Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 22°C Még több cikk.

Antikvásár Győrben: új helyen is a régi

A szokásosnál több árus és kicsit kevesebb vevő vett részt a vasárnapi régiségvásáron, amit először tartottak új helyen, az Árkád bevásárlóközpontnál.

A törzsközönség hű maradt az elköltözött rendezvényhez, remélhetőleg később a turisták is rátalálnak.

– Az új asszonyt, az új seprűt is meg kell szokni, persze hogy a győri régiségvásár új helyét is. Kell hozzá fél év, de már most ugyanolyan a hangulat, mint a Püspökvár közelében, a Káptalandomb tövében szokott lenni – állította egy régiségkedvelő, aki kisebb baráti társasággal csevegett vasárnap.

A rendezvény ugyanis a Dunakapu tér felújítása miatt került új helyre, s akárcsak a piac esetében, bevált a váltás. Rendszeres látogatói az árusoktól, a Kisalföld olvasói pedig lapunkból tudták is, hol kellett keresniük.

Néhányan mentek csak először a Petőfi hídhoz, mert korábban az is szóba került, hogy ott tartják az antikexpót.


A régiségvásár új helyszínének premierjén nagyjából annyi vevő jelent meg, amennyi a Dunakapu téren szokott nézelődni.
A régiségvásár új helyszínének premierjén nagyjából annyi vevő jelent meg, amennyi a Dunakapu téren szokott nézelődni.


A törzsvevők azonban Pápáról, Zalaegerszegről, Pozsonyból érkezve is hamar rátaláltak kedvenc árusaikra. Ahhoz kell több idő, hogy a belvárosban sétáló turisták is tudomást szerezzenek a rendezvény új helyéről.

Németh István, a rendezvénysorozat szervezője elmondta: az Árkád bevásárlóközpont mögötti területen megtartották a régi helyrendet, de amelyik árus kérte, változtathatott ezen némileg.

A kereskedők meg is erősítették: zökkenőmentesen sikerült a költözés. Weiszmanné Kocsis Mária, aki nyugdíj-kiegészítésként árulja antik holmijait, elégedett a terület tisztaságával, a sima felülettel.
Annyi a változás szerinte, hogy a régiségkedvelők többsége a szokásosnál később érkezett a vásárba, nem 10 előtt, inkább 11 óra után és többen jöttek biciklivel.

Gergely István, aki gyűjtőként pakolta ki portékáit, úgy véli, tágas, szellős, áttekinthető az új hely, így itt jobban érvényesül a régi tárgyak látványa. Szerinte "megtriplázódott vonzerejük", mert előnyös, hogy közel van az Árkád és az ETO Park – onnan is átjöhetnek a vevők.

– A hangulat a régi, s az új terület is kifogástalan, kulturáltan rendezett – állítja Horváth Ferenc, aki korábban bagolygyűjteményét gyarapította az antikexpón, de azóta is kijár, mert sok szépet lehet látni és szeret ismerősökkel beszélgetni.

Bella András szintén törzslátogató, régi pénzeket, képeslapokat gyűjt és ugyancsak dicsérte a helyszínváltást.

Úgy véli, ez a rendezvény lehetőséget ad arra, hogy a fiatalok a történelemről, a művészettörténetről és a kereskedelemről, a pénz értékéről érdekes, hasznos dolgokat tanuljanak meg.

(A Dunakapu tér felújítása alatt biztosan az Árkádnál marad a régiségvásár, legközelebb augusztus 21-én, vasárnap tartják meg.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dugót okoznak a strandolók az ikrényi tónál

Évek óta dugót okoznak a strandolók nyaranta az ikrényi tónál, mert a faluba vezető út mellett… Tovább olvasom