Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 24°C Még több cikk.

Állatvédő intelmek

Az abdai Késmárki család sétái közben rendszeresen talál elhagyott ebeket a Mosoni-Duna töltése környékén. Legutóbb egy tacskópárt vittek a bőnyi Csizmás Kandúr alapítványhoz.
– Nincs még megfelelő állattartási kultúránk – panaszolta el szerkesztőségünkben Késmárki Galli Lórántné és lánya, Tímea.
– Sajnos a legtöbb szülő kihagyja a számításból, hogy az állattartás nem gyermekjáték. Elhatározták, vállalkozókat keresnek meg, hogy segítsék együtt a bőnyi állatmenhely munkáját.

Éva Rhodes, a bőnyi menhely vezetője listát állított össze a menhely működtetésének mindennapi gondjairól.

– Nem vagyunk állatlerakó hely – jelenti ki. – A menhely befogadóképessége véges, kérem, ne dobálják a kiskutyákat a kapunk elé. Az állattartás nagyobb felelősségvállalást igényel. Aki nem akar szaporulatot, ivartalanítsa házi kedvencét.

Kérésre a Csizmás Kandúr alapítvány mindenkinek összeállít egy házi elsősegélynyújtó dobozt. Elveszett jószágát mindenki keresse, mert a Csizmás Kandúr két hét tartás után új gazdát keres a menhely lakóinak, és ha talál, már nem áll módjában visszaadni.

A megöregedett, tehetetlenné vált háziállatát ne vigye senki az otthonba, vállalja maga az elaltatását. Végezetül: legyünk bátrak, és jelentsük be, ha állatkínzást, láncra vert kutyát látunk, még akkor is, ha a szomszédunk az illető.

A legfontosabb, mondja, hogy a menhelynek szüksége lenne állateledelre, tisztítószerekre, takarókra és olyan állatbarátokra, akik pénzügyi segítséget is tudnának nyújtani a fenntartás költségeire. Állami, önkormányzati támogatást ugyanis nem élvez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az analóg mellett digitálisan is

Szeptember elejétől már Győr egész területén (így a Belvárosban is) elérhető lesz a KábelNET, sőt, ugyanattól a hónaptól már a mosonmagyaróváriak is a ViDaNet ugyanazon szolgáltatásait kapják, mint a megyeszékhelyen élők. Tovább olvasom