Kisalföld logö

2016. 12. 03. szombat - Ferenc, Olívia -3°C | 4°C

Ápolói presztízs - szakmai napot szerveztek Győrben

A munkahelyeken a motiváció nem tulajdonság, amit az alkalmazott magával hoz, de nem is vezetői manipuláció és még csak nem is kizárólag pénz dolga – hangzott el az ápolói munka presztízsének, elismertségének erősítése céljával megszervezett programon a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban (PAMOK) az Egészségügyi Szakdolgozók VI. Tudományos Szakmai Napján.

A szervezők szándéka szerint javítani kell az ápolói társadalom önbecsülését, az ápolók önbizalmát. Ezért is volt az első szakmai tájékoztató témája a munkahelyi motiváció. A kórházban végzett felmérés alapján Erdélyiné Orbán Gyöngyi, a PAMOK igazgatásának képviseletében arról beszélt, hogy leginkább a középvezetőkön múlik, mennyire ösztönzik beosztottjaikat és ők mennyire érzik magukat elégedettnek. Ez pedig kihat lelki egészségükre.

Egy egészségügyi intézményben nemcsak a betegek állapotát kell javítani, hanem az ott dolgozókét is – bár ez akár minden munkahelyről elmondható. A tudományos szakmai nap keretében szó volt még többek közt a dohányzásról leszoktató programok tapasztalatairól, valamint a halláscsökkent betegek kiszűréséről és gondozásáról.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kék Fény-parti a győri kórházban

A győri mentők, tűzoltók, rendőrök és a civil szféra tagjainak baráti köre idén negyedik alkalommal… Tovább olvasom