Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 14°C Még több cikk.

Amint lesz pénz, kezdődik a felújítás

Kóka János gazdasági miniszter a Fehérvári út jancsifalui szakasza mellett élőknek útfelújítást ígért.
A címbeli ígéretet tette Kóka János gazdasági miniszter a Fehérvári út jancsifalui szakasza mellett élőknek, az azonban nem derült ki válaszából, ez mikor fog bekövetkezni. A tervek mindenesetre már elkészültek.

Győr-Jancsifalu két problémája miatt írásbeli kérdésekkel fordult Balogh József polgármesterhez Antal Imre fideszes önkormányzati képviselő a múlt heti közgyűlésen. A helyi politikus azt írta, hogy a Fehérvári út Graboplast-gyár és Szigethy Attila út közötti szakasza olyannyira gödrös, balkáni minőségű, hogy az ott élők a nagy forgalom keltette zajtól, levegőszennyezéstől nem tudnak pihenni, ablakot nyitni.

A képviselő nem érti

A képviselő emlékeztetett rá, hogy Kóka János gazdasági miniszter a lakosoknak tavaly azt ígérte, az utat legkésőbb 2006-ban felújítják, de idén már azt írta, ez jövőre mégsem fog megtörténni. A képviselő nem érti, a négyszáz méteres szakasz rekonstrukciója miért nem történik meg a Fehérvári út új bevezetőszakaszának megépítésével együtt.
Antal Imre úgy vélte, a lakosok kénytelenek elviselni a környékbeli diszkók dübörgését is. Ezekkel kapcsolatban arra volt kíváncsi, hogyan kaphattak engedélyt ilyen szórakozóhelyek a sűrűn lakott körzetben.

Körforgalmat terveznek

A polgármester válaszában leszögezte: az egyébként állami tulajdonú Fehérvári út forgalmából adódó közlekedési gondokkal a város vezetése és a Magyar Közút Kht. évek óta foglalkozik. Az említett szakasz felújítására vonatkozó terveket a kht. tavaly készítette el. Akkor a Graboplastnál lévő csomópontba jelzőlámpákat képzeltek el.

Lakossági kezdeményezésre megvizsgálták a körforgalom lehetőségét, amit az tett lehetővé, hogy a gyár jelezte, a kereszteződés melletti üzemében megszüntette a termelést, így elvileg elhárult az akadálya a terület esetleges igénybevételének (természetesen térítés ellenében).
Balogh József beszámolt arról is, hogy a tervezéssel és az útfelújítással kapcsolatban többszöri egyeztetést tartottak az érintettek részvételével azért, hogy az új csomópont mindenki számára elfogadható legyen. Az engedélyezési tervek még az idén elkészülnek, amelyek várhatóan még 2006 első negyedévében jogerőssé válhatnak.

A politikus hozzátette: Kóka János már jelezte Szakács Imrének, a körzet országgyűlési képviselőjének, hogy az állam a lehető leghamarabban elkezdi a kivitelezést, amint a pénz rendelkezésre áll. A polgármester megjegyezte, hogy a fejlesztés aligha csökkenti az érintett útszakasz forgalmát, mivel az csak az északi elkerülőút megvalósulása után várható. „Annak pedig belátását és megértését kérem, hogy egy országgyűlési képviselő vagy egy polgármester nincs abban a helyzetben, hogy egy minisztert bármire is kötelezzen" – fűzte hozzá.

Figyelmeztetés a zaj miatt

A hangos szórakozóhelyekről a polgármester azt írta: a területen hat vendéglátó-ipari egység működik. Amennyiben egy vállalkozó a vonatkozó kormányrendeletben foglalt feltételeket teljesíti, nem tagadható meg tőle a működési engedély kiadása. Az érintett diszkókat, sörözőket, drinkbárokat folyamatosan ellenőrzik, s ha hiányosságot tapasztalnak, az üzemeltetőt felszólítják a szabályos működésre.

Idén nyáron lakossági bejelentés alapján a Fehérvári úti Mister Bigg étteremnél rendeltek el zajmérést, és a megengedett zajszint túllépését állapították meg. A közigazgatási iroda ezért figyelmeztetéssel élt. Balogh József hangsúlyozta: amennyiben újabb túllépést mérnek, úgy korlátozni fogják az éjszakai nyitva tartást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Koncert az árvízkárosultaknak

A Republic jótékonysági koncertjének bevételével a székelyföldi árvízkárosultakat támogatják. Tovább olvasom