Kisalföld logö

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 15°C Még több cikk.

Amit a politikusok elbaltáznak, azt a szeretet meggyógyítja

Csallóközi alkotók, együttesek mutatkoztak be Győrben, s a vendéglátó Gyárvárosiak Baráti Körének tagjai a Dunán innen-Dunán túl programsorozat folytatásában bízva, már a következő találkozó megszervezését szorgalmazzák.
A Nemzeti Civil Alap nemzetközi kapcsolatok kollégiuma nem először támogatta a határon innen és túl élő magyarok kulturális-baráti találkozóját, amely az aktuális politikai hangulatváltozás helyett a szeretet hídját építette fel több kulturális- és gasztronómiai program segítségével. Horváth Tibor, a szervező Gyárvárosiak Baráti Köre Egyesületének elnöke elárulta, a jövőben meghívásos folklórfesztivált szerveznének Dunán innen-Dunán túl, amelynek célja a meglévő, tízéves kapcsolat erősítése, ezen keresztül pedig a sokszínű hagyományápolás.

A csallóközi csoport érkezése.


A legutóbbi, győri találkozó újólag is bizonyította: a nem létező, mégis oly sokat emlegetett határon innen és túl is igény van egymás kultúrájának, tevékenységének megismerésére. A vendéglátó gyárvárosiak szervezőmunkáját nemcsak a győri városvezetés, de a helyi vállalkozók és a baráti kör tagjai közül is többen támogatták.

A Tőzike néptánccsoport műsora osztatlan sikert aratott.
Dóka Zsuzsa, a Szlovákiai Magyarnóta Kedvelők Klubjának elnöke
Kovácsné Ilike rekord hosszúságú rétest nyújtó csapata mindenkinek örömet szerzett: a kedvelt süteményből mindenkinek jutott. Fotók: Szük Ödön
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Futópálya 25 millió forintból Győr-Szabadhegyen

Csaknem 25 millió forintba került az a futópálya, amelyet a Győr-Szabadhegyen, a Zöld utca, a Szőnyi… Tovább olvasom