Kisalföld logö

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 14°C Még több cikk.

Áramgondok okoznak bosszúságot a tévénézőknek

Győr - Két és fél napig bosszankodtak Újváros egy részén: tudták is, meg nem is nézni a kábeltévé adását. Az áramkimaradások miatt a ViDaNeten csapódik le az előfizetők mérge.
Mint lapunk pénteki számában röviden már írtunk róla: szerdán áramhálózati meghibásodás miatt a kábeltévé adását sem tudták nézni (azután sem, hogy „megjött" az áram) Újváros egy részén. Az E.ON nekiállt a hibajavításnak, ám még két és fél nap után is gondok voltak.
Az ismételt olvasói panaszok nyomán megkerestük a ViDaNet marketing- és kereskedelmi igazgatóját, Hushegyi Károlyt, aki elmondta egyebek között: a rendszeres, havonta többször előforduló kisebb-nagyobb áramkimaradások sok gondot okoznak a kábeltelevíziós műsortovábbításban. Áramszünet esetén leállnak az erősítők, s idő kell, amíg újra tudnak működni. Ráadásul az áramszolgáltató transzformátorkörzetei nem mindig egyeznek a kábeltévés áramellátással. Így nemritkán megtörténik, hogy például egy adott lakásban van ugyan villany, de a kábeltévé mégsem működik (egy másutt lévő hiba miatt).

Az előfizetők teljes joggal reklamálnak az áramszünetek okozta kimaradások miatt, s persze az sem vigasztaló, hogy a kábeltévés szolgáltatón csattan az ostor más hibája miatt. Ebben a mostani esetben például az érintett újvárosiak hiába hívták az E.ON-t felvilágosításért, a telefonvonal túlsó vége Debrecenben van, az informátor nem tud a Győrött történtekről...

Nos, egy földkábel meghibásodása miatt volt áramszünet szerdán Újvárosban, hatásaként kétszáz kábeltévés előfizető hiába nézte a sötét képernyőt... Az E.ON egy ideiglenes légkábellel az áramszolgáltatást megoldotta ugyan, de ez nem segített a tévés erősítőkön. Miután sikerült felderíteni a hiba helyét, tegnap a helyreállításnak is neki tudtak állni a villanyszerelők, s a visszakapcsolás idejére újabb áramszünet volt.

Jutasi Ferenc
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felújítás a kismegyeri általános iskolában

Győr-Kismegyer - Több mint tíz év elteltével újra jelentős felújításon esik át a Kölcsey általános… Tovább olvasom