Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Győr-Moson-Sopron - kisalfold.hu

2015. 09. 04. péntek - Rozália

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Győr hírei, győri hírek > Alsógatya a csatornában

Alsógatya a csatornában

A közelmúltban Kismegyer térségében volt sorozatos meghibásodás a Pannon-Víz zrt. szennyvízelvezető rendszerében.

kisalfold.hu - 2010.01.06. 08:35
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

A szakemberek minden alkalommal rongyot találtak a szivattyú járókerekére tekeredve.

A szivattyú meghibásodását leggyakrabban az okozza, hogy nem megfelelő minőségű szennyvíz jut a csatornába. ˝A szivattyú járókerekére ilyenkor rátekeredik a felmosórongy, az alsónadrág vagy az eldobható pelenka˝ – mondta Kovács István üzemeltetésvezető. Az üzemzavar miatt a csatornarendszer feltelik, nem kis bosszúságot okozva a környéken lakóknak. A Pannon-Víz zrt. egyik feladata a háztartásokban és intézményekben keletkező szennyvíz elvezetése, tisztítása. A társaság által üzemeltetett, 480 km hosszúságú győri szennyvízcsatorna-hálózaton a rendszeres karbantartás ellenére is hibák keletkezhetnek. A szennyvízelvezető rendszer legérzékenyebb eleme a szennyvízátemelő.

˝A viszonylag sík terepviszonyok miatt Győrben és környékén az átlagosnál több szennyvízátemelőre van szükség. A biztonságos szennyvízelvezetéshez a csatornáknak folyamatosan lejteniük kell. A nagy vezetékhosszak miatt néhol igen mélyre kerülne a csatorna, ilyenkor átemelőket iktatunk be, szivattyúkkal emeljük fel a magasabb pontokra a szennyvizet. Győrben összesen 55 darab köztéri szennyvízátemelőt működtetünk˝ – vázolta a szennyvíz-elvezetési helyzetet Kovács István. Ha egy ilyen szennyvízátemelő szivattyúja elromlik, akkor a folyamatosan érkező szennyvíztől megtelik az átemelőakna. A számítógépes üzemirányító rendszer ilyenkor jelzi a hibát, a diszpécser kiküldi a javítóbrigádot a helyszínre.


Óvatosan!

Figyeljen arra környezetében, hogy a szennyvízcsatornába csak a mosás, mosdás, mosogatás, takarítás és WC-használat során keletkező szennyvíz kerüljön.

 
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!


Moderálásra küldöm 1. janika 2010.01.07. 17:17

Adják oda a volt elnöknek legalábblesz mit felkönie.Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...