Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Állatok világnapja Győrben - fotók, videó

Nézze meg Győrben, az állatok világnapi rendezvényen készült fotós, videós összeállítást!

Idén először rendezték meg a Győri Állatmenhely szervezésében az Állatok Világnapja Fesztivált az egyik legnagyobb bevásárlóközpont melletti füves területen.

Állatok világnapja Győrben 2012. Fotó: Cseh Róbert

Verőfényes napsütés és önfeledt kutyusok fogadták az embereket, akik kilátogattak a parkoló melletti füves területre szombat délután. Az elsőként elkezdődött macskaszépségversenyre összesen kilenc cicát neveztek a gazdáik, akik közül mindegyiket díjjal jutalmazta a zsűri.

Ezek után bemutatót láthattak a résztvevők egy idehaza még kevésbé ismert kutyás sportról, a dog dancingről, vagyis a kutya táncról. Koloszár Roxi a nemzetközi második helyezést érte el kutyájával, Álmossal és hasznos tanácsokkal szolgált az érdeklődőknek, hogy hogyan kezdhetnek hozzá akár otthon is ehhez a sporthoz.


Videó: Cseh Róbert


A menhely önkéntesei bemutatták azokat a kutyákat, akiket a helyszínen örökbe lehetett fogadni. Az Okos kutya program keretein belül felkészített ebek teljesen érettek a menhelyen kívüli életre.

A program célja az, hogy az ebben részt vevő kutyák megtanulják, hogy hogyan viselkedjenek egymással, illetve az emberekkel, és megtanítják nekik az alapvető parancsokat, illetve trükköket.

A megkérdezett önkéntes elmondta, hogy jelenleg száznyolcvan körül van a menhelyen az örökbe fogadható kutyák száma, akik között nagymértékben akad fajtatiszta példány is.

Ezek után nem sokkal egy meglepetés program kezdődött, egy flash mob, vagyis villámcsődület, ahol egy meghatározott koreográfiára kutyák és gazdáik önfeledten táncoltak együtt.

A kutyák részére megrendezett szépségversenyre összesen 68 négylábút neveztek be, akik közül végül különdíjasok is kikerültek, a kategória győztesek pedig értékes ajándékokkal gazdagodtak a bemutató végén.
A programokon kívül különböző tanácsadósátrak várták az érdeklődőket, ahol mindenki választ kaphatott az állatokkal kapcsolatos különböző kérdéseire, a kutya- fizioterapeutától elkezdve az állatorvosig széles skálában álltak rendelkezésre a szakemberek.

Bemutatkozott még ezen kívül az ausztriai állatvédelmi szervezet, a Hope for Dogs is, akik rengeteget tesznek a helyi gazdátlan állatokért a Győri állatmenhely társszervezeteként.

 Azoknak, akiknek nincsen lehetőségük személyesen gondoskodni a menhelyen lévő állatokról, a tavalyi évben megalakított Angyal Egylet nyújt lehetőséget a támogatásra. Bárki lehet tag, aki havonta 1500 Forinttal, vagy 6 Euróval támogatja a kiválasztott állatot.

Sebestyén Melinda szervező elmondta, hogy a hagyományteremtő céllal megrendezett fesztivál fogadtatása messze felülmúlta a várakozásaikat. A szervezők remélik, hogy ezzel a rendezvénnyel sikerült felhívni a figyelmet az árva állatokra, és ez által minél több négylábú találhat gazdára a jövőben.

Kora este zárult a program, melynek végén tombolasorsolásra került sor. A megvásárolt tombolák árával a menhelyen élő állatokat támogatták az emberek.

Olvasóink írták

 • 7. Mankapunka 2012. október 08. 11:04
  „Indygo

  Te ezt csak onnan tudhatod,hogy nem voltam ott,mert te jelen voltál,és láttad a résztvevőket.”
 • 6. Indygo 2012. október 08. 07:06
  „2. Mankapunka

  Te miért hiányoztál? Nem osztottak ingyen semmit?”
 • 5. balintos66 2012. október 07. 19:37
  „Egy a baj állatokat írnak és csak kutyák voltak jelen!
  A többi faj képviselői hol voltak?”
 • 4. Mankapunka 2012. október 07. 18:10
  „torabora

  Mielőtt azt hinnéd magadról,hogy különb vagy,elárulom,hogy nem.”
 • 3. torabora 2012. október 07. 17:45
  „2 Azért a fő állatkirály hiányzott!”
 • 2. Mankapunka 2012. október 07. 16:58
  „Jó sok 2 lábú állat is ott volt látom.”
 • 1. Hasiente 2012. október 06. 21:49
  „Cicás képek nem lesznek? Ugyan nem voltak sokan de voltak......”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszépült a győri Corvin utca - fotók

Nagyszabású megbízást teljesített sikerrel a győri Terra Kft. A nádorvárosi beruházás több hónapos… Tovább olvasom