Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 6°C Még több cikk.

Antológiások üzenete: a könyv örök

Több mint negyven oldallal gazdagabban, 32 színes képpel, grafikákkkal illusztrálva lát napvilágot az idei könyvszalonon a 11. Győri Antológia. A szerzői mag 25-re bővült, túlzás nélkül rang az alkotói közösséghez való tartozás.

Míg az internet világában sokan temetnék a könyvet, a Győri Antológiakör tagjai évről-évre megmutatják: egyre szélesedő szerzői gárdával képesek a legaktuálisabb üzenetekkel meglepni olvasóikat. Csáky Anna szerkesztő elmondta, az irodalmi-alkotói kör többnyire 50-60 éven felüli szerzői hetente találkoznak, ugyanakkor több egyetemi-főiskolai hallgató is csatlakozott a közösséghez.

˝Hiszek benne, hogy az internet mellett a könyv nem kerül ki az igényes, az irodalmat kedvelő olvasók kezéből, hisz az olvasásnak sajátos rítusa van azzal, hogy a könyv megtapogatható, ha úgy tetszik örök: bármikor levehető a polcról és a legszebb ajándékok egyike˝ – állítja a szerkesztő, aki évek óta koordinálja a szerzők munkáját. – Az Üzenetek címmel napvilágot látott összeállítás igazi csapatmunka, sokféle szerző üzen többféle témáról. A kötetet fotók és illusztrációk gazdagítják, - a képes anyagot a könyvbemutatón kivetítve is láthatják az érdeklődők. Huszonöt alkotó sokféle műfajban csillogtatta meg idén is tudását, bizonyságot téve, hogy az igényes irodalomra igenis szükség van, a Győri Antológia Kör tagjai pedig sajátos módon kötődnek a helyi értékekhez, városukhoz.

(Az igényes kivitelű nyomdai munka a Palatia Nyomda kollektiváját dícséri, az antológiát a könyvszalon keretében szombaton délelőtt 10 órától mutatják be a Győri Nemzeti Színház Kisfaludy Termében).hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Katasztrófavédelemi együttműködés Szlovákiával

Többek között a határ menti katasztrófavédelmi együttműködésről, közös tűzoltógyakorlatokról, s a… Tovább olvasom