Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Ami jár, az jár: 5800 forint Németh Zoltánnak a nyelvvizsgáért

A megyei közgyűlés pénteki ülésén elfogadták a 2015-ös költségvetést, s azt is, hogy Németh Zoltán megyei elnöknek az alapfokú nyelvvizsgájáért - 2014. december 12-től kezdődően - havonta 5800 forint jár.

Ez a pótlék alanyi jogon, kötelezően jár minden tisztségviselőnek. A Kisalföld szombati számában olvashatnak majd arról is, hogy a városi polgármesterek közül kinek egészítik ki a fizetését nyelvvizsga-pótlékkal.

A megyei elnök havonta bruttó 673.100 forintot keres,emellett költségtérítésként 101 ezer forint jár neki. Ehhez jön még a nyelvvizsgáért járó 5800 forint.

Németh Zoltán megyei elnöknek az alapfokú nyelvvizsgájáért havonta 5800 forint jár.
Németh Zoltán megyei elnöknek az alapfokú nyelvvizsgájáért havonta 5800 forint jár.

A közgyűlés elfogadta tehát az önkormányzat 2015-es költségvetését is. A megyei büdzséről több éve már nem két fordulóban döntenek, hanem egyfordulós tárgyalással fogadják el. „Pénzügyes" előterjesztésként tárgyalta a testület a megyei önkormányzat adósságszolgálati középtávú tervét is.

További témaként került napirendre a határon átnyúló együttműködési programokról szóló tájékoztató, illetve a Győr-Moson-Sopron Megyei Értéktár Bizottság 2014. második félévi munkájáról szóló beszámoló, valamint a megyei közgyűlés szervezeti és működési szabályzatának módosítása.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két baleset egy időben az M1-esen, hármas és kettes karambol Győrnél

A Hegyeshalom felé vezető oldalon történtek a balesetek, két ember megsérült. Tovább olvasom