Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Amíg a víz az úr Koroncón

Alighogy hivatalba lépett Koroncó új polgármestere, a település határában lévő Marcal folyón katasztrófahelyzet alakult ki. Radicsné Kincses Mária tevékenységét a következő hetekben szintén a víz, a felázott utcák, telkek határozzák meg.

Koroncó új, független polgármestere, Radicsné Kincses Mária tősgyökeres koroncóiként már 1995-től részt vett a helyi víziközmű-társulat munkájában, majd 1999-től önkormányzati előadóként hasznosította tapasztalatait. Közben elvégezte a Budapesti Corvinus Egyetem államigazgatási szakát, és 2005 decembere óta a község jegyzőjeként tevékenykedett. A hatfős testület független képviselőkből áll, így bízik benne, hogy az érvek ütköztetése során a helyi érdekeket maximálisan képviselő döntések születnek.

Radicsné Kincses Mária
Radicsné Kincses Mária

Megbízatása mozgalmasan kezdődött: az önkormányzati választások másnapján már a vörösiszap-katasztrófa Marcalt érintő védekezési munkálataival volt elfoglalva – ebben kiemelte a helyi polgárőrök és segítőik áldozatos munkáját. Következő heteit szintén a víz határozza meg, mivel több helyi lakos megkereste a belvíz sújtotta házak, telkek, utcák ügyében. A szokásosnál egy méterrel magasabb talajvíz miatt haladéktalanul megkezdték a szikkasztóárkok kiemelését és a murvaterítést a Cserealjai utcában, majd a Honvéd és a Kelta utcákban. Ez nem a végleges megoldás, de enyhíthet a gondokon, mivel a település vízelvezető rendszerének kiépítéséhez még terv szükségeltetik.

További céljai a szűkös keretek között, a pályázati lehetőségek függvényében alakulnak: a ravatalozó és az iskolai vizesblokk felújítása, új közösségi épületrész kialakítása (IKSZT), új utcák szilárd leburkolása, útfelújítás, sokorói úti elkerülőút, modern játszótér, településőr foglalkoztatása. A felsoroltakat pályázati támogatásokkal tudná megvalósítani. Fontosnak tartja a szociális étkeztetés biztosítását, a nyugdíjasklub, a helyi egyesületek és sportklubok támogatását.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Üzenetek odaátra - Gondolatok kollégáink sírjánál

Fázós szirmú krizantémokat dajkál az október végi fény. Avar a lábunk alatt, zizegős. A sírokon… Tovább olvasom