Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Árnyak és fények kiállítás

Dr. Kiss Ilona igazgató asszony köszöntötte a kiállítókat és a tárlat látogatóit. Méltatta Baksa Kálmánné művészeti vezető szervezőmunkáját, aki két és fél éve indította útra a művész-stafétát. Ennek köszönhető, hogy a mai szép kiállítást itt megtekinthetjük.


Grászl Bernadett a Városi Művészeti Múzeum igazgatója bemutatta a kiállítók munkáit és méltatta művészetüket.

A kiállítók: Borkai Petra, Barcsayné Németh Hedvig, Csurák Erzsébet, Farkas Zsuzsanna, F. Csapó Irén Gyurácz Németh Teréz, Dr. Havasyné Andorffy Rozália, Kovács Ildikó. Szük Ödön.

Ámonné Tóth Éva, Ferenczy Klára, H. Csuta Terézia költők olvasták fel verseiket. Fuli Sándor versét Horváth Eszter mondta el. Frankó Kata új könyvét ismertette meg a hallgatósággal.

Baksa Kálmánné művészeti vezető Beney Zsuzsa gondolataival köszöntötte a megjelenteket., és a művészetet pártoló Dr. Kiss Ilonát és férjét Dr. Solymosi Pétert.

Galéria! Fotó: Szük Ödön


Művészettel foglalkozni és érteni, egymással szinkronban megélt szenvedés és gyönyör. Talán nagyobbrészt fájdalmas gyönyör, ezért lehetetlen megszabadulni tőle. Dimenziót váltani segít, létélményeket mutat. Olyan ez, mint a kábítószer, rákap az ember, a saját démonjává teszi a művészet szeretetét. Soha többet nem lehet szabadulni tőle.

Öröm számunkra, hogy a Győri Napóra Egyesület 2011. 03. 04-én megalakult Győrben.

Céljuk: egy olyan baráti kör létrehozása, ahol az alkotók művészi ágra, - korra, - nemre való tekintet nélkül művészeti tevékenységüket mutathassák be egymásnak és másoknak.

A közösségben megélt művészi élmény erősíti a barátságot, az alkotókedvet és elősegíti egymás sikerét. Ez által színesíti városunk kulturális életét. A kiállítók nagy részét személyesen is jól ismerem. Szép kiállításokat, irodalmi esteket, könyvbemutatókat szerveztem számukra. Tehetségüket megismerve, tisztelve művészeti tevékenységüket kívánom, legyen szívűkben összhang, béke, öröm.

Az irodalmároknak ajánlom, szeressék és csodálják szavaikat. Minden szó öröm. Öröm, ha képes vagy szavaidban megszületni, magad megmutatni.

Mit kívánhatnék a Győri Napóra Egyesület tagjainak? Alkotókedvet! Ami rád méretett, amit magad választottál, abban győznöd kell!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meseképek a bőnyi óvodába

A győri Sárvári Lajos János festőrestaurátor, díszítő festő 1980 óta egyéni vállalkozó, 8 évet… Tovább olvasom