal oldali forgalmi sávban s mikor valaki mellé érsz, az a másik akkor kezd előzni nincs mit tenni csak balra lehet menekülni !

  Itt ez történt!!”
 • 39. Patriot 2009. augusztus 23. 13:02
  „Az utóbbi időben történt leszorítós történetekben valahogy sosem kerülnek elő a szabálysértést elkövetők,de még csak egy épkézláb tanú se!
  Nehéz így elhinni ezeket a történeteket,pláne ha mindez egy zárt kocsisorban történik és egyetlen hiteltérdemlő szemtanút sem találnak.

  Mese, mese mátka.....”
 • 38. premo 2009. augusztus 23. 12:58
  „valaki másolja már be a KRESZ idevágó részét milyen módon kezdhetjük meg az előzést! aki csak a visszapillantót nézi, annak külön gratulálok. kezdheti összetépni a jogosítványát! meg az is, aki a furgonost mentegeti. (gyengébbek kedvéért: holttér)

  #31 egy rohamos: előzés közben betolták az árokba. tapasztalataim szerint ez 1-2 másodperc, ahol már nem nagyon tudsz korrigálni. vagy nyomod a féket és meg tudsz állni, vagy már mellette vagy és marad az árok. akkor ki a hunyó?”
 • 37. zotya975 2009. augusztus 23. 12:41
  „Most is tanítják az iskoákban, tavaly vizsgáztam elmodták mi a teedő, ha megkülönböztető jelzéseit használó autóval találkozunk. Külön kiemelték az újszülött mentőt, ahol a pár kilós babának minden rázkódás árt, ezért erre különösen figyeljünk, mondta az oktató. Csak ezt sokan nagyon hamar elfelejtik.”
 • 36. igazságmondó 2009. augusztus 23. 12:34
  „Annak idején( 30 évvel ezelőtt) az autóiskolában azt tanultunk, hogy ilyen esetben az autóval a jobb oldalra kell húzódnunk. Számtalan esetben láttam, és biztosan még sokszor látni fogom, hogy azt a szabályt nem mindenki tartja be.
  Most nem tanítják azt az iskolában?
  Szomorú, ha így van !”
 • 35. lolika_ 2009. augusztus 23. 12:29
  „Ha egy kocsisorból kiugrok, akkor nézem a visszapillantó tükröm, nem megyek-e ki valaki elé, nehogy valaki belémdurranjon. Hogy valaki nem veszi észre eközben, hogy leszorít egy villogó-szirénázó mentőt? Az a barom úgy nyerte a jogosítványát, vagy úgy vette. De leginkább szellemi fogyatékos.
  És tutira el is kapják, ha a hétfői Kisalföld hasábjain megjelenik ez a cikk. Egy hosszú kocsisorból emlékezni fog valaki arra, hogy egy barom előzgetett egy világos furgonnal és ha a balesetet nem is látta, de beugrik neki a felirat a furgonon, vagy valami jellemző, pl. hol hajtott le az útról :)”
 • 34. egy_rohamos 2009. augusztus 23. 11:17
  „Na azért ne feledjük a másik oldalt se! Én rohamsofőr vagyok, de ugye nem véletlen az 50-50 %-os felelősségmegoszlásnak a viozsgálata, ugyanis jelen esetben is felmerülhet az, hogy
  1, a megkül. jlezést hazsnáló sofőrnek meg kell győződnie, megadták-e neki az elsőbbséget (jelen esetben úgy tűnik nem)
  2, A ma modern autóknál, felhúzott ablaknál, nagyon gyakran előfordul, hogy a vezető semmit se hall a szirénából sajnos, és simán elképzelhető, hog ynem cserbernahgyásról van szó ilyen esetekben (az utóbbi esetekben elég sok ilyen volt), hanem egyszerűen észre se vette, hogy történt valami.
  (csak az utóbbi hetekből két példát tudok, amikor borult is a kocsi, aztán a sofőr meg mizt sem vett észre az egészből ... )

  Egy a vége: az éremnek két oldala van, és ha ez meg tudott történni, akkor bizony az MKJ-s vezető mégsem győződött meg arról, hogy az elsőbbséget minden tekintetben megadták neki. Ez az én véleményem, pedig magam is MKJ-s autót vezetek.

  A 28-as sz. bejegyzés nagyjából meg is fogalmazza a lényeget ... ez valóban elgondolkodtató. Másrészt nagyon sokan vezetnek úgy sajnos, hogy ha megy az MKJ, akkor "padlógáz", aztán hajlamosak kicsit megfeledkezni az örökös szabályról, azaz, hogy a felelősség mindkét felet egyaránt ugyan úgy terheli.”
 • 33. egy_rohamos 2009. augusztus 23. 11:15
  „A 28-as sz. bejegyzés nagyjából meg is fogalmazza a lényeget ... ez valóban elgondolkodtató. Másrészt nagyon sokan vezetnek úgy sajnos, hogy ha megy az MKJ, akkor "padlógáz", aztán hajlamosak kicsit megfeledkezni az örökös szabályról, azaz, hogy a felelősség mindkét felet egyaránt ugyan úgy terheli.”
 • 32. Csetneky 2009. augusztus 23. 11:15
  „Mielőtt a furgon előzésbe kezdett, a tükörben látnia kellett volna, hogy jön a mentő, ha a megkülönböztető jelzéseket esetleg nem is észlelte. Azt pedig mindenképpen észre kellett vennie, hogy ütköztek és az árokba lökte a másikat, mégis tovább hajtott. Tehát az illető sofőr egy büdösgyökér. Remélem, a sorban lévők közül legalább egy ember megjegyezte a rendszámát!”
 • 31. egy_rohamos 2009. augusztus 23. 11:11
  „Na azért ne feledjük a másik oldalt se! Én rohamsofőr vagyok, de ugye nem véletlen az 50-50 %-os felelősségmegoszlásnak a viozsgálata, ugyanis jelen esetben is felmerülhet az, hogy
  1, a megkül. jlezést hazsnáló sofőrnek meg kell győződnie, megadták-e neki az elsőbbséget (jelen esetben úgy tűnik nem)
  2, A ma modern autóknál, felhúzott ablaknál, nagyon gyakran előfordul, hogy a vezető semmit se hall a szirénából sajnos, és simán elképzelhető, hog ynem cserbernahgyásról van szó ilyen esetekben (az utóbbi esetekben elég sok ilyen volt), hanem egyszerűen észre se vette, hogy történt valami.
  (csak az utóbbi hetekből két példát tudok, amikor borult is a kocsi, aztán a sofőr meg mizt sem vett észre az egészből ... )

  Egy a vége: az éremnek két oldala van, és ha ez meg tudott történni, akkor bizony az MKJ-s vezető mégsem győződött meg arról, hogy az elsőbbséget minden tekintetben megadták neki. Ez az én véleményem, pedig magam is MKJ-s autót vezetek.”
 • 30. sünci 2009. augusztus 23. 10:19
  „Veszprémben nincs mentő,hogy ppai mentő szállitott?”
 • 29. a.h.a. 2009. augusztus 23. 10:03
  „moderálva off”
 • 28. a.h.a. 2009. augusztus 23. 10:02
  „Tök mindegy mit mond a KRESZ, ha azt mindenki a saját maga "elképzelése" szerint hajtja végre.Egyértelmű, hogy a szirénázó-villogó mentőt, tűzoltót el kell (kéne) engedni!
  Azt, hogy mikor jogos a használata a megkülönböztető jelzésnek, azt mi autóvezetők abban a pillanatban nem dönthetjük el.
  Attól független is érdekes, hogy hosszú sort előzött és senki nem látott semmit.”
 • 27. a.h.a. 2009. augusztus 23. 10:02
  „moderálva 2x”
46 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tragikus ütközés: motoros halt meg a balesetben - képek

Gönyű - A fehérjefeldolgozó üzem közelében, az 1-es főút mentén életét vesztette egy motoros péntek… Tovább olvasom