Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Amerikába készül a kórus

Győr - Amerikai vendégszereplésre hívták az Apor-iskola gyermekkarát. A tengerentúli turnéval a Grammy-díjas Pacific Boychoir Academy fiúkórusának győri látogatását viszonoznák.
Kilenc éve alakult az Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont gyermekkara. A 40 fős együttes – Iván Gabriella karnagy vezetésével – számos sikeres, hazai és külföldi szereplést jegyezhet már krónikájában. Munkájukat 2006-ban aranydiplomával ismerték el, három alkalommal nyerték el az „Év kórusa" címet. Egy szerencsés – az Apor-kórus CD-jének köszönhető – egymásra találás eredményeként kerültek kapcsolatba a Pacific Boychoir Academy Grammy-díjas fiúkórusával.

A világhírű kalifornai együttes – egy közös projekt első lépéseként – tavaly ősszel a folyók városában vendégszerepelt, idén szeptemberben pedig a győri gyermekkar viszonozná a látogatást.

Koppány László, az iskolaközpont igazgatója lapunknak elmondta: a tervezett „Győr, a magyar kóruskultúra követe Amerikában" projekt jó lehetőséget adna a magyar zene, a kodályi örökség és a város megismertetésére, illetve alapja lehetne egy sokoldalú és hosszú távú testvérkapcsolatnak.

Az aporos együttes kiutazásának költségét – a kórustagok szülei mellett – többek között támogatók adományából, a „Győr Város Kultúrájáért Alapítvány" közreműködésével szeretnék összegyűjteni. Sajátos segítséget ajánlott a győri székhelyű „Artists of Art" Alapítvány.

– Elsődleges célunk, hogy felkutassuk, támogassuk a fiatal, tehetséges művészeket – említette érdeklődésünkre az alapító, Véghné Csillag Tímea, aki aporos szülőként is érintett a nemes ügyben. – Mivel Kiss János, a Győri Balett igazgatója is kuratóriumi tag, felajánlotta az együttes „Fiatalok a fiatalokért" programsorozatának jótékony célú előadását, amelynek bevételével a kórus kiutazását támogatnánk.

Beavató est és beszélgetés

A „Tóth Ilona emlékére ’56" című táncszínházi beavató estet március 25-én este 6 órakor tartják az Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont aulájában. Az előadás után – amely nyitott rendezvény – lehetőség nyílik arra, hogy a közönség „megbeszélje" az alkotókkal a darabot.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A cserekapcsolatok haszna a karrier során kamatoztatható

Győr - Tíz országból vendégeskednek jelenleg hallgatók a győri Széchenyi István Egyetemen. Ez… Tovább olvasom