Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Aranygyűrű a pedagógusmunkáért

Kivételes meglepetés érte az év utolsó napjaiban Keszeiné Szabó Erzsébetet, a győri Petz-tagkollégium nevelőjét.
Könnyek között ért véget az az ünnepség, amelyet az intézmény nevelői és diákjai szerveztek, s ahol állami gondozott és nevelőszülőknél élő gyermekeket köszöntöttek a Petz-tagkollégiumban. A program kitűnő alkalmat kínált a győri polgármesteri hivatal oktatási irodavezetőjének, hogy a névtelenségét kérő adományozó ajándékát: egy aranygyűrűt – benne a megajándékozott nevével, valamint a „Szeretet és hűség" vésettel – átadja. A kitüntetett tanárnő mit sem tudott a meglepetésről – szó szerint könnyeit nyelte a meghatottságtól.

– Huszonnyolc éve vagyok a pályán, de ekkora meglepetés még soha nem ért – vallotta Keszeiné Szabó Erzsébet, aki lapunkon keresztül is köszöni az ismeretlennek, hogy éppen rá gondolt. – Két év ápolónői munkát követően 27 évig, a Petz-szakközépiskola megszűnéséig tanítottam itt, most pedig a kollégisták nevelőtanára vagyok. – Egészségügyi szakmai tantárgyakat tanítottam: többek között pedagógiát, pszichológiát és szociológiát. Több száz egészségügyis pályáját egyengettem a kollégáimmal együtt. A szakiskola megszűnésével az én életemben is gazdag szakasz zárult le. Sajnálom, mert hiányzik a tanítás, a megszokott tanórai rend, a rendezvények, minden.

Máig titok fedi, ki és miért pont most adományozta az arany pecsétgyűrűt. Sejtés sincs, pedig a megajándékozott is nagyon szeretné tudni. A titkos jótevőről annyit mindenesetre sikerült megtudni, hogy évente két pedagógust ajándékoz meg hasonlóképpen. Ez részint a hivatás elismerése, s ösztönzés is.

– A lányom és a diákjaim is osztoztak velem az örömömben, amiből ma is töltekezem – mondja a kitüntetett. – Igaz, a mostani munkám kicsit más, mint a Petzben volt, de az, hogy kikérik a véleményemet, a gyerekek elmondják a gondjaikat, örömeiket, ma is nagy kihívás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem mindenki nyert az Árkáddal

Nem mindenkinek jött be az üzletnyitás az Árkádban: úgy tudjuk, több bérlő forgalma messze elmaradt a várttól, s attól tart, nem éri meg a féléves „születésnapját” sem. Hivatalosan eddig senki nem jelezte, hogy bezárna, de a bevásárlóközpont vezetője szerint korai is lenne két hónap után következtetéseket levonni. Tovább olvasom