Kisalföld logö

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Angyali fájlok a Vöröskereszttől

Pénteken a gönyűi iskolában is kigyúltak az égők a fenyőfán és az intézmény apraja-nagyja ünnepelt. A helyi Vöröskereszt 300 kis- és nagyobb gyermeknek csomaggal kedveskedett, egy háromgyermekes családot pedig számítógéppel lepett meg.
Burján Péterné tizenhét éve tanít az intézményben. Három gyermekét, a 16 éves Évit, a 13. esztendejében járó Zsófit és a 9 éves Pétert neveli egyedül, a család az önkormányzat szolgálati lakásában készül az ünnepekre. S noha az iskolában előzetesen óvatosan kipuhatolták, hogy Burjánéknál nincs számítógép, senki nem sejtette, mire készülnek.

– Először azt hittem, rosszul hallok, amikor szólítottak bennünket az ünnepségen – meséli meghatottan az édesanya. – Mivel a nagylányom a Baross-szakközépiskolába jár, naponta használja a komputert, ám ez idáig erre csak az iskolában nyílt lehetősége. Nagy boldogság, hogy egy, a névtelenségét kérő vállalkozó és a Vöröskereszt jóvoltából az egész családnak ilyen örömet szereztek.

– Az iskolát kértük fel arra, hogy a vezetés válassza ki azt a rászoruló családot, ahol jó helyre kerül az adomány – mondta el Szigethy Mónika, a helyi Vöröskereszt titkára. – Továbbra is figyelemmel kísérjük a jelenleg szolgálati lakásban élő anyuka és gyermekei sorsát. Ezenfelül háromszázötven csomagot osztottunk szét az óvodásoknak, a kis- és nagyobb diákoknak, amivel szintén örömet szereztünk. Az idei ünnepet a gönyűiek már megörökíthették, hiszen a diákönkormányzat, a szülők és az iskolavezetés jóvoltából egy videokamera is került a karácsonyfa alá, amit azonnal kipróbáltak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ajándék gyermekektől gyermekeknek

Több mint kétszáz sérült, fogyatékossággal élő gyermek tapsolt lelkesen Győrött a Diótörő… Tovább olvasom