Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Állati dráma szerenáddal

Nagy fába vágta a fejszéjét a kis csapat. A győri Mozaik Színjátszókör Slawomir Mrozek Szerenád című darabját mutatta be szombaton Téten.
Családias nézőszám, bátor rendezés, lelkes szereplőgárda, vastaps... - de ne ugorjunk mindjárt a végére.

Vérpezsdítően vad zenére érkezik talpig fekete bőrben, fekete gitártokkal a főhős. Desperado! - gondoltuk, de csend lett, egy-két tétova akkord csupán,bánatos szemekkel, várakozóan nézett a gitáros. Igen, a tokban váratlanul tényleg gitárt rejtett. Elkezdődött az emberszabású állatok drámája.


Mórocz Anna (Fekete Tyúk) és Vadász Bálint (Róka)
Mórocz Anna (Fekete Tyúk) és Vadász Bálint (Róka)Leginkább vígjáték ez, bár minden pillanatban ott vibrált a gyilkosság lehetősége. A fekete szerenádozó (Vadász Bálint) ugyanis a Róka volt, akitől az eleinte bölcsnek tűnő Kakas (Körmendy Gál) megpróbálta megvédeni naiv tyúkjait.A tyúkól három csapóablaka mögött sorban tűntek fel a fejek. A hárem három tyúkja egyenként próbált a Róka karmaiba kerülni, egy kis izgamat remélve. A kacér, magát kellető Fekete (Mórocz Anna) "elvesztette" vörös szalagját,aztán... - nem áruljuk el.

A butácska Vörös (Jámbor Izabella), árulkodós volt, mert... - ezt sem mondjuk meg. Az okos barna (Szabó Orsolya) olyanokat mondott a Rókának, hogy... - ezt a mondatot pedig végképp nem fejezzük be.Jámbor Izabella (Vörös Tyúk)
Jámbor Izabella (Vörös Tyúk)


A legösszetettebb lélek a Róka. Régebben úgy mondtuk, ravasz, ma inkább manipulatív módon csavarja a szálakat, átlátva az udvar összes gyenge pontját. Mindeközben szembenéz saját gyengeségeivel, amelyeket legyőz korgó gyomra. Mert aki ölni született, annak bárhogy is van a lelke, nem szokik át a zöldségre...

Poéngyilkosok nem akarunk lenni: érdemes megnézni a véres vígjátékot,amelyet Csillag Attila rendezett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gorenje-korszak a győri piacon

Győr - Erős euró vonzza a kereskedőket: egy év alatt harmadával nőtt az árusok száma a győri piacon.… Tovább olvasom