Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 6°C Még több cikk.

Állatáldás a győri állatkertben - házi kedvencét is viheti!

A Xantus János Állatkertben október 5-én ünnepséget rendeznek, megáldják az állatkert lakóit, és a környék házi kedvenceit.

Az Állatok Világnapjának alapelve, hogy az állatok boldogabbá teszik életünket, segítőtársként és barátként gazdagítják mindennapjainkat.

A korábbi évekhez hasonlóan, erre az alkalomra 2013. október 5-én 14 órakor a Xantus János Állatkertben egy ünnepélyes megemlékezés keretében a Katolikus Egyház megáldja az állatkert lakóit, és a környék házi kedvenceit.

Az állatok világnapját október 4-én ünnepeljük. Ez a nap az állatok védőszentjének, Assisi Szent Ferenc halálának évfordulója. Az állatkerti megemlékezés célja, hogy felhívja a figyelmet az állat-ember együttélés szabályaira, fontosságára. Erre az alkalomra az állatkert kőszínpadán a Katolikus Egyház által celebrált ünnepélyes áldáson vehetnek rész látogatóink.

Először az állatkerti állatok felvonulása következik, melynek résztvevői : Benji a láma, Manci a szamár, Petra a dromedár, Zsuzsi a ló, kígyók, teknősök, és még sokan mások.
Ezen a napon, a házi kedvencek számára is nyitva áll az állatkert kapuja. Látogatóink magukkal hozhatják háziállataikat , hogy ők is az áldás részesei lehessenek. Továbbá a park egy részét velük együtt tekinthetik meg.

Ezen a napon a MakiZOO kapui is nyitva állnak. Ez azt jelenti, hogy a vállalkozó szelleműek egy sétát tehetnek a gyűrűsfarkú makik kifutójában, és néhány finom csemegével is megkínálhatják az állatokat, akik természetesen nagy érdeklődéssel közelednek mindenkihez.

A TapogatóZOO asztalánál különböző állatoktól származó dolgokat érinthetnek meg, foghatnak kézbe látogatóink (pl. kígyóbőr, emutojás, gyapjú, pávatoll, szarvasagancs).

Az állatkert terráriumházában 15:00-17:00-ig kígyó és teknős simogatás, csótányzizegtetés várja az érdeklődőket. További információk és tudnivalók: www.zoogyor.com

Látogasson el hozzánk és hozza magával Ön is kedvencét!

Helyszín: Xantus János Állatkert- Kőszínpad
9027 Győr Kiskút liget

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győrszentiváni klán-ügy: öten előzetesben maradnak

A Győri Járásbíróság előtt mintegy hatvan-hetven barát és hozzátartozó várta a döntést, amely számukra csalódást hozott. Tovább olvasom