Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Aranyos iskolaünnep a panelrengeteg közepén

Győr - Húsz éves az intézmény, ezek a napok kicsit az ünnepről, a visszaemlékezésről, no és a tervekről (is) szólnak.

Aranyszöcskék, Aranymálinkó, aranyos kézilabdások és még sorolhatnánk a győri Marcalvárosi Közoktatási Központ, benne az Arany János iskola eredményeit. Kovácsné Krusevits Bernadett igazgatónak ezekben a napokban mindegyikből jut egy kevés.

Többszáz kis- és nagyobb diák nagyszabású gála keretében mutatta be tudását. A szülőkkel és a nevelőkkel együtt így vált a délután igazi örömünneppé, ahol az Arany iskola megalapításának huszadik, jubileumi évfordulójára is emlékeztek. A Reider Ferenc úti, Arany, később pedig a Marcalvárosi Közoktatási Központ olyan sziget a panelrengeteg közepén, ahol a nevelő-oktató munka mellett kiemelt hangsúlyt fektetnek a gyerekek sport-, kultúrális, valamint sokszínű szabadidős tevékenységére.

A 20. születésnapra összeállított gálaműsor igazi örömünnepet jelentett.
A 20. születésnapra összeállított gálaműsor igazi örömünnepet jelentett. Fotó: Harcsás Judit  


Kilenc éve az intézményösszevonások idején „kistestvért" kapott az intézmény a Sün Balázs Óvodával, s ez olyan szimbiózis, amely mintha mindig is így lett volna. Kovácsné Krusevits Bernadett igazgató szerint a humánerőforástól a szakmai nevelő munkáig együttműködnek, a cél itt is, ott is közös: jó alapokkal olyan műveltség megszerzése, amely együtt jelenti az életre való felkészítést épp úgy, mint a tovább tanulás lehetőségét, s a tisztes helytállást.

Kovácsné Krusevits Bernadett igazgató húsz éve vezeti az intézményt.
Kovácsné Krusevits Bernadett igazgató húsz éve vezeti az intézményt.

– Minden napnak megvan a maga öröme a gondokkal együtt – vallotta az igazgató. – Büszke vagyok az idejáró gyerekekre, mindig számíthattam a tanulók szüleire, akik véleményét, elégedettségét folyamatosan mérjük. Az intézmény a jubileumi alkalomra kiadvánnyal, CD-vel és műsorral készült, az aulában moccanni sem lehetett, annyian tapsoltak a gyerekeknek. Az Arany létszáma stabil, népszerű a kéttannyelvű program, a művészeti oktatás, s Győr büszkesége, a kézilabda, hiszen sokan a sport miatt választják az iskolát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kísértetet kameráztak le Győrben

Győr - Tudósítónk egy győri középiskolában kapta lencsevégre a lidércet, ami különös formát öltve… Tovább olvasom