Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Állat lemezzel jön Győrbe a PUF május 17-én

Az idén 25 éves Pál Utcai Fiúk a hazai alternatív pop örökifjú zenekara új nagylemezt hoz ki, nem is akármilyet: állati jót! Az április 28-án megjelenő Legelő címet viselő album a 2000-es Ha jön az élet... című korong örökségét hordozza magában: modern és szemtelen, pörgös és andalgós, szerelmes és h/karcos.
Leskovics Gábor, Lecsó (aki Lovasi András mellett a Kiscsillag egyik főkolomposa is) és zenekara ez év februárjában és márciusában rögzítette a 14 új dalt. Az új album 8 évet váratott magára, nem hiába, hiszen már a megjelenés előtti hetekben kivívta a közönség elismerését. Az új lemez három száma már megtalálható a zenekar myspace oldalán ( www.myspace.com/pufzenekar ) , amelyeket pár nap alatt több ezer alkalommal hallgattak meg.

Pál Utcai Fiúk koncert
Május 17. szombat 20:00
PÁGISZ és ÁMK
vendég: Colombre Band, Donnie Dorgo
"Az elején semmi különösebb koncepciónk nem volt, csak aztán rádöbbentünk, hogy majdnem mindegyik dal címe valamilyen állat lett. Persze nem igazi, valóságos állatok ezek, hanem a benned lakó állatokról van szó. Elkezdtünk ezen a vonalon dolgozni, és mivel az egyik legfontosabb dal címe „Legelő" volt, adta magát a dolog, hogy ez legyen a hely, ahol összejönnek ezek a lények. A legelő ebben az olvasatban te magad vagy, és ha ügyesen csinálod, egészen jól egymás mellett és kordában lehet tartani ezeket a bensődben lakozó (vad)állatokat." LecsóAz új album a maga nemében egyedülálló a magyar zenei palettán: hozza a jól megszokott szerelmes-harcos PUF jegyeket, és lendületes rock hangzást, emellett a karcos gitár riffek kellemesen ötvöződnek a poposabb és lírikus stílusjegyekkel. A mostani lemezen a zenekar gitárosa, Molnár Balázs jegyzi a legtöbb dalt, Lecsó a többit. Rajtuk kívül a Kaukázus zenekarból ismert Kardos-Horváth János is több szöveget írt az albumra. A dalokat sok helyen fúvósok teszik még teljesebb hangzásúvá.

A PÁGISZ-ban május 17-én este nyolckor kezdődő koncerten már az új dalokból is hallhatunk jópárat a, de természetesen a jól ismert nagy slágerek sem maradnak ki a buliból. A PUF-nak ezúttal két győri vendége is lesz: az egészen fiatal Donnie Dorgo, és a kipróbált zenészekből, de frissen alakult Colombre Band melegíti majd a hangulatot.

A Colombre Band egyéves, de Győrben már ismert, kissé újhullámos, sokat szövegelő zenekar. Eklektikus stílusjegyek jellemzőek rájuk, az énekes cinikus dalszövegei eléggé meghatározzák a dalok hangulatát, hangszerek tekintetében, amolyan R.C.H.Pappers-esen értelmezik a rockzenét, blues, funky, helyenként hip-hop-os elemekkel. A két énekes blues-os stílusa teszi igazán kerekké a megszólalást. A Mediawave-en Győrben és Mosonmagyaróváron is nagy sikerű koncertet adtak, utóbbi helyszínen Ferenczi György volt a zenekar vendége.

Jegyek elővételben a HÍD-ban és a McDonalds cd boltban kaphatók.

További info: alterparty.pagisz.hu, dorgo.uw.hu, colombre.fw.hu

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ideiglenesen megmenekültek a vasúti mellékvonalak

Ideiglenesen megmenekültek a kisforgalmú vasúti szárnyvonalak. A gazdasági tárca az év végéig… Tovább olvasom