Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

Amikor szőke kóla folyik a vízcsapból két napig

Győr - Két napig nem mertek inni a vízből a Kiss János utca egyik társasházában: olvasónk szerint a vízminősége minősíthetetlen volt. A Pannon-Víz csütörtök este megoldotta a hibát, de még hétfőn is kutatja az okát.

Olvasónk csütörtökön jelezte, hogy Győrben a Kiss János úti lakásában két napja minősíthetetlen víz érkezik a vezetékből.

"Mindez annak ellenére történt, hogy két alkalommal tettem már bejelentést a házkezelőnek és a Pannon-Víznek.

Természetesen mindent megígértek, de csupán csütörtök este jöttek ki a szakemberek megnézni a hibát. Véleményem szerint ilyen, közegészséget akár veszélytető ügyben sokkal hamarabb kellene lépniük" – mondta Németh Zoltán győri lakos.


Amikor a víz szőke kóla. Fotó: Németh Zoltán.
Amikor a víz szőke kóla. Fotó: Németh Zoltán.


"Reméljük, nem visszatérő problémáról van szó"

Olvasónk hozzátette: péntekre eltűnt a zavarosság a vízből, miután a Pannon-Víz dolgozói csütörtök este a helyszínen meggyőződtek a probléma valóságáról és intézkedést ígértek.

"Feltehetően ennek hatására tisztább lett az ivóvíz, bár nincs infóm arról, hogy most mennyire fogyasztható. Reméljük, nem visszatérő problémáról van szó" – zárta szavait Németh Zoltán.

Valószínűleg egyedi a hiba

A szóban forgó ügyben megkérdeztük a Pannon-Víz Zrt.-t, s azt az információt kaptuk, miszerint hétfőn továbbfolytatják a mintavételi vizsgálatokat és a vízhálózat ellenőrzését a társasház környékén.

Tudomásunk szerint az mindenképpen jó hír, hogy a szomszédoknál megfelelőnek bizonyult a víz minősége, így az elszíneződés oka valószínűleg egyedi.

Olvasóink írták

 • 4. győri01 2009. április 06. 09:37
  „Sajnos tegnap,azaz április 5.-én szintén" fekete" víz folyt a csapból ,ezért nem hiszem,hogy nagyon elhárítottak volna bármit is.Most nem az első,hanem a második kád víz volt zavaros.Nem értem a szituációt,de nem iszunk azóta csapvizet,bár a főzést meg a fogmosást nem igazán akarom ásványvízzel bonyolítani,nem azért fizetek,nem is keveset a vezetékes vízért.”
 • 3. elemér 2009. április 05. 12:47
  „Hát ezek már olyan állapotok mint Kinában. Palackozott vizet kell ott fogyasztani.”
 • 2. hanika 2009. április 05. 09:02
  „Szerintem se egyedi a probléma.Mi a Budai úton lakunk és csütörtök este nálunk is ilyen volt a víz.Szintén fürdéshez engedtem a vizet aztán nem kis meglepetésemre szinte fekete volt.Még egyszer próbáltam valamivel később még mindig fekete volt, aztán kb fél óra elteltével már nem.Érdekes, remélem a Pannon-Víz utána néz rendesen mert a Kiss J. út -Szt. István út -Budai út nem éppen egymás mellett van.Nagy jóindulattal se nevezném egyedinek.”
 • 1. győri01 2009. április 04. 09:41
  „Nem hiszem,hogy egyedi problémáról van szó.Én a Szt.István úton lakom és nekem is furcsa,zavaros volt a víz nemrég,igaz csak egy kis ideig.A fürdéshez engedtem vizet,és amikor bementem elzárni a csapot,láttam,hogy szinte feketés a víz,mintha koszos lenne.Kihúztam a dugót és a következő kádtöltésnél már nem észleltem ilyen problémát.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rajzpályázat: Tavaszi zsongás

Győr - A győri Eötvös-iskola alapítványa Tavaszi zsongás címmel 6. alkalommal hirdeti meg városi… Tovább olvasom