Kisalföld logö

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 11°C | 21°C Még több cikk.

Áramkimaradások: a gallyazás lehet a megoldás

˝Szél, áramszünet, bejelentés, hitegetés, késedelmes szolgáltatás-visszaállítás – ez ismétlődik nálunk öt-hat éve˝ - panaszolják győri olvasóink.Olvasói kérdés

Szél, áramszünet, bejelentés, hitegetés, késedelmes szolgáltatás-visszaállítás – ez ismétlődik nálunk öt-hat éve. Rendszeresen visszatérő problémája a győri Fazekasvermek-dűlőben található Rózsakert és Gerbera utcai ingatlanok tulajdonosainak, hogy áramszolgáltatásuk szeles időben hosszú időre megszűnik, a szolgáltató az áramot sok esetben a hiba bejelentését követő napon állítja csak helyre. Ez történt idén május 15-én, június 22-én, július 18-án is, pedig mindig többen többször is bejelentést tettünk. A hosszú áramszünetek alatt tönkrementek a hűtőben tárolt élelmiszerek és vezetékes víz hiányában az ingatlanok saját vízellátó rendszerei villany nélkül nem használhatók. Az áramszünetek legfőbb okai a vezetékek nyomvonalában található diófák, amelyek rendbetételéről senki sem gondoskodik. A gondok megelőzésére javasoltuk, hogy másik fázisra kössenek át bennünket. Kértük, hogy cseréljék le a régi vezetékeket szigeteltre. Meddig várjunk?
Környékbeli lakosok
Az E.ON Hungária Zrt. portálunknak küldött tájékoztatása szerint az említett területről érkező bejelentésekről tudnak munkatársaik. Legutóbb június 10-én a panaszt beküldő lakosokkal együtt tartottak helyszíni bejárást, amelynek során a szeles időben gondot okozó fákat legallyazták, ezzel is javítva a kisfeszültségű hálózat üzembiztonságát. Azonban a társaság közleménye alapján Győrben ez nem cégük feladata.

˝Az olvasók által felvázolt műszaki megoldások egy középfeszültségű üzemzavar esetén – mint amiről ezekben az esetekben is szó volt és amelyek egyik esetben sem tartottak tovább egy óránál – nem jelentenek megoldást. Középfeszültségű üzemzavar esetén az alállomásban mindhárom fázist kikapcsolja a védelmi berendezés, így mindegy, hogy melyik fázisról van ellátva a környék. Ugyanígy nincs szükség a vezetékek szigeteltre cserélésére sem, mivel a hálózat úgy van megépítve, hogy azok nem tudnak szeles időben sem egymáshoz érni, azaz nem okoznak zárlatot˝ – áll az E.ON közleményében. A szolgáltató szerint hosszú távon az jelenti a megoldást, ha a fák tulajdonosai rendszeresen elvégzik a kötelező gallyazást.

Olvasóink írták

 • 3. Goldmund 2010. augusztus 08. 22:38
  „Mondjuk a panaszkodók részéről kilóg a lóláb: zártkertes övezetben lakóházban élnek.
  Ha valaki tényleg csak kertészkedik, akkor hűtőt nem is használ, hiszen ha odaérkezéskor bekapcsolja, mire lehűl, addigra megy is haza. Vizet meg visz inni pár litert, öntözni meg fúrt kútból öntözne.”
 • 2. Feci000 2010. augusztus 08. 01:34
  „Hali!
  Kíváncsi lennék mit szól ehhez a nagy győri régió vezetősége! Kimondottan a hálózatisok vezetőjének véleményére lennék kíváncsi. Mert az illetékes már a gőgtől és az önimádattól, illetve a tejbe vajba fürdéstől már nem lát a szeménél tovább. Eddig csak a közvilágítással volt gond, most már a fogyasztói hálózattal is. CSODÁLATOS! Tök jó hogy a város a gondokat enyhítve kihagyja a nagy EON-t a közvilágításból, egy sikeres cég átveszi dehát az említett nagy király tojik a VILL-KORR fejére és csak tovább gőgösködik. Pedig a VILL KORR tenné a dolgát ha az említett királykodáson kívül mást nem tudó tag végre a munkahelyén dolgozna is nem csak úgy csinálna. Remélem azért a város vezetésének lesz ehhez szava és végre olyan kerül oda aki dolgozni is fog nem csak királykodni!”
 • 1. miracle 2010. augusztus 07. 10:49
  „"A szolgáltató szerint hosszú távon az jelenti a megoldást, ha a fák tulajdonosai rendszeresen elvégzik a kötelező gallyazást."
  Pista bácsi nekitámasztja a létrát a diófának, majd felmászik az áram alatt lévő vezeték mellé...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Apa nélkül maradt a család

A 16 éves Horváth Csaba két kisebb testvérével hónapok óta villany nélküli lakásban él, a család gondjait pedig tetézi, hogy a családfő három hete, 39 évesen meghalt.
Tovább olvasom