Kisalföld logö

2018. 08. 15. szerda - Mária 19°C | 28°C Még több cikk.

Állatok Karácsonya a menhelyen

Évről évre megduplázódik a kilátogatók száma és a felajánlott adományok mennyisége a győri állatmenhelyen megrendezett kétnapos Állatok Karácsonyán. A hétvégi rendezvényen is „nagy volt a forgalom" a négylábúak között.

Az elhagyott, gazdátlan állatokra is irányult egy kis figyelem a hétvégén a győri, Téglagyári út menti menhelyen. A fagyban jobban megviseli ugyanis őket az otthontalanság: 180 kutya és 35 cica vár gazdára a létesítményben, ahol szombaton és vasárnap negyedik alkalommal rendezték meg az Állatok Karácsonyát.

Szépszámú állatbarát látogatott ki a menhelyre, hogy állateledellel s egyéb, a tél túléléséhez szükséges eszközökkel segítsék a négylábúakat.

Nagy Péter, az Emberek az Állatokért Alapítvány kuratóriumi tagja, az akció egyik szervezője elmondta: évről évre megduplázódik azok száma, akik megkeresik ilyenkor őket, s egyre több felajánlást is fogadhatnak. Akadnak olyan önkéntesek, akik az állatokat sétáltatják: ez azért is fontos, mert közelebb hozza őket az emberekhez.

agyos napok: A létesítményben 180 kutya és 35 cica vár gazdára. Fotó: Bertleff
agyos napok: A létesítményben 180 kutya és 35 cica vár gazdára. Fotó: Bertleff


„Ezek a napok a felelősségvállalásról szólnak, hisz sajnos karácsony előtt is rengeteg állatot »felejtenek« bevásárlóközpontok előtt. Tavaly két nap alatt mintegy százan jöttek el az Állatok Karácsonyára, idén ezt a számot már az első órákban elértük. Az itteni létesítmény fedett, takarítható és részben fűthető, így minden segítség elkél. Még külföldről is érkeztek az akciónkra, s a 40–50 állandó önkéntesünk száma ilyenkor megnégyszereződik" – mondta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mikor érkezik alacsony padlós busz?

Nehézkes a tömegközlekedés a mozgáskorlátozottak számára, a megállókban ugyanis nincs jelölve, hogy mikor érkezik alacsony padlós busz. Tovább olvasom