Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 5°C Még több cikk.

Árkád: új csomópont kell

A fellebezések miatt új csomópontot kellett tervezni a győri Árkád üzletközpontnál.

A győri Árkád üzletközpontról legutóbb akkor írtunk, amikor hosszas tárgyalások után végre nyilvánosságra hozták a kivitelező cég „személyét" . Akkor úgy tűnt, az engedélyek beszerzésével a beruházó német ECE cég már finisbe ért, így rövid időn belül kezdődik is az építkezés. Nos, aki járt mostanában Győrben a Rába rt. Budai úti volt telephelyén, az láthatta: ez idáig egyetlen kapavágás sem történt.

Elegánsabb lesz az új csomópont

„Az útépítési engedélyekkel volt probléma" – mondta a Kisalföldnek Gyalay Korpos Gyula, az ECE cég budapesti irodájának ügyvezető igazgatója. A beruházó által terveztetett új közlekedési csomópont terveit többen is megfellebbezték, köztük a győri Reflex egyesület, amely többször is hangoztatta fenntartásait többek között a várható zaj miatt; de kifogással éltek a Budai úton élő lakók is. Az engedélyező hatóság nekik adott igazat, így új terveket kellett készíttetnie az ECE-nek. Az ügyvezető szerint „sokkal elegánsabb" lett az új csomópont, s a tervek elkészítésébe számos szakembert, közöttük győri tervezőket is bevontak. „Jövő héten nyújtjuk be ismét a terveket, most bizakodó vagyok, a lakókkal ugyanis sikerült megállapodni, s a zajjal kapcsolatos kérdéseket is tisztáztuk. Ezzel együtt tény, hogy a forgalom növekedésével nem lehet kizárni a zajártalmakat, de abban a csomópontban most is több tízezer autó fordul meg naponta. Az átalakítás nemcsak az Árkád érdekeit szolgálja, hanem a városét is."

Hat-nyolc héten belül kezdődhet az építkezés

Ha a második engedélyezési eljárás sikeres lesz, akkor leghamarabb hat-nyolc héten belül kezdődhet el az építkezés, amely – az ügyvezető nem titkolja – a cégnek komoly problémát jelent. „Január elsejével kezdeni szerettünk volna, s már most látható, legalább féléves csúszással indulhat meg a munka."

A győri közgyűlés a tavaly október 30-i ülésén fogadta el azt a tervmódosítási javaslatot, amely lehetővé tette, hogy bevásárlóközpont épüljön a Rába rt. Budai úti telephelyén. A budapesti Örs vezér téri és a pécsi Árkád üzletközpontot építő ECE Projektmanagement Budapest Kft. 26 ezer négyzetméter alapterületű, kétszintes üzletközpontot kíván létesíteni, mintegy húszmilliárd forintos beruházással. Az eredeti tervek szerint 2006-ra épül meg a bevásárlóközpont.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százmilliókból épít új utakat a város

A Tihanyi Árpád úti aluljáróra felvett hitelből megmaradt pénzből épít új utakat a győri önkormányzat – erről határozott csütörtöki ülésén a győri közgyűlés. A testület elfogadta a győri rendőrkapitány beszámolóját, amelyből kiderült, hogy a bűncselekmények valamivel több mint harmadát sikerült felderíteni. A közgyűlés másodszor tárgyalta a településfejlesztési koncepciót is. Tovább olvasom