Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Alpintechnikával is az elsők

A győri tűzoltók a kötéltechnikai országos versenyen idén is az első helyen végeztek.
A Csobánkán harmadik alkalommal rendezett megmérettetésen a sziklafalon előre kiépített kötélpályán a négyfős csapatoknak ugyanazt az összetett feladatsort kellett végrehajtani időre. A versenyen többek között 15 méter magas függőleges sziklafalra kellett feljutni mászógéppel, sérültet – akit 60 kilós zsák helyettesített – kellett lementeni szikláról, sérültet kellett kézben szállítani meredek sziklafalon.

A „sérülttel" bőven akadt még dolguk a versenyzőknek, kötéltechnika segítségével kellett szállítaniuk, ferde kötélpályán kellett mászniuk a csapatoknak, majd függőleges sziklafalról ereszkedtek le. A győri csapat a feladatsort 1 óra 38 másodperc alatt hajtotta végre, ezzel idén is megőrizte veretlenségét, megelőzve a sárvári és az egri tűzoltókat. Az első helyért a csapatnak 160 ezer forintos vásárlási utalvány járt.

A győri tűzoltóság parancsnokhelyettese, Pintér Ferenc alezredes lapunk érdeklődésére elmondta, tűzoltóik közül 19-en vannak kiképezve kötéltechnikából. A kiképzésen szerzett ismereteket munkájuk során többek között magasból-mélyből mentésnél, lakásba való bejutásnál tudják alkalmazni.

Tóth Gyula

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szökőkút a Széchenyi téren?

A győri Széchenyi teret úgy újítanák fel, hogy csak kisebb rendezvényeknek adjon helyet, és élhető, komfortos legyen – ha a csütörtöki közgyűlés elfogadja Somogyi Tivadar önkormányzati képviselő (Fidesz) előterjesztését. Győr méltatlan állapotban lévő főterének rekonstrukciója legalább tíz éve napirenden van. Tovább olvasom