Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

Angyaloknak királynője kiállítás a Cziráky teremben

A magyar katolikus egyház egyik legnagyobb Mária ünnepe, augusztus 15, amely Mária mennybevitelének napja.
Mária a Magyarok Nagyasszonya, Szent István király ajánlotta fel országunkat Mária oltalmába, melyet írásban is lefektetett a Gesta Hungarorumban. Nagyboldogasszony Anyánk szépséges elnevezéssel illette Máriát, mely bensőséges elnevezést csak a magyar nyelv ismeri.

Kovács Ildikó ismert művészünk domborműveiben ihletett beleérző, anyai lélekkel alkotta meg Máriának a Krisztus születése, élete, majd elvesztése fölötti, előtti boldogságának, későbbi szenvedésének hét-hét állomását.

Galéria! Fotók: Szük Ödön


Az anya szemével és szívével láttatja Mária életét, örömét és fájdalmát. Művészete maga is áldozatos munka: a bár képlékeny, de ellenálló anyaggal való, egy magasztos célra törő türelmes küzdelem. Csak elhivatottak kitartása alkalmas ilyen erőfesztítésre, akiben él a gyermekkor óta gyakorolt mélységes hit. Hosszú napok, akár éjjelek tanúskodhatnának a beszélő szobrok születéséről.

A kiállítás többi alkotása is az anyai szeretet himnusza, valamint a családi élet szépségét, az egymásért élők biztonságát, szeretetét sugározza a látogatók felé.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győrnek Almádi a Balaton

"Almádi" – ez a szó a Győr környékieknek előhívja a gyerekkori emlékeket, s szinte egyértelmű… Tovább olvasom