Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Állatok karácsonya Győrben: több mázsa kutya- és macskaeledel érkezett a menhelyre

Immáron ötödik alkalommal rendezik meg hétvégén az állatok karácsonyát a Győri Állatmenhelyen. Szombaton rengeteg ember ajándékozta meg az árva négylábúakat.


Szombat, 14 óra 1 perc

Interjú Nagy Péterrel, a győri menhelyet fenntartó "Emberek az Állatokért" alapítvány kuratóriumának tagjával - videó: Cseh Róbert.

Az állatbarátok a szombati nagy sikerű jótékonysági nap után vasárnap 9 órától 14 óráig is meglephetik karácsonyi ajándékkal az árva kutyákat, macskákat a Pápai úti győri menhelyen.

Fotók: Cseh Róbert.
 
Előzetes

A győri állatbarátok az árva kutyák, macskák ünnepét szeretnék boldogabbá tenni, s ehhez várják mindenki szíves felajánlását.

Természetesen nem kell "nagy" dolgokra gondolni, a menhelyen leginkább kutya- és macskaeledelre, fertőtlenítő- és tisztítószerekre, papírtörlőkre, nagyméretű, erős zsákokra, törülközőkre van szükség, de aki teheti kutya- és macskavitaminokkal, immunerősítőkkel is meglepheti a győri menhely lakóit.

Idén először adományvásár is lesz az állatok karácsonyán: limitált számú győri állatmenhelyes bögre, táska, hátizsák, hűtőmágnes és a menhely támogatóinak saját készítésű kézműves tárgyai vásárolhatók meg legalább adományárakon.

Az adományvásár portékáit meg lehet tekinteni a Győri Állatmenhely Facebook-oldalán.


Jenny és Jessy is szerető gazdára vár a Győri Állatmenhelyen.
Jenny és Jessy is szerető gazdára vár a Győri Állatmenhelyen.A Győri Állatmenhelyen ide kattintva tekinthetik meg a gazdát kereső kutyákat és macskákat

Olvasóink írták

37 hozzászólás
12
 • 37. ildancs20 2012. december 19. 12:15
  „Akinek nincs vagy nem volt kutyája sosem fogja megérteni a kutyások felfogását! A sok éves tapasztalatom alapján, sok embernek nem nevezhető egyed van,aki kidobta,kínozta,agyon verte a neki teljesen kiszolgáltatott kutyáját! Ezt valóban nem szabad tétlenül nézni! Sajnos olyannal is találkoztam,hogy gyerekek kínoztak halálra kutyát :( Ha valaha lesz gyermekem az állatok szeretetére és védelmére fogom tanítani! A kutya csak ad és nem kér érte semmit,illetve egy fekhelyet,ételt és italt! Csodás lények,nem találkoztam még SAJNOS olyan emberrel aki feltétel nélkül szeretne és fogadna el bárkit! A kutya a gazdáját imádja ha sánta,ronda,beteg...... És ne feledjük,hogy majdnem ha nem nagyobb felelősség egy kutya mint egy gyermek! A gyermek felnő és önálló lesz,a kutya sosem mindig a gazdájára lesz szorulva!! És persze egyet értek,mindenki oda adományozzon ahova kedve tartja! Ne legyen ez vita alap!!”
 • 36. kriszton79 2012. december 18. 21:11
  „Ez hihetetlen, hogy mennyi sötét, szemellenzős ember van itt. Kérdem én, ha nem érdekli ez a téma, akkor mi a francért kell elolvasni és kommentálni ezt a cikket??!?!?! Nem fogok sem neveket, sem hozzászólásokat kiemelni, mert nem óhajtok senkit sem meggyőzni sem vitázni, de.... annál jobban nem utálok semmit, mikor az árva gyerekekkel jönnek...az árva gyerekeket örökbe fogadják... azt pedig, meg lehet nézni, h különböző intézményekben milyen típusú gyerekek vannak... kösz de azok így is elég sok pénzt elvisznek az adómból...
  Ezek az állatok az embereknek köszönhetik, hogy ott vannak, ahol vannak, és le a kalappal a rengeteg embernek, akik nap mint nap, ha esik ha fúj, kint vannak és ellátják, takarítják, gyógyítják ezeket a sokszor bántalmazott, kínzott, kidobott állatokat. Tudom, mert én is hoztam ki kutyát, akinek a fél oldala húsig el volt gennyesedve, a hasán 20 cm-es friss seb, mert sürgősen meg kellett műteni, és akinek az összes csontja kint volt, mert enni nemigen adtak neki. És nem csak én, mind három gyerekem segített a kutya gyógyításában, mert erre nevelem őket. De emellett a megunt játékaikat nem kidobálják, hanem rászoruló családok gyerekeinek eljuttatják, mert erre nevelem őket. De ha választanom kell, az állatmenhelyre fogok kimenni, és segíteni mert ők nem tehetnek a sorsukról, ellenben az embereknek mindig vannak lehetőségeik, amivel vagy élnek, vagy nem. És ezt is bizton állíthatom, mert a nagycsaládos egyesület aktív tagjai vagyunk, rendszeresen vállalunk társadalmi munkát, tehát látom, hogy 4,5,6 gyereket is lehet tisztességesen nevelni, hozzáállás kérdése.
  Az X5-ös BMW gazdájáról pedig példát lehet venni, mert nap mint nap kint gondozza az állatokat!
  Az állatokért azért kérnek pénzt, mert minden állatot, chippelve (kutyákat), oltva, és ivartalanítva adnak ki, hogy abban az esetben, ha felelőtlen gazdához kerülnének, ne tudjanak tovább szaporodni.... szerintem ha ezeket összeadjuk, egy normális állatorvosnál a sokszorosát kifizetjük.
  El lehet gondolkodni...”
 • 35. Valaki 2012. december 18. 08:59
  „Egyszer 2 macskát akartam a menhelyből.
  Válasz: 5000 Ft/db és vigyek macskatárolót (kb. 8 ezer), különben nem vihetem el őket. :(((
  Azóta sincs macskám. :)))”
 • 34. enike 2012. december 16. 17:51
  „A kisfiamnak nyuszija van. Viszi neki a répát, kukoricát, salátát. Mi is erre neveljük, mielőtt azt gondolják néhányan hogy nálunk ez nem szokás. Szeresse az állatokat, gondoskodjon róluk. Mert ezt másképp nem lehet, az állat felelősséggel jár. A férjemnek 3 éves kora óta vannak állatai kutya, macska, nyúl, galamb. Meg még sorolhatnám! Csak nálunk nem kap különleges "családtag" titulust a kutya. Nálunk minden állat egyenrangú! :)”
 • 33. vera2012 2012. december 16. 15:22
  „31. Nálunk is igy van. Példa rá az unokánk. Van egy macskája, Péter a neve. Nincs olyan nap, hogy ne gondoskodna az etetéséröl, pedig most múlt három éves. Ha nálunk van és leesik egy falatnyi kenyér az asztalról, be kell pakolnom, viszi a Péternek. (pedig nem nagyon szereti, de mindegy, gondol rá.) Az állatok szeretetével nöl fel és ez nagyon jó.”
 • 32. Muaddib 2012. december 16. 12:44
  „1. Ore. 2012.12.14. 11:44 Nem inkább az árva gyerekeket kellene támogatni?

  Ne már hogy meg szabd, azt hogy ki mire adakozik! MAGÁNÜGY!”
 • 31. Truba 2012. december 16. 11:03
  „27. Dundee80. Igen, ausztriában a gyerekek már így nőnek fel! Az állatok iránti szeretettel! És tényleg jó nézni, hogy veszik a fáradtságot, átjönnek és segítik az állatokat! Náluk a kutya családtag, nem CSAK kutya! Azért itt is van persze ilyen hála isten, aki bármit megtenne értük! :) A leendő gyerekem is állatbarát lesz az biztos, mert úgy fogom nevelni! A kutyánál több szeretetet, sokszor ember sem tud adni! Imádom őket! :))”
 • 30. Truba 2012. december 16. 10:56
  „Nagyon egyet értek Madarásszal és Lovasbandival! Én azért támogatom nagyon ezt a fajta felhívást adományozásra, mert míg az embernek van lehetősége akár dolgozni, segélyt kérni, addig mi van/lesz ezekkel a szerencsétlen kis állatokkal??? Ők nem tudnak beszélni, megmondani mikor kaptak utoljára kaját, simogatták meg, törődtek velük. Csak a borzalmas képeket látom, amiket megosztanak, hogy ez az embernek nevezett lény mennyire amortizált, elvetemült, idióta. Állatnak sem nevezem! A kutyák, akiket csak úgy ki raknak az út mellé, akik még 1 hét múlva is ugyanott várják, hogy az amortizált gazdájuk vissza menjen értük!!!... Erről van szó, a HŰSÉGről, BIZALOMról amit nekünk adnak. Sajnálom a gyerekeket is persze! Az ember már azt sem tudja, kinek adjon, mert minden nap jön valami hír. Mi nem menthetjük meg a világot, de tehetünk ellene! De nekik véleményem szerint több az esélyük akkor is, akárki akármit mond. Amúgy meg HAJRÁ, csak így tovább az adakozással! :)”
 • 29. Madarász 2012. december 15. 23:36
  „14. Enike, ha a családban maradnak, némelyikből 4-5 éves korra profi tolvajt nevelnek a szülők.

  17. Tévedsz, a győri állatmenhely egész évben jelen van, működik, több rendezvényük is van, nem csak ez.

  23. Ismételten tévedsz! Én arra a hozzászólásra reagáltam, amikor valaki pofátlanul belinkelt ide egy másik cikket, ami egy családról szólt, akik nem fűtenek és igen csak sántít a történet. Itt az állatokról volt szó, nem kell idehozni más adománygyűjtőket. Mindenkinek szíve joga, hogy milyen célra ad az adózott jövedelméből.

  26. Egyet kell, hogy értsek veled, ebben az országban rengeteg olyan család van, aki nyakra-főre vállalja a gyerekeket, dolgozni nem akarnak és a többiektől várják, hogy eltartsák őket és a gyerekek is ebbe nőnek bele, folytatják a szülők "hagyományait".”
 • 28. Nagymedve1 2012. december 15. 18:44
  „18. Hasiente - a te szegénységi bizonyítványod, hogy hozzászólásomat félreértetted. Én általánosságban szóltam az adományokról... Mikor említettem az állatmenhelyet? Nagyra becsülöm őket, te okostojás. ;-)”
 • 27. dundee80 2012. december 15. 18:06
  „Ma délelőtt mi is elmentünk a menhelyre, ahol kb. 2 órát töltöttünk. A látogatók kétharmada osztrák, német volt, akik bőségesen adakoztak főleg ennivalót hoztak zsákszám. Érdekes volt, hogy 10-12 éves németül beszélő (osztrák vagy német) gyermek, szinte egy osztálynyi sétáltatta, simogatta az állatokat, látszott rajtuk milyen örömmel teszik.
  A vitához annyit szólok hozzá, hogy én mint nyugdíjas és a havi 100000 Ft-ot kereső menyem segítjük az állatokat, a milliomosok, milliárdosok pedig segítsék az éhező gyermekeket, mert az a pár ezer forint amit mi adni tudunk, rajtuk nem segít, de a gazdagoknak pár 10 ezer forint meg sem kottyan (de egy családnak már komoly segítség).”
 • 26. Lovasbandi 2012. december 15. 17:32
  „Hatalmas ostobaság az állatokat emberrel, gyerekkel hasonlítani. Akinek a kutya csak egy kutya, az sosem volt állatbarát. Az ember(és itt nem a gyerekre gondolok) nagyrészt rendelkezik önálló akarattal, döntési lehetőséggel. A kutya nem. Ha nem rakod elé az ételt, akkor éhen hal. Nem tud elmenni dolgozni, segélyért, családi pótlékért, stb. ő vár, bízik abban, hogy egy ember ad neki. A kóbor kutyák nagyon kis része tud élelmet szerezni kukákból, szemétből, nagyobbik részük az embertől kap még most is. Az ember szelídítette meg, ezért felelősséggel tartozunk érte. Lehet hogy sokaknak nincs, nem volt kutyája, de felmenői között biztos volt kutyatartó. Ez a felelősség öröklődik! Ha meghal a gazda, akkor az örökös köteles helyt állni a kutyáért, már csak az elhunyt emlékéért is. De megértem, hogy sokan nem tartanak állatokat, mert nem olyanok a körülmények, vagy más a beállítottságuk. Sokan irtóznak az állatoktól. Többen megverik őket, kirakják az autópályán, beledobják a Dunába. Mielőtt ilyet tenne valaki, gondoljon arra, hogy futás közben utolérné- e a kutyát. Nem. Azért tudja bántani, mert vagy kényszeríti, vagy a kutya BÍZIK benne, odamegy, nem támadásra számít. A kutyák nagy része bízik bennünk. Tudják, hogy jó létük, életük rajtunk múlik. Felnéznek ránk, és ha csalódnak, mindig adnak új esélyt. Ha rossz kedvünk van, ha jó, mindig barátként bánnak velünk. Sokaknak ezek nem mondanak semmit. Mert még soha nem volt kutyájuk! Rövid együttélés után családtaggá válik, alkalmazkodik a gazdájához. Lehet kutya nélkül élni, de nem érdemes!”
 • 25. HarconaMarcos 2012. december 15. 16:58
  „5 - az X5 nem az alapítványé, de bármely támogató kiragaszthatja a menhely logóját bármilyen típusú autóra. Szerintem a félreértést az okozta, hogy az X5 tulajdonosok aránylag kis százalékban érzik úgy, hogy bárkin, vagy bármin segíteniük kellene. Persze ez is általánosítás, de még nem fordult elő, hogy egy besötétített terepjáró megállt volna a menhely előtt és kiadott volna a gazdája egy szatyor húszezrest, hogy ugyanmá nálatok jobb helyen lenne...”
 • 24. vera2012 2012. december 15. 16:09
  „15. 16. Igen, egyformán kell nézni az embert, állatot, növényt, mert élölények. Képzeljétek el a világot állatok vagy növények nélkül. Fölborulna az egyensúly. Ami nélkülözhetetlen az együtt éléshez. Egy növény ugyanugy nöl, lélegzik, mint az ember.”
 • 23. enike 2012. december 15. 15:37
  „"KOCCUTCA"
  Ki ne hagyd...
  Nem köpködtem, nem szítottam, és nem kampányoltam. A véleményem osztottam meg eme cikk elolvasása után. Ennyit tettem. De ígérem többet ilyen jellegű cikkhez nem szólok hozzá. Nekünk is van kutyánk, etetjük, itatjuk, és mindent megteszünk, hogy ne sínlődjön, szenvedjen. De nem egyenértékű a szememben egy embergyerekkel, mert mint Nága írta ösztönlények, csupán mi szelídítettük magunkhoz a SAJÁT önös érdekünkből. Soha semmilyen körülmények között nem hasonlítanám össze mondjuk a gyerekemmel!
  Mivel Madarász megtette (!) EZÉRT írtam a cikkhez a véleményemet. Egyébként eszem ágában sem lett volna.
  További szép napot, és egyetértek azzal is,hogy mindenkinek szíve joga eldönteni kinek, és miért adakozik!”
 • 22. thermoline 2012. december 15. 15:18
  „16! Szerinted?”
 • 21. Indygo 2012. december 15. 15:07
  „20. zsoli
  Nálad a pont. Nem kötelező adakozni. De ne is köpködjön senki. Had döntse el mindenki, hogy adakozik-e vagy sem.”
 • 20. zsoli 2012. december 15. 12:38
  „A cikk címét nézve úgy látom a hozzászólók között van aki nagyon eltévedt. Maradjunk annyiban, hogy akinek nem inge... Ne gyere ide és oszd az észt árva gyerekekről, rászorulókról. Ez nem az a fórum. Azt a fajta jótékonyságot máshol tedd, és máshol kampányolj mellette! De miért is lépsz be, és olvasod, sőt még hozzá is szólsz egy olyan cikkhez, amivel nem értesz egyet? Nem kellene!
  ENIKE "KOCCUTCA"
  Ott leszünk az adománnyal ismét!”
 • 19. nága 2012. december 15. 12:18
  „Nagyon botor dolog szembeállítani a gyermekeket és az állatokat. Mindkettő és még számtalan élőlény kell az ökológiai egyensúly fenntartásához a Földön! Mindenki annak adományozzon, akinek akar. Ne kezdjék már itt is a "pártoskodást" meg a "szellemi megerőszakolást", hogy csak az a jó, amit az egyik fél mond. Az állatok ösztönlények és a háziállatokat meg az ember szelídítette magához, persze azokat is önös érdekeinek megfelelően /pl. őrizze a házát a kutya /, akkor persze megfelelően lássa el étellel-itallal, kutyaházzal, oltassa be a betegségek ellen az állatorvossal, ivartalanítsa, ha nem akar szaporulatot nevelgesse, játsszon vele, csipeztesse is be, vagyis tegyen meg minden dolgot érte, ugyanúgy a többi kedvencként tartott állatkáért is. Ez az egyén felelőssége és nem hárítható át a közre, az államra stb. Aki nem tud valamilyen okból vagy nem is akar állatot tartani, az ne tartson!!! Ennyi lenne csupán. Akinek a lelkiismerete viszont eltűri bármilyen élőlény szenvedését, az nem nevezhető embernek, az legközelebb embertársaival teszi ezt meg, az közveszélyes.”
 • 18. Hasiente 2012. december 15. 11:21
  „Nagymedve1! Ha egész évben figyelmesen olvasnád akár a Kisalföldet is, tudnád, hogy a Menhely egész éveben jelen van.....akár a helyi médiában, akár más egyéb internetes oldalakon....az, hogy a te (köz)tudatodban nincs, az a te szegénységi bizonyítványod!”
37 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győr: adósságot visz az állam - videó

Megkezdődtek a tárgyalások a győri városvezetés és a nemzeti fejlesztési minisztérium képviselői… Tovább olvasom