Kisalföld logö

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 15°C Még több cikk.

Aludj máskor, cselekedj most!

Győr - A nyugat-dunántúli régió hat városának csapatai, mintegy 700 fiatal vett részt a Győrben rendezett „Aludj máskor! – Cselekedj most!" ifjúsági vetélkedőn szombaton és vasárnap. A játékos vetélkedők és előadások mellett nemcsak egymással vetélkedtek a fiatalok, de a kitartásukat is bizonyították.
A győri egyetemi csarnokban rendezték a nyugat-dunántúli régió ifjúsági szervezeteinek és szakembereinek összefogásával azt a különleges, 24 órás vetélkedőt, amelyben a régió 6 városának – Győr, Szombathely, Zalaegerszeg, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Kőszeg – legjobb iskolai csapatai vetélkedtek, több mint 700-an. A vetélkedő a csarnokon kívül, a város több pontján is zajlott.

A győri önkormányzat részéről Borsi Róbert vett részt a rendezésben. A képviselő elmondta, céljuk, hogy a rendezvény által a fiatalok és a döntéshozók közelebb kerülhessenek egymáshoz, párbeszéd alakulhasson ki közöttük játékos formában s az információcserében fel tudják oldani a korlátokat. A rendezvényen ezért voltak jelen a minisztérium és a regionális ifjúsági tanács szakemberei.

További képekért kattintson ide! (Fotó: H. Baranyai Edina)

A magas szintű produkciók, játékok között olyanok szerepeltek, mint az uszodai búvárfeladatok végrehajtása vagy toronyépítés üdítősrekeszekből. Ez utóbbiban kitartásukat bizonyíthatták az indulók, hiszen a számban az volt a nehéz, hogy a versenyzőknek maguk alatt kellett építeni a tornyot. A legügyesebbnek 20 rekeszt sikerült maga alá pakolni.

Emellett a fiatalok összeállították a „12 pontot", amelyben javaslataikat fogalmazták meg. Kérték például, hogy legyen nagyobb szigor az iskolákban, mert úgy vélik, túl sok joguk van a tanulóknak. Vagy egy másik: azt javasolják, hogy 17 évesen ne lehessen jogosítványhoz jutni, mert sok a fiatalok okozta baleset. Az oktatásban fejlettebb taneszközökre lenne szükségük, de iskolapszichológust is szívesen látnának az iskolákban.

– Győr a régió ifjúsági központja szeretne lenni, s bár még van mit tenni, jó az irány – jegyezte meg Borsi Róbert.

Az alvásmentes 24 órás vetélkedőt a mosonmagyaróvári Kossuth-gimnázium nyerte a nagykanizsai Batthyány előtt. Harmadik a győri Szent-Györgyi, negyedik a Pálffy, hatodik a kőszegi Jurisich, míg a győri Kazinczy a hetedik helyen végzett.

Olvasóink írták

 • 9. Örkényi Róbert 2008. november 10. 22:54
  „Sziasztok!

  Először is gratulálnék minden egyes résztvevőnek, hiszen ők voltak azok, akik fáradtságot nem ismerve minden egyes feladatba beleadtak apait-anyait. Köszönet a rendezvény szervezőinek, akiknek ezt az egészet köszönhetjük! Személy szerint nagyon élveztem a versenyt, és nagyon büszke vagyok a csapatomra! Habár 2 ponttal lemaradtunk az első helyről, én azt mondom: Batthyány-s nak lenni zsííír! Szerintem aki egy ilyet végigcsinált, annak nem kell szégyenkeznie! Mégegyszer gratula mindenkinek! Minden jót!!”
 • 8. .kvaszandrea. 2008. november 10. 21:25
  „előszöris gratulálok mindenkinek.jóléreztem magam.mindenki nagyon ügyes volt.szerintem minden csapat kihozta magából a legjobbat helyezéstől független.nemértem h miért csak a 7. helyig írták le az eredményt,mert szerintem mindenkit bele kellett volna írni,mert nem csak 7 csapat volt.krúdysként együtt érzek velük h így olyan mintha ők ott sem lettek volna.szerintem mindenki nemérdemelte volna h beleírják őket.de ez csak az én véleményem.
  izgalmas vetélkedő volt.még soksok ilyet.(L)”
 • 7. Béli Ádám 2008. november 10. 19:05
  „A csapatom nevében szeretnék gratulálni a Krúdynak is, és az összes többi csapatnak. Mindenki említésre méltóan küzdött, és bükék lehetnek az eredményükre. Gratulálok mindenkinek. Szervezők és a játékosoknak egyaránt. Rá se ránts Krúdy, ha a Kisalföld el is felejtett, a versenyzőtársaitok nem fognak!!!MÉgegyszer gratulálok!!!:):):)Minden jót.”
 • 6. krúdysjud 2008. november 10. 18:41
  „jellemző hogy kimaradt....mint ahogy a terepasztalunk és a zászlónk....
  de azért Krúdy Gyula iskola van neki egy csapata.....:) egy nagyon jó csapata”
 • 5. krúdys, de.... 2008. november 10. 18:40
  „Grat a krúdysoknak de amennyire nagyképűek megérdemlik,mert mindig ott akarnak lenni mindenhol...bánom hogy oda járok..:|”
 • 4. szintén Krúdys 2008. november 10. 18:25
  „Hát igen... A Krúdyt megint "kifelejtették"...:S bár mit vártunk???!!! Én viszont továbbra is büszke vagyok az iskolámra, azokra, akik képviselnek, képviseltek minket! Szerintem a Krúdysok emelt fejjel közlekedhetnek az utcán, nincs miért szégyelniük azt, amit ebben az iskolában elértek.”
 • 3. KoloPapa 2008. november 10. 13:44
  „Sziasztok!
  Az 5. helyezett a KRÚDY csapata lett!
  Sajnos ez valamilyen okból kimaradt a cikkből, de reméljük hamarosan orvosolják a hibát.
  A Szervezők nevében, Kolo”
 • 2. Aki ott volt.... 2008. november 10. 12:38
  „Kisalföldtől mi mást vártok???? Basznak az egészre!!!”
 • 1. egy krúdys 2008. november 10. 12:07
  „Kicsit feltűnő ugyan, bár aki nem Krúdys nem biztos hogy észreveszi.
  A rangsor ötödik helyén végzett Krúdy csapata kimaradt a felsorolásból és a cikkből. Ez az ott töltött 24 óra munka minősítése akart lenni?? Mert ha igen, köszönjük a reakciót! Igazán jól esett...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Önként buktak meg a vizsgán

Győr - Lehangoló eredményt hozott az ingyenes gépjármű-átvizsgálási akció szombaton: a közlekedési… Tovább olvasom