Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -2°C | 2°C Még több cikk.

Áramszünet Gönyűn - Elvitték a háznyi gépegységeket

Ház méretű gépegységeket indítottak útnak a gönyűi kikötőből.
Ház méretű gépegységeket indítottak útnak a gönyűi kikötőből vasárnap késő este. Új rekord született.

A biatorbágyi Bautrans Kft. tájékoztatása szerint Magyarország történetének eddigi legnagyobb közúti szállítása kezdődött meg tegnap késő este Gönyűn. A cég a rekordról csupán csütörtökre ígért részleteket, amikor a speciális járművekből álló konvoj már elérte úti célját, a Nitrogénművek Zrt. telephelyét a Veszprém megyei Pétfürdőn. A Kisalföld más forrásból azonban megtudta az elképesztő adatokat.

A Kisalföld információi szerint Románia legnagyobb fekete-tengeri kikötőjéből, Konstancából érkezett a gönyűi kikötőbe a Dunán három óriási és több kisebb darabban három gépegység – porbunker, nedves gázmosó és szárítódob –, amelyek ahhoz szükségesek, hogy a Veszprém megyei vállalat megvalósítsa európai uniós támogatást elnyert, kiemelt nemzetgazdasági jelentőségűnek minősített beruházását, egy új műtrágya-granuláló üzem építését.

A Bautrans Kft. önkormányzatoknak küldött leveléből kiderül, hogy a legnagyobb berendezést egy 40 méter hosszú, 5,4 méter széles, 6,7 méter magas, 215 tonna összsúlyú szerelvénnyel indították útnak vasárnap késő este Gönyűről Nagyszentjános, Bana, Bábolna, Kisbér irányába, s ma hajnalra Bakonysárkányig értek. A másik két szerelvény valamivel rövidebb (29 és 28 méteres), de szélesebb (7,3 és 6,8 méteres), valamint magasabb (8,6 és 7,7 méteres) volt. Az utóbbi kettő 89 és 64 tonnát nyomott.

A három éjszakára tervezett szállítás csak külön útvonalengedély birtokában hajtható végre. Egészen különleges intézkedésekre volt szükség. Gönyűn, Nagyszentjánoson, Banán és Bábolnán például tegnap este lekapcsolták a légvezeték-hálózatot, így a két településen hosszú órákon át nem volt áram. Nagyszentjánoson a vasúti átjárót is szét kellett szerelni, több Komárom-Esztergom megyei helységben pedig már napokkal korábban legallyazták az út menti fákat.

Korábban - Házméretű gépegységeket indítanak útnak a gönyűi kikötőből vasárnap késő este. Új rekord születik.


A biatorbágyi Bautrans Kft. tájékoztatása szerint Magyarország történetének eddigi legnagyobb közúti szállítása kezdődik meg vasárnap késő este Gönyűn. Az úti cél a Nitrogénművek Zrt.-t pétfürdői telephelye lesz.

Románia legnagyobb Fekete-tengeri kikötőjéből, Konstancából érkezett a gönyűi kikötőbe a Dunán három óriási és több kisebb darabban három gépegység – porbunker, nedves gázmosó és szárítódob –, amelyek ahhoz szükségesek, hogy a Veszprém megyei vállalat megvalósítsa európai uniós támogatást elnyert, kiemelt nemzetgazdasági jelentőségűnek minősített beruházását, egy új műtrágyagranuláló üzem építését. A berendezéseket szombaton napközben emelték darukkal hajóról óriási trélekre.

A Bautrans Kft. önkormányzatoknak küldött leveléből kiderül, hogy a legnagyobb berendezést egy 40 méter hosszú, 5,4 méter széles, 6,7 méter magas, 215 tonna összsúlyú szerelvénnyel indítják útnak vasárnap késő este Gönyűről Nagyszentjános, Bana, Bábolna, Kisbér irányába, s hétfő hajnalra Bakonysárkányig érnek. A másik két szerelvény valamivel rövidebb (29 és 28 méteres), de szélesebb (7,3 és 6,8 méteres), valamint magasabb (8,6 és 7,7 méteres) lesz. E kettő 89 és 64 tonnát nyom.

Szombaton trélerre rakták a tárgyat, amelyet túlméretes szállítmányként vasárnap este szállítanak el. Fotók: Mészáros Mátyás.

A három éjszakára tervezett szállítás csak külön útvonalengedély birtokában hajtható végre. Egészen különleges intézkedésekre lesz szükség. Gönyűn és Nagyszentjánoson például vasárnap este lekapcsolják a légvezeték-hálózatot, így a két faluban hosszú órákon át nem lesz áram. Nagyszentjánoson a vasúti átjárót is szét kell szerelni, több Komárom-Esztergom megyei településen pedig már napokkal korábban legallyazták az út menti fákat.

Fotók: Mészáros Mátyás

Áramszünet Gönyűn, Nagyszentjánoson, Banán és Bábolnán

Az I-es katasztrófavédelmi osztályba sorolt Gönyű településen áramszünet lesz a hétvégén. A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kiemelt figyelmet fordít az eseményre a lakosság biztonsága érdekében.

A gönyűi önkormányzat és a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság tájékoztatja a lakosságot, hogy a hétvégén (március 1-én, az éjszakai óráktól) egy túlméretes szállítmány halad majd át Gönyű településen a Bajcsy-Zsilinszky úton, amelynek biztonságos áthaladása érdekében az alábbi intézkedések történnek:
Az útvonal menti, önkormányzati területen lévő, esetlegesen érintett fákon gallyazást végeznek
A szállítás napján, a szerelvények érkezése előtt megkezdődik az útban lévő légvezetékek (áram, kábel-tv, stb.) elbontása, majd az elhaladás után azok visszaépítése
A közlekedés biztosításához és a munkálatok biztonságos elvégzéséhez a lakott területeken forgalomtechnikával, táblázással lesz biztosítva a közlekedés, szükség esetén kisebb kerülőutak igénybevételével. A fenti előkészületi munkák kapcsán Gönyű teljes területén áramszünet lesz, az E.ON tájékoztatása szerint a március 1-én 19.30-tól, március 2-án 2.00 óráig terjedő időszakban
A kábelek bontása a Micro-Wave Kft. televízió, telefon és internetszolgáltatásait is érinti, így ezek esetében is szolgáltatáskiesés lesz, a tájékoztatás szerint vasárnap 18 órától. A szolgáltatások visszaállítása hétfő reggel 7 és 8 óra között várható.

Bana területén is áthalad a szállítmány, ott a Petőfi Sándor utcát, a Jókai utcát és a Mártírok útját érinti az áramszünet, és itt sem lesz majd vasárnap éjszaka telefon- és internetszolgáltatás. Bábolnán a Mészáros úton szintén üzemszünet lesz a szállítmány miatt az áram-, a távközlési és a kábeltelevíziószolgáltatásban. Ugyanilyen korlátozásokra kell számítani Nagyszentjánoson is.

Kérik az érintettek figyelmét, hogy az útvonal mentén, a szállítás éjszakáján ne parkoljanak autóikkal, hogy a szállítmány áthaladása minél gyorsabban, biztonságosabban történhessen, csökkentve ezzel az áramszünet hosszát!

A katasztrófavédelmi igazgatóság felhívja a figyelmet, hogy azokat a fűtőberendezéseket, amelyek működtetéséhez elektromos áram szükséges ezen időpontig állítsák le, mivel a keringetőszivattyúk – áramszünet esetén - nem tudnak üzemelni, ezért kazánrobbanás is bekövetkezhet.

Amennyiben az áramszünet tartósan elhúzódik,

az általános iskola egyik tantermében alternatív fűtés segítségével melegedő kerül kialakításra, valamint az oda érkezők ellátására is felkészülnek.

Egy hűtőgépjármű készenlétben áll arra az esetre, ha az áramszünet tartósan elhúzódik és a fagyasztott áruk hűtéséről kell gondoskodni.

A várható kényelmetlenségek miatt türelmüket és megértésüket kérik!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűz a győri kazánházban

A lakó a tűzoltók érkezése előtt elkezdte oltani a tüzet. Tovább olvasom