Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Ammónia ömlött Győrben - Egy embert vizsgálnak

Mintegy tizenöt kilogrammnyi ammónia ömlött ki karbantartás közben egy üzemben Győrött, a Hűtőház utcában.

Kedden délután érkezett a jelzés a megyei műveletirányítási központba, hogy Győrben a Hűtőház utcában egy üzemben ammónia került a környezetbe. A győri hivatásos tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre, ahol kiérkezésükre a dolgozók már elhagyták az érintett épületet, a közvetlen környezetet. A napi karbantartás során az épületen kívül található szelepcsoporton szűrőcsere következtében ammónia szabadult ki. A tűzoltó egységek kiérkezésére az ott dolgozók a szivárgást már megszüntették.

A tűzoltók biztonsági zónát jelöltek ki és 2 porlasztott vízsugárral lecsapatták az ammóniát, mentesítették a környezetet. A helyszínre vonult a katasztrófavédelmi mobil labor is. Ők méréseket végeztek és csak a szivárgás közvetlen környezetében mértek kisebb koncentrációt, majd iparbiztonsági helyszíni szemlét hajtottak végre. Az épületben 10 ember dolgozott, közülük kettőt a mentők megvizsgáltak, személyi sérülés nem történt. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Előzmények

A legfrissebb információink szerint 10 ember dolgozott a szivárgás környékén, közülük 2 embert a mentők vizsgáltak, elláttak - tájékoztatta portálunkat a katasztrófavédelem szóvivője.

Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség, a tűzoltók porlasztott vízsugarakkal lecsapatták a levegőbe került anyagot- a helyszínt mentesítették

Korábban - A szivárgást egy helyi szakember megszüntette, a műszaki mentést végző győri hivatásos tűzoltók pedig vízzel lecsapatják a levegőből a felhőbe szétterült gáznemű anyagot. Az első információk szerint az üzemből mindenki kijött, az azt átvizsgáló tűzoltók nem találtak senkit a belső terekben. A helyszínen egy embert vizsgálnak a mentők.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

5. Formula Student Hungary aug. 21-24.

Gönyű-kikötő: 14 ország, 44 csapat, 1000 egyetemista. Tovább olvasom