Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Amit a munkaadó elhallgat az alkalmazott előtt

Győr-Moson-Sopron - Amit a dolgozók jogairól nem mond el a munkáltató, nem is köteles elmondani, mégis jó tudni, azt az alkalmazottak megkérdezhetik munkaügyi szakértőinktől. Ahogy tavaly ilyenkor, megint a versenyszféra érdekvédőit hívtuk szerkesztőségünkbe.
A munkaügyi jogsegélyszolgálatokon az esztendő első hónapjaiban rendre megszaporodik a segítséget kérők száma. Ezért szerveztünk tavaly is év elején tanácsadást.

Annak sikerére és a mostanában érkezett olvasói kérdésekre tekintettel újra lehetőséget adunk arra, hogy a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének tisztségviselőit, munkaügyi szakértőit kérdezhessék. Segíthetünk eligazodni a munkahelyi vitás ügyekben, felvilágosítást adunk a munkavállalók jogairól.

Például jó tudni, hogy munkaviszony megszűnésénél, ha a munkáltató mond fel, a felmondási idő felére mindenképp fel kell menteni a munkavégzés alól a munkavállalót. Többen azt sem értik, hogyan szervezik meg két-hat hónapra vonatkozóan, munkaidőkeretben a munkabeosztást.

Ezek többnyire bonyolult rendszerek, amelyek alapján kevesebb lehet a pihenőidő, mint a megszokott, de mindenképp ki kell adni. E téren is segíteni tudnak az érdekvédők, akik jó tanácsként megfogalmazták: ha késik a bére a dolgozónak, annak kifizetését írásban kérje. Így joga lesz a rendkívüli felmondáshoz és ahhoz is, hogy bírósághoz forduljon.

Ezúttal – mivel a versenyszférában dolgozók érdekvédőit látjuk vendégül – csak vállalkozások alkalmazottainak tudnak felvilágosítást adni. Február 7-én, csütörtökön délelőtt 11 és 12 óra között hívhatják őket szerkesztőségünkben a 96/504-594-es telefonszámon, de előre is elküldhetik kérdéseiket e-mailben a rimanyi.zita@kisalfold.hu címre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ha szállás kell: Négyszázezer szabad ágy a neten

Győr-Moson-Sopron - Már tizenhárom megyénkbeli fiatal csatlakozott az öt éve létrehozott,… Tovább olvasom