Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Árkád melletti piac: elmaradt a pénteki premier, szombaton akciók várják a vásárlókat - videó

Várhatóan nem emelkednek a kereskedők, őstermelők árai az Árkád melletti piacon, sőt, szombaton "nyitási" akciókról hallottunk az új helyszínen. Fotók, videó.


Július 1-én, pénteken tartották volna a kereskedők, őstermelők, büfések az Árkád melletti új belvárosi győri piac premierjét, de a rossz időjárás keresztül húzta a számításaikat.

Péntek délelőtti látogatásunkkor csupán néhány büfés készítette elő a terepet szombatra, plusz a GYŐR-SZOL Zrt. munkatársai és gépei is az utolsó simításokat végezték a piac új helyszínén.A pénteki premiert elmosta a vihar

"Sajnos, nem tudtunk kinyitni az első napon, mivel a csütörtök esti esőzés, s a pénteki várható zivataros időjárás miatt a kereskedők nem jöttek el" - kezdte a kisalfold.hu-nak Reichardtné Nagy Anna büfés.

"Ettől függetlenül optimistán tekintek a jövőbe: szerintem nem csökken majd jelentősen a forgalmunk az Árkád mellett, sőt, akár jól is jöhetünk a váltásból.

Az mindenképp reményre ad okot, hogy az Árkád vásárlói, illetve a bevásárlóközpont szlovák és szlovákiai magyar vendégei hozzánk is átjöhetnek.

"A Dunakapu téri kereskedő társak közül gyakorlatilag szinte mindenki ide költözött"

A legfontosabbnak mégis azt tartom, hogy a Dunakapu téri vásárlóink 80-90 százaléka azt ígérte: követ bennünket az új helyszínre is.

Úgy érzem egyébként, hogy nem csupán én vagyok bizakodó az új piac kapcsán: a Dunakapu téri kereskedő társak közül gyakorlatilag szinte mindenki ide költözött, s nem hagyott fel eddigi munkájával" - mondta Reichardtné Nagy Anna.

Arra a kérdésünkre, hogy várhatóak-e áremelések az új helyszínen, a győri büfés úgy válaszolt: "szó nincs erről, legalábbis az új helyszín miatt biztos nem kell erre számítani.


Egyelőre vásárlók nélkül az Árkád melleti piac - fotók: Cseh Róbert.


"A kereskedők többsége most szombatra `nyitási´ akciókkal készül"

Az persze más kérdés, hogyha a nagykereskedők emelik a tarifákat, akkor nekünk is kénytelen-kelletlen szükség megtenni ezt.

Úgy tudom, hogy a kereskedők többsége most szombatra `nyitási´ akciókkal készül, szóval érdemes lesz kilátogatni az új piacra" - zárta szavait Reichardtné Nagy Anna.

Az egykori vagongyári területen induló piacot több molinóval, szórólapokkal próbálják jelenleg népszerűsíteni.

Most már csak tényleg egyet kell aludni, s szombaton kiderül, mennyire lesz sikeres az új piac kezdete.Tudjon meg többet az új győri piacról!

Az Árkád melletti új piacról adatokat, illetve az előkészületekről bővebb információkat ide kattintva olvashatnak.

A Dunakapu téri piac ideiglenes megszűnésének okairól és az új helyszín kijelölését megelőző hosszas vitákról pedig itt találnak cikket.

 

    

Olvasóink írták

36 hozzászólás
12
 • 36. Tündenéne 2011. július 11. 08:21
  „Hát én kimentem szombaton a piacra (nem szakadt le a lábam, pedig én a Dunakapu tér mellett lakom), és azt kell mondanom, semmi gondot nem láttam. Tágas, kényelmes. Az egyes árusoknak (ahogy én láttam) sokkal nagyobb helye lett, körbe lehet sétálni őket, minden oldalról megnézni az árut, szóval nekem személy szerint tetszett. Azt nem tudom, hogy az árusok hogy érzik ott magukat, akiket én megkérdeztem, elégedettek voltak, de hát nyilván a 2-3 fő nem reprezentatív :) Mindenesetre 11 után még nagyon sokan voltak kint.

  Ezzel együtt az átalakítás mélygarázsos-matrózlebontós-rakpartiutas részét legkevésbé sem támogatom, csak annyit gondoltam megosztani, hogy ha már valahogyan, de felújítani szándékoznak a teret, és a piacnak költöznie kellett (akár időszakosan, akár véglegesen, ki tudja?), akkor már legalább egy kényelmes, jól megközelíthető, parkolókkal is bőven ellátott helyre került.”
 • 35. lacrimarosa 2011. július 02. 14:57
  „"Azt állítod ezzel, hogy a vásárlók 80%-a ott lakik a Dunakapu tér szomszédságában, és egyikük sem hajlandó kigyalogolni vagy kocsiba szállni, mert odébb rakták a piacot? Továbbá azt sem értem, hogy miért gondolják itt sokan, hogy az "új" piacot csak úgy lehet elérni, ha előtte elmegyünk a Dunakapu térig. "
  Nem erről van szó.
  Piac napokon nem kizárólag a belvárosiak vásároltak a piacon és a piac környéki üzletekben.Nagyon sokam mások.
  A város más részén lakók,szlovákok,osztrákok. Ha ezt nem tudod,azt jelenti sosem tapasztaltad a szombati belvárosi forgalmat az érintett területen.
  A második mondat kimondottan rosszindulatú. Senki nem olyan hülye,hogy előbb kisétáljon a régi piacra,majd onnan az újra.És ezt is senki nem is mondta. Ez az érdekes gondolat kizárólag a te fejedben fogant meg.
  Ennél már csak az szebb,hogy ezt képes voltál megosztani a nagyérdeművel ,a vitában érvként előadni.
  Részemről befejeztem a beszélgetést,köszönöm a társaságot!
  Jó vásárlást mindenkinek ott,ahol jól esik!”
 • 34. Prérifarkas 2011. július 01. 23:33
  „30. háté 2011.07.01. 21:03
  - a német turista tuti használta a rakpartot, így tapasztalta milyen rendbe is volt ott a kövezés
  Amúgy meg hány város mondhatja magáról van "rakpartja"? :)
  Egyetértek azzal aki úgy véli, igen az emberek nem szeretik a változást és nagy többség ilyenkor csak a negatív oldalt látja.”
 • 33. TNA85 2011. július 01. 23:23
  „25. lacrimarosa

  Lehet, hogy te ´85-ben már piacra jártál, <moderálva> Milyen 80%-ról beszélsz? Hogy sikerült ezt a brutális számot kiagyalnod? Azt állítod ezzel, hogy a vásárlók 80%-a ott lakik a Dunakapu tér szomszédságában, és egyikük sem hajlandó kigyalogolni vagy kocsiba szállni, mert odébb rakták a piacot? Továbbá azt sem értem, hogy miért gondolják itt sokan, hogy az "új" piacot csak úgy lehet elérni, ha előtte elmegyünk a Dunakapu térig. Tegyük fel, ha én a Liszt Ferenc utcában lakok, és piacra akarok menni, akkor nem a Dunakapu térre megyek, és káromkodok, hogy "jajj, innen még 1 km", hanem egyből az Árkád felé veszem az irányt. Ennyire nem lehet csőlátása a sok kétkedőnek. És valóban, egy idősebb és betegebb embernek biztos megerőltető a visszaút, de miből gondolod, kedves lacrimarosa, hogy csak a belvárosban vannak beteg és idős emberek. A Szeszgyár utcában biztos csak életerős fiatalok laknak... Ahogy előttem már leírták, a magyar mindig fél az újtól, a fiatalt lenézi, mert "bezzeg az ő idejében"... Elhiszem, hogy jártál piacra 26 éve, szerencsésnek mondhatod magad, hogy "eléd rakták" a piacot. A szerencse viszont forgandó, most hadd örüljenek mások is, ne irigyeld tőlük ezt a kis örömöt.”
 • 32. tosa2 2011. július 01. 23:13
  „14. 12., kinek is van messze a belvárostól ??? A parkoló ott van, /ingyenesen/ ha látsz megtalálod !”
 • 31. Dwatson 2011. július 01. 22:32
  „16. dw748a
  Ha ilyen közel van,akkor vajon miért nem a mélygarázs épül oda?Bőven lenne hely és nem kellene a teret végérvényesen megszabadítani olyan emlékektől,amiért egyszer még bánkódhatunk.Miért akarnak az autósok a belvárosban,a zöldzóna mellett parkolni,az ő lábuk akar leszakadni?”
 • 30. háté 2011. július 01. 21:03
  „Kedves modernizálók, ugye nincs messze az a hely?
  - na, akkor győzzétek meg a szédült polgármestert és elvetemült sleppjét, nagyon jó helyen lesz ott a mélygarázs és közel van a belvároshoz!
  Tönkreteszik a híd környékét már így is,
  - német turisták nézegették és megkérdezték miért simítják el a talajt az ártérben? - elmondtam,
  - le voltak döbbenve, hogy ezt büntetlenül megtehetik, náluk ilyen elő nem fordulhatna.
  Hozzátettem ez ő értük épül, turistákért, - bürgermeister ist blöd? - lehet.”
 • 29. ÉljünkGyőrben 2011. július 01. 19:01
  „Olvasom a kommenteket, a "fanyalgók" nagy része a plusz távolsággal jön, rövid számolás és nem értem. Vegyük a régi piac Baross utca felöli végét és húzzuk meg a képzeletbeli sávot egészen a Baross hídig. A vonal közvetlen közelében élőknek 0-5 percre volt a piac eddíg is. Ahogyan a vonaltól távolodunk, a piav elérési ideje nő. Tiszta ugye?? Tehát a vonaltól keletre (árkád) élőknek nem hogy távolabb, sokkal közelebb kerül a piac. És itt él a többség, hiszen a vonaltól nyugatra 2 utcán túl már oktatási intézmények, tűzoltóság, Káptalandomb, Kisalföld:), és ennyi!!! Akkor meg miről beszélünk? A Réfalusi oldatól meg amúgy is csak a hídon átsétálni is több perc, az a kis plusz??
  Tisztelem a hagyományokat, de tény, hogy változás nélkül nincsen fejlődés. Az emberek félnek az újtól, ráadásul a magyar embernek meg van az a jó szokása, hogy minden új dolog kapcsán azonnal a buktatókat keresi, ahelyett, hogy meglátná a dolgok jó oldalát és esetleg némileg közreműködne abban, hogy az a változás valóban pozitív legyen idővel. Jómagam a Lukács S. utcában lakom, így speciel nekem ugyanolyan távol lesz a piac innen is, mint amennyire volt idáig. Figyelem! Lemértem:))) ...és szívesen fogok ezután az új piacra járni, hogy ezzel is segítsem az ott árusítók helyzetét, mert bár első nekifutásra a Városrét csúnya véget ért, de én BÍZOM benne, hogy reális időn belül egy szép új lakóövezet alakulhat ki parkokkal üzletekkel és egy szuper PIACCAL ÉS ÁRKÁDDAL a szívében. Ennyi. Lehet fanyalogni:))) .... utószó gyanánt: akinek meg a környezet nem tetszik, hát bocs, a Dunakapu tér sem volt mérföldekkel szebb (burkolat + piszkos szürke épületek...), már nagyon rászolgált egy alapos megújulásra.”
 • 28. pancser 2011. július 01. 17:58
  „Szemben sok fanyalgóval az interjú alanya kereskedőként optimista. Sokkal jobban meg lehet közelíteni ezt a piacot, ráadásul ezrével vannak ott potenciális vásárlók az Árkád okán. Szerintem is menni fog sőt .....”
 • 27. wuschel 2011. július 01. 17:53
  „már a hátkép se vonzo.”
 • 26. igazszó 2011. július 01. 17:40
  „A hölgy, csak sütögesse a pecsenyéjét, akár egyedűl, menjen csak oda! <moderálva> Szó sincs erről, és más megoldást találtak ki a vásározók, de nem oda mennek!”
 • 25. lacrimarosa 2011. július 01. 17:29
  „" innentől kezdve kár vitázni bármin is"
  Ez is egy hozzáállás,és nagyon igaz,itt nincs értelme semmiféle vitának.
  A piac áthelyezéséről előbb kellett volna vitázni,vagy egyáltalán egyeztetni az érdekeltekkel.
  Nem utólag.
  Ezért én nem is vitatkozom,csak elmondom a véleményem,mert ez egy fórum,ami feltételezhetően azért jött létre,hogy legalább utólag helyt adjon a belvárosi lakók véleményének.
  Persze lehet,hogy naivitás ezt hinnem,és itt csak a tapsoló és gratuláló hozzászólások jelenhetnek meg?
  Majd örülünk és gratulálunk a térhez,ha elkészül,és méltó lesz az örömre.
  Itt még nem tartunk,most csak a piacunkat sajnáljuk,és nem értjük,kinek kedvez ez az áthelyezés?
  Mert a lakók többsége mind morog,úton,útfélen ezt hallani az emberek beszélgetéséből. Aki eddig is autóval közlekedett a piacra,annak mindegy,hova megy,bár annak is hiányozhat a piacot körül ölelő infrastruktura.
  A boltosok és egyéb vállalkozók ezzel egyértelműen elveszítik a vásárlóik kb. 80 %-át,. A szlovákok TALÁN vásárolnak majd itt,míg eddig vásároltak és a környező üzleteket, éttermeket is rendszeresen látogatták.
  Egyedül az jár jól,aki építi a teret és a mélygarázst.Ez eltart majd pár évig,addig számukra ez biztos jövedelem.

  Nem a 10 perc sétáról van itt szó. Az a 10 perc sokkal több visszafelé,cipekedve,esetleg idősebb,betegebb embereknek már oda felé sem 10 perc, inkább 25-30.
  De úgy látom,ezt egy 85-ös születésű még nem érti.
  Mint ahogyan azt sem,hogy a győri piac ott,és úgy ahogy volt,egy fogalom volt.
  Mi már 85-ben is erre a piacra jártunk. Hangulata volt,szerettük.
  Ott,abban a környezetben ,ahol volt.

  A belvárosban élek,ma itt nem volt sem vihar,sem eső,sem felhő,sem megadörgés.
  Kellemesen fújdogált egy kis szél.
  Ha nem készült el a terület,akkor azt kell mondani.
  Mindenki megérti.”
 • 24. Dwatson 2011. július 01. 15:28
  „Olyan is van aki a dunakapu térre messzebbről jött,pl. sok vidéki aki már felhagyott a ketműveléssel,de úgyis majd a gyakorlat fogja eldönteni,mindenesetre a kezdet engem igazol(nem lévő zivatarra hivatkoznak).”
 • 23. TNA85 2011. július 01. 14:56
  „21. Dwatson

  <moderálva> Semmivel sem több negyed óránál az odaút. Továbbá totális hülyeség a Dunakapu térhez mérni a távolságot, hiszen ott nem lakik senki. :) Egyébként biztos van olyan ember is, akinek közelebb lesz az új helyszín, innentől kezdve kár vitázni bármin is.”
 • 22. TNA85 2011. július 01. 14:52
  „13. DON "Vagy te vagy hülye, vagy a tükör görbe?"

  Inkább az utóbbit választom... Egyébként ha tényleg megcsinálják a teret és környékét ízlésesen, biztos vagyok benne, hogy nem fog visszakerülni a piac a Dunakapu térre. Aztán fanyaloghatsz te is.”
 • 21. Dwatson 2011. július 01. 14:46
  „16.
  1 km 12 perc alatt az minden csak nem séta,sokkal inkább kocogás! 12 perc=720 másodperc,tehát 1000m/720s=1.39m/s. kb 1 méter 40 centit kell másodpercenként megtenni,és számos kereszteződésen kell átkelni,ahol meg kell állni körülnézni,elhaladó autóra,zöld lámpára várni,ezt a lemaradást behozi,emiatt kb már két métert kell megtenni másodpercenként.Merem állítani hogy kétszer ennyi idő kell,és a visszautat is meg kell tenni,esőben-hóban is,közben kézben cipelni a krumplit,káposztát,mézet...”
 • 20. Puszedlike 2011. július 01. 14:42
  „dw748a- igazad van .
  Azok háborognak akik csak a belvárosból odaszaladtak piacra. 10-15 perc séta nem árt meg senkinek, aki kimondottam ott vásárol(t), ezután is a piacon fog. Itt legalább van normális parkoló.”
 • 19. AHA 2011. július 01. 14:31
  „Ha visszaköltözik a piac ezeket a kolbászsütős bódékat ott kéne hagyni a vagongyári telepen, és a legközelebbi építési törmelék darálással együtt megsemmisíteni őket.
  Ritka ocsmány egy szerkezetek.”
 • 18. Dwatson 2011. július 01. 14:18
  „Az hazugság hogy ma zivataros volt az idő!Egy csepp eső,egy villám,egy dörgés sem volt.Hűvös szél fújt,az igaz,de én jártam már a dunakapu téri piacon esőben és fagyban,emiatt sosem maradt el.”
 • 17. OldSpice 2011. július 01. 14:14
  „siránkozás az megy :D meg a pánikolás.”
36 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Rába szerződést kötött a rendőrséggel

Együttműködési megállapodást írt alá Győrben a Rába Járműipari Holding Nyrt. elnök vezérigazgatója,… Tovább olvasom