Kisalföld logö

2017. 06. 27. kedd - László 19°C | 30°C Még több cikk.

AMÁLIA ÁLMA

A Kancsali utca 3. szám alatt lakik egy árva boszorkány, Amália. Nem vasorrú bába vagy vénséges vén banya; csöppet sem gonosz, legfeljebb néha szomorú. Csodás meséket tud esőről, napról, holdról, csillagokról, felhőkről, virágokról, színekről és árnyékokról.
Boldizsár Ildikó meséi nyomán Gimesi Dóra írta meg a Vaskakas Bábszínház holnapi premierjén szereplő mesét. A történet igazán varázslatos, feltűnik benne egy Fekete Világkerülő Ember, akinek a hagyományoktól eltérő módon nem az őt alakító színész, Szúkenyik Tamás, hanem a szinkronjairól is ismert Gruber Hugó adja a hangját. Vízi királlyal, szerelmes felhővel és repülő hallal is találkozhatnak a gyerekek és szüleik, akik beülnek a mesét megnézni. De nemcsak ők, hanem Kíváncsi Felhő, Kormos Varjú és Gubbasztó Madár is egészen biztosan emlékezetes figuraként marad meg az emlékezetükben. Az említetteken kívül a többi színész is, Bartal Kiss Rita (Blattner-díjas), Rab Viki, Ragán Edit, Pallai Mara sokszor akrobatikus módon mozgatja bábjait a néhol lassan hömpölygő, néhol zúgó patakként felgyorsuló mesében.

Amália, a kis boszorkány számos kalandot él át a mesében, csodálkozásra késztetve a nézőket. Fotó: H. Baranyai Edina
Amália, a kis boszorkány számos kalandot él át a mesében, csodálkozásra késztetve a nézőket. Fotó: H. Baranyai Edina

A különleges látványért Csató Máté és Tóth Eszter, valamint Tomka Zsóka voltak a felelősek. A zenék Dravas Benedeket és Dimanovski Natalie-t dicsérik. A színpadi mozgás Nemes Zsófia, a fények játéka Jánoska György munkája.

Kiállítás a Vaskakasban!

Az Amália álma bemutatójával egy időben Szegedi Katalin meseillusztrációiból nyílik kiállítás a bábszínház előterében, pontosabban Amália saját szobájában. Szegedi Katalin – aki magyarországi sikerei mellett külföldön is egyre nagyobb (el)ismertségre tesz szert – az Amália fiatal koráról szóló Boszorkányos mesék című könyvben álmodta képekké a Boldizsár Ildikó által szavakba öntött világot. Ezek a festmények és rajzok február 8-tól március végéig Amália nappalijának falait díszítik, mindannyiunk legnagyobb gyönyörűségére. A kiállítás szabadon csodálható minden hétköznap 9-től 17 óráig, valamint hétvégeken az előadások időpontjában.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Veled, érted a plázában

Győr - A Magyar Máltai Szeretetszolgálat azoknak a fiataloknak szeretne üzenni, segíteni a… Tovább olvasom