Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 13°C | 25°C Még több cikk.

April Foley nagykövet megyénkbe látogatott

Győr - April H. Foley, az Egyesült Államok nagykövete kedden a megyébe látogatott és többek között beszélgetésre hívta a sajtó képviselőit.
A vendég délelőtt előadást tartott a Széchenyi-egyetemen, délben pedig Rechnitzer János rektorhelyettes társaságában együtt ebédelt Ottófi Rudolf alpolgármesterrel. A sajtónak elmondta, arról tárgyaltak, miként segítheti egy város a beruházók megtelepedését, tevékenységét a régióban. Egyetértettek, hogy a jól képzett munkaerő a legfontosabb tényezők egyike.

A Kisalföld legemlékezetesebb magyarországi tapasztalatairól kérdezte April Foleyt, ő válaszul élményeit említette: a Parlament épületét, a lenyűgöző budapesti városképet, és nem utolsósorban a magyar borokat, amelyeknek az amerikai piacon történő elhelyezésében is szívesen segítené termelőinket. Az általa a legkülönbözőbb társadalmi rétegekből, foglalkozási körökből megismert magyarokat nyitott, melegszívű emberekként jellemezte, számos barátra tett szert nálunk. A legjellemzőbb hibáinkról is kérdeztük, erről diplomataként nem volt hajlandó nyilatkozni.

– Önök tökéletesek – jegyezte meg tréfásan, de ígéretet tett, hogy hazatérve majd küld nekünk egy listát...

Mint pénzügyi szakembert, a magyar adórendszerről kialakított véleményét is firtattuk, bevallotta, hogy tanulmányozta és rendkívül bonyolultnak találta.

– E tekintetben is van még mit javítani a versenyképességen – tette hozzá, meggyőződését fejezve ki, hogy a megfelelő üzleti környezet kialakításával Magyarország elérheti, hogy a befektetők versengjenek a letelepedési lehetőségért.

Az amerikai nagykövet asszony a magyarokat nyitott, melegszívű emberekként jellemezte. Fotó: B. A.
Az amerikai nagykövet asszony a magyarokat nyitott, melegszívű emberekként jellemezte. Fotó: B. A.

Napjaink gazdasági válságjelenségeiről szólva rámutatott: elsődleges tanulság, hogy a kölcsönöket nem szabad újracsomagolni, a kockázatot a felismerhetetlenségig szétteríteni.

– Az autóiparra és más földrészekre is átterjedt következményekből döbbenhettünk rá arra, mit is jelent a globális gazdaságban, ha csupán egyetlen szegmensében válság üti fel a fejét – hangoztatta. Úgy vélekedett, hogy Bush elnök határozottan lépett fel a bajok elhárításáért mind hazájában, mind a nemzetközi gazdasági csúcsértekezlet összehívásával.

Kétoldalú kapcsolataink közül April Foley az egyik legnagyobb sikerként értékelte a vízumkötelezettség megszüntetését.

A beszélgetés végén az előzetesen ajánlott témák közül a nők helyzetére utalva a Kisalföld megkérdezte a nagykövet asszonyt, mikor boldog egy nő.

– Például, ha az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövete lehet – hangzott a válasz.

Olvasóink írták

 • 8. szilviakov 2008. december 18. 16:15
  „Kedves SAmu
  A no neve April Foley nem jelenti azt,hogy Bolond Aprilis.A Foley nem jelenti azt hogy bolond.A fool jelenti azt.
  A Folly amivel talan keverted(vagy nem tudom)az ostobasag,butasagot jelent.
  Ha mar foditasz akkor probalj pontosan forditani.”
 • 7. Poltergeist 2008. december 18. 12:10
  „Nana,vízumja van???
  Sok esetben ránézésből meg lehet mondani egy emberről a milyenségét.Hát csak rá kell nézni meg Bush-ra is és tökéletes képet kapunk az evolució visszamaradott ,degenerált fajtájáról.”
 • 6. Judytka 2008. december 18. 09:38
  „Április Bolondja...dejó :))”
 • 5. elemér 2008. december 17. 16:54
  „Harvard Egyetemen MBA diplomája van mint Bush elnöknek. Szóval ez a két szakértö együtt tették tönkre az USA-t és a világot. Jóhogy nem dobták még fejben ott Györben egy cipövel. Azért olvasni is tudni kell.

  http://hungarian.hungary.usembassy.gov/bio_hu.html”
 • 4. SAmu 2008. december 17. 15:27
  „Egyetértek az előttem szólókkal.
  A nő neve magyarul: Bolond Április. Szép név, jellemző név!”
 • 3. matriné 2008. december 17. 13:29
  „Egy banánköztársaságban az a lényeg,hogy legyen kinek a szoknyája körül legyeskedni és legyen aki legyeskedik!”
 • 2. elemér 2008. december 17. 10:03
  „Sokan nemtudják itt hogy lessz valaki USA nagykövet ott. Ez általában egy jutalom az elnöktöl annak akit érdekel és ezt ki kell érdemelni. Tehát aki Bush-t támogatja anyagilag vagy pártját az elnökválasztáson és érdekli az állás az esélyes. Lehet e tökhülye is nagykövet ? Miért ne, hisz elnök is lehet.”
 • 1. elemér 2008. december 16. 22:22
  „Bush elnök tönkretette az USA-t és a világot. Egy nagykövet akit az elnök nevezett ki az nem fogja beismerni azt amit minden valamire való gazdasági szakértö tud az USA-ban.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem a legdrágább a legjobb

Győr-Moson-Sopron - Átgondoltabb gyógyszerválasztással és az egyes osztályok tevékenységének… Tovább olvasom