Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Angolkert az Eötvös parkban

A győri Eötvös park régi játszóterének helyén angolkert épül, milliós felújítási költséggel. A park a városé marad.

Egy korszak véget ért? Úgy tűnik, igen. A győri Eötvös park régi játszóterének helyén most angolkert épül. A milliós felújítás költségét a szomszédos szálloda  állja, de a parkrész továbbra is a városé marad. A nosztalgiázók sajnálják a régi hintákat. 

A szálloda oldalán, a parkban zajló munkák látványos szakaszhoz értek. Annyira legalábbis mindenképpen, hogy aki arra jár, az nem tudja nem észrevenni: a korábbi játszótér helyén most valami épül. Most már mi is tudjuk: angolkert lesz. Kun Ferenc, a Golden Ball Club igazgatója elmondta: ugyan a szálloda építi a szökőkúttal is díszített kertet, de az érintett parkrész továbbra is a város tulajdonában marad. „Azért álltunk neki a milliós beruházásnak, s vállaltuk a későbbi fenntartás költségeit is, mert egyébként még éveken át esély sem lett volna arra, hogy az épületünkkel szomszédos részhez Győr hozzányúljon. Vendégeink számára készítjük elsősorban – ez természetes –, de senki elől nem lesz elzárva. Annyit szeretnénk csak elérni, hogy aki a parkban közlekedik, az a kijelölt utakat használja és  ne füvön vágjon át. De még egyszer mondom, a park az érintett résszel
A székely kapu maradt olyan, amilyen volt

Az Eötvös park másik dísze a székely kapu, amelynek helyzetéről az év elején írtunk (Győri székely kapu: a szemünk előtt épül le – 2005. január 10.).  A cikk után jelentkezett egy vállalkozó, aki bejelentette: rendbe teszi  – lefesti – a kaput, de még nem állt neki a munkának, így a díszes kapu továbbra is a győriek szeme láttára épül le.

továbbra is a győrieké marad – talán egy kicsivel szebben." Az igazgató az olvasói felvetésre azt válaszolta: az új játszótér továbbra is megmarad.

Székely Győző, a győri építési hatóság csoportvezetője elmondta: jogerős építési engedélyt adtak ki (nem ők, hanem egy másik hatóság, a park ugyanis városi tulajdonban van), s az alapján épül az angolkert. A szálló egy másik átalakítását viszont már a győri hatóság engedélyezheti – a teraszt szeretné befedni a klub –, erről egyelőre nem született döntés. Az angolkert építésének nagyobb, látványos része augusztusra várhatóan befejeződik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Igen a kulturális főváros pályázatra

Egyhangúlag fogadta el a győri közgyűlés az Európa Kulturális Fővárosa pályázatra elkészült programvázlatot. Az ülésen elhangzott: a terveket akkor is megvalósítják, ha nem a megyeszékhely győz. A pályázatíró a kulturális programok központjának a Bercsényi liget közepétől a Rába kettős hídon át a Széchenyi térig tartó területet és annak környékét szánja, valamint szükségesnek tartja Újváros rehabilitációját is. Tovább olvasom