Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

APEH: új program segíti az adózót

Győr - Az új esztendőben érdemes letölteni az új AbevJava bevalláskitöltő programot és természetesen a bevallási nyomtatványokat is – hívja fel a figyelmet az APEH nyugat-dunántúli igazgatósága.
A január elseje után bevezetett bevallás-, illetve adatszolgáltatás-kitöltő programok használata kizárólag az új AbevJava-programmal lehetséges. Ez az úgynevezett „keretprogram" nemcsak Windowszal, hanem más operációs rendszerrel (például Linux) is futtatható, előnyeit így már az adózók teljes körének biztosítani tudja az APEH.

A legújabb AbevJava WebStartot pedig a korábbi windowsos verziók felhasználóinak is érdemes letölteniük, az új program ugyanis jelentős többlettámogatást nyújt mind az adóbevallások, mind az adatszolgáltatások kitöltéséhez.

Az új AbevJava számos újdonsággal segíti az adózók munkáját: egyszerűbb kitöltési funkciókat, billentyűzetről szűkíthető választólistát, a járulékbevallások egységes kezelését is lehetővé teszi. Az összetartozó nyomtatványok kitöltése, ellenőrzése lényegesen egyszerűsödik, az adózónak nem kell ezeket külön összerendelni. A bevallás-, adatszolgáltatás-, adatlapkitöltő programokba letölthetők az egyes nyomtatványokhoz tartozó kitöltési útmutatók is, így az AbevJava-program biztosítja az „aktív súgó" használatát.

Az új keretprogram lehetővé teszi a korábbi programmal kezelt nyomtatványok törzsadatainak átvételét is. A 2009. január 1-jétől bevezetett bizonylatok kizárólag az AbevJava-keretprogrammal tölthetők ki. Természetesen az APEH honlapján megtalálható egyéb nyomtatványok (önellenőrzési, pótlási célú bevallások) elkészítéséhez a korábbi keretprogram továbbra is használható.

A keretprogram használata nem elegendő a bevallás kitöltéséhez, ahhoz le kell tölteni a benyújtani kívánt nyomtatványt is az APEH honlapjáról a letöltések/nyomtatványok menüpontból.

Az AbevJava-keretprogram telepítését megelőzően szükség van az úgynevezett Java-futtató környezet (Java Runtime Environment) telepítésére, illetve esetlegesen a frissítésére. A telepítőállomány szintén elérhető az APEH internetes oldaláról.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tanév közben újították fel az iskolát

Börcs - Visszaköltözhettek a börcsi kisdiákok a tantermeikbe, befejeződtek az iskolaépület… Tovább olvasom