Kisalföld logö

2018. 11. 13. kedd - Szilvia 9°C | 17°C Még több cikk.

Alumínium felületkezelő üzemet avatott a győrújbaráti cég

Alumínium felületkezelő, más néven eloxáló üzemet avatott az eddig zömmel csak alkatrészgyártással, fémmegmunkálással foglalkozó Török Gépipai Kft.

A 37 éves múlttal rendelkező cég pénteken népes vendégsereg társaságában ünnepelte meg a beruházás elkészültét. A köszöntők sorában először Mihalicz Antal kapott szót.

A kamara elnöke méltatta a Kft. megalapítójának, Török Józsefnek munkásságát, aki 1978 óta folyamatosan, szakadatlanul és sikeresen építette fel a vállalkozását. Kiemelte a családi vállalkozás erőfeszítéseit, amely arra irányult, hogy mindig a jót és csak a legjobbat szállítsa, és folyamatosan előre tekintsen.

Török József mellett jelen voltak mindazok a fémipari vállalkozó társak – barátok, akiket az Elnök úr "Nagy Generációnak" nevezett.

Dr. Lakatos István, a kézműipari tagozat elnöke köszöntötte az immár három generációs Török család tagjait, és ezt a családot még kibővítette a kézműipari tagozat nagy családjává is, szintén a megjelent vendégekre utalva.Fotó: Búza Ildikó
Fotó: Búza IldikóKihangsúlyozta a kohézió szerepét a családi vállalkozásban, hisz eredményeket elérni csak összetartással lehet. Beszéde után egy emlékplakettet adott át a vállalkozás vezetőinek.

Szalóki Géza nem csak mint Győrújbarát újonnan megválasztott polgármestere, hanem mint régi jó barát volt jelen a rendezvényen. Török Józseffel a jó kapcsolatuk több évtizedre nyúlik vissza, hisz Török úr hosszú ideig volt a település képviselője.

Elmondta, hogy "nem született még a faluban olyan komoly kezdeményezés, ami mellé ne állt volna oda". Például hozta a régmúltból Győrújbarát sikeres néptáncegyüttesének, a Csobolyónak megalakulását, melyet feleségével, Törökné Zsuzsával együtt egy emberként karoltak fel.

A legutóbbi idők eseményére is emlékezett, amely sorsfordítót jelentett a falu életében: a nagybaráti iskola megmentése. Kiemelte a közösségi munka, valamint a múlt emlékei megőrzésének fontosságát, utalva Török úr ipartörténeti gyűjteményének felajánlására a leendőbeli falumúzeumban.

- A vállalkozás sikere a tervszerű működés, a tudatos gazdálkodás, a racionális célok kitűzése, valamint hogy képes a piaci változásokra reagálva folyamatosan fejlődni és változni – kezdete a beszédét Vajda Csaba, a CIB Bank győri fiókvezetője. A bank képviselője szerint a vállalkozás rendelkezik mindezen tulajdonságokkal.

A siker további alapjának a biztos szakmai hátteret nevezte meg, és azt a jellemvonást, hogy a működésére mindig is a stabilitás és a kiszámíthatóság volt a jellemző. A Bank és a Vállalkozás több mint másfél évtizede működik együtt eredményesen.

"Ami nem öl meg, az megerősít"

Kezdte a beszédét Török József, utalva arra a közel négy évtizedre, amely azóta telt el, hogy elkezdte egyéni vállalkozását. Az erőt a barátokból, de legfőképpen a családból merítette.

Kihangsúlyozta a feleség szerepét, hisz ahhoz hogy egy cég vezetője sikeresen tudja irányítani a vállalkozását, megfelelő háttértámogatás szükséges.

Végül, de nem utolsósorban Török József Bálint, a cég ügyvezetője szólalt fel, aki néhány éve vette át a cég irányítását.

"Mi olcsón, jó minőségben, határidőre gyártunk, de ebből egyszerre csak kettőt lehet választani" - szól a vicc.

- Mi azon vagyunk, hogy egyszerre mindegyik feltételt tudjuk biztosítani. Azt gondolom, hogy az eloxáló üzem már az indulásának kezdetétől eszerint működik, hisz versenyképes, a magyar piacon megszokott árakon, rövid átfutási idővel – esetenként még aznapi átvétellel, kifogástalan minőségben szolgáltat. Ehhez persze az is kell, hogy az üzem dolgozói tulajdonosi szemlélettel, magas szakmai szinten végzik munkájukat.

De abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy nem csak az eloxáló, a forgácsoló üzemünk dolgozói is nagy szakértelemmel és megfelelő hozzáállással rendelkeznek. A vállalkozás a sikerét a szakmai háttér mellett a stabil megrendelői körének is köszönheti".

Az ügyvezető szintén kiemelte a családja támogatását, amely különösen fontos volt az eddigi legnagyobb, több mint két évig tartó projektje során, mialatt az eloxáló üzem az ötletből megvalósult. Hisz a rengeteg ráfordított munkaóra a családtól vette el az időt, de nem hiába.

A köszöntők után a Professio Klaszter képviselője, Horváth Szabolcs emlékplakettet adott át, majd a Platina Táncstúdió két versenytáncos párja tartott színvonalas táncbemutatót, amit a HelloKids együttes jazz műsora követett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új lakók Győrben: tudja hány centi hosszú Árész nyelve?

Elképesztően hosszú. De más érdekességet is megtudhat a győri állatkert új lakójáról, ahogy a… Tovább olvasom