Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Apró kezek, értékes alkotások

Üvegfestés, viaszkarc és több, különböző technikával készült alkotásaikat állították ki a kisbajcsi általános iskolában az első kézművestábor ifjú mesterei, bizonyítva, hogy a gyermeki fantázia némi kézügyességgel párosulva, milyen értékeket hozhat létre.
A kis táborlakókban fokozódott az igény a művészi lakókörnyezet kialakítására.
Hagyományteremtőnek szánva, általános iskolás korú gyerekeknek rendezett kézműves-alkotótábort a Grácia Művészeti Intézet és a kisbajcsi Vörösmarty Mihály Általános iskola. A két intézmény képviselői tavaly szeptemberben döntöttek úgy, hogy együttműködnek, s azóta tanítják szakköri képzésben a gyerekeket a különböző képzőművészeti ágak művelésére.

Csak az étkezésbe került

Miután a kapcsolat az év folyamán jól működött, természetes volt, hogy a nyárra kézművestábort szerveznek az iskolában. A gyerekeknek csak az étkezést kellett fizetni, a többit az iskola és a Grácia állta.

Önmagukhoz képest

A táborvezető tanárok, Takács Éva és Bónáné Nagy Vera elmondták a Kisalföldnek, hogy volt olyan kis művész, aki szinte a nulláról indult, s voltak, akiknek már volt előképzettségük, amikor a tábor kezdődött. De ők mindig azt nézik, hogy egy gyermek önmagához képest mennyit, s milyen irányban fejlődik. Többeknek kimagasló fantáziájuk van és szívesen is végzik a feladatokat. A „táborlakóknak" igényük van arra, hogy kulturált környezetet alakítsanak ki maguk körül. S ha jól gyakorolják, ez életük végéig elkíséri őket.

Sokféle műfajban

A gyerekek büszkén állították össze az alkotásaikból rögtönzött kiállításukat. Volt, aki üvegfestésben, gyertyadíszítésben vagy virágdísz-, viaszkarc-, illetve papírmetszet-készítésben tűnt ki. Mindenesetre nagy lelkesedéssel vetették magukat a munkába.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Legyőzték a félelmüket

A becslések szerint a felnőttek egytizede rendelkezik csak biztos úszótudással. Újabban egyre többen… Tovább olvasom