Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Állásbörze Győrött: `látszik a fény a gazdasági válság alagútjában´

Kedden rendezik a XVI. Állásbörzét a Széchenyi István Egyetemen. Helyszíni tudósításunk jó hírrel szolgál: egy HR-szakember szerint egyre jobban kezd pezsegni a munkaerőpiac.


14 óra 12 perc - "Elsősorban a műszaki szakokon végzők bizakodhatnak a rossz tendencia megfordulásán" 

A kisalfold.hu munkatársai a XVI. Állásbörzén elsősorban huszonéves fiatalokat láttak a Széchenyi Egyetemen. Tömött sorokat egyik kiállító standjánál sem véltünk felfedezni, bár valószínűleg ez annak a számlájára írható, hogy ebédidőben tettünk egy kört a győri egyetemen.Gulyás Attila, az Állásstart portál munkatársa szerint "egyre inkább látszik a fény a gazdasági válság alagútjában, lassan, de biztosan egyre több munkát tudunk kínálni a diplomás álláskeresőknek".

"Véleményem szerint őszre még jobb lehet a helyzet a munkaerőpiacon, s azt sem tartom kizártnak, hogy a gazdasági válságot megelőző időket el tudjuk érni az új állások számát illetően. Elsősorban a műszaki szakokon végzők bizakodhatnak a rossz tendencia megfordulásán" – folytatta a HR-szakember.

Arra a kérdésünkre, hogy mit ajánl azoknak az álláskeresőknek, akik huzamosabb ideje nem találnak munkát, Gulyás Attila úgy válaszolt: "mindenképp tanuljanak egy idegen nyelvet, egyértelműen ez tűnik a legkamatozóbb befektetésnek. Ezen kívül vegyék fel a kapcsolatot egy karrierépítő céggel: sok segítséget, jó tanácsokat kaphatnak egy HR-szakembertől".

Előzmények

A rendezvény célja a közvetlen kapcsolatteremtés lehetőségének megteremtése a cégek és a hallgatók között. Az állásbörzét megelőzte a Felkészítő Nap, egy a hallgatók számára szervezett előadássorozat, tréning. A tréning részei: karriertervezés, önéletrajzírás, kiválasztási rendszerek, álláskeresési technikák, egyéni tanácsadás.

A gyakorlati helyek, a konkrét álláslehetőségek a műszaki, az informatikai és a gazdasági területen egyaránt kézzel fogható közelségbe kerülnek egyetemistáink számára - mondta el Tamándl László, az intézmény Karrier Irodájának vezetője, a rendezvény főszervezője.

Az állásbörze jó előkészítésének és az oktatók munkájának egyik értékmérője, hogy az intézmény diplomás pályakövetési felmérésének eredménye alapján a győri egyetemen végzett hallgatók 91%-a egy éven belül elhelyezkedik.

Az Audi mellett az E.ON Hungária Zrt., az AXA Személyes Pénzügyek Tanácsadó Kft., a LUK Savaria Kft., a Nemak Győr Kft. és az egyetem több szakmai partnercége külön standokon, előadásokon mutatkozik be.

Olvasóink írták

 • 12. Anikó69 2010. április 23. 15:34
  „Ja,még azt kihagytam,hogy csak 3 embert akartak felvenni.”
 • 11. Anikó69 2010. április 23. 15:28
  „Tegnap egy "fantasztikus "állásajánlaton vettem részt!
  Több mint százan voltunk a jelentkezők takarítói állásra.Volt köztünk mindenféle,fiatal,idős,Győri,vidéki,mivel a tisztelt hirdetők hiányosan hirdették meg az állást.
  Ha a hirdetésben ott állt volna hogy a Győriek előnyben,akkor egy vidéki sem utazott volna be.
  Továbbá ha a munkaidő leírása szerepelt volna a hirdetésben,akkor kevesebben mentek volna oda,hiszen nem mindenkinek felelhet meg a 6 órás munka és a munkaidő.Nekem például a 6-12 és a 14-től 20 óráig nem jó,mivel nem tudnék haza utazni vidéki lévén.Este kb 3 órát kéne várnom a vonatomra.
  Továbbá ha leírták volna hogy havi bruttó 55 ezer ft-ot fizetnek,akkor még kevesebben mentek volna oda.
  hiszen aki még munkanélküli segélyt kap,az sokkal több pénz mint amit az úri emberek ajánlottak.
  Itt az önkormányzatnál 6 órás munkára havonta bruttó 60 ezret szoktak fizetni.”
 • 10. Anikó69 2010. április 23. 15:14
  „Egy apró betű hibám van a szövegemben,amit javítok. némi=népi Így helyes a mondatom:
  "Azoknak a népi cserépedényeknek kéne 25 ezer ft-ból élni akik meghozzák ezerket a buta szabályokat."
  Ha csak némi cserépedények lennének az országban,akkor nem lenne gond,de sajnos rengeteg cserépedény van.”
 • 9. Anikó69 2010. április 22. 17:03
  „Persze nem azt mondták hogy azért nem kapom meg a szoc. segélyt mert fehér vagyok,hanem azt hogy az egy főre jutó jöveledem a családban eléri azt a kis 25 ezer ft-ot.
  A barmok szerint egy embernek 25 ezer ft-nak elégnek kell lenni a havi megélhetésre.
  A tb befizetés majdnem 5 ezer ft,hogy ellásson az orvos ha beteg leszek.Amit jelenleg szedek gyógyszerek kb.4-5 ezer havonta(már fogamzásgátlót nem is szedek,mert azzal még több lenne).
  Ez kb tíz ezer eggyütt,ami az egészségem érdekében fontos.
  Akkor hol van az élelem amit megeszek?
  Most a férjemre hárul az eltartásom mert a barmok szerint nekem nem jár az a 25 ezer ft havonta.
  Azoknak a némi cserépedényeknek kéne 25 ezer ft-ból élni havonta akik meghozzák ezeket a buta szabályokat.”
 • 8. szocdem 2010. április 22. 10:55
  „Európában nincs nagyobb baj mint bármikor volt.

  Mi annak a levét isszuk, hogy a hatalom csak az exportra koncentrál (abból tud húzni) meg az olcsó (ingyenesnek tűnő) bérmunkára. ennek következtében nincs belföldi munkahely - igaz minek is lenne, ha kereslet sincs az esetleges termékeire, szolgáltatásaira, mert aki dolgozik az annyi pénzt se kap szinte hogy magát, és a családját tisztességesen eltarthassa - hitelek vállalása nélkül.

  A munkaerő piac akkor fog "pezsegni" t. "szakértő uraka és hölgyek" ha a TERMELŐ munkásokban oylan hiány lép fel mint amiylen ma a nyugati országokban mutatkozik! Addig parasztvakítani teccenek - állami pénzből!”
 • 7. szocdem 2010. április 22. 10:52
  „5. Anikó69 2010.04.21. 13:39

  Segélyt nem azért nem kapsz mert nem vagy kreol, hanem azért, mert nálunk a szocsegély rendszer nem európai hanem bolsi paradigmákon lapul. Nem akarlak elkeseriteni: ha ebben az irányban haladumk, akkor szinte senki sem lesz segélyre jogosult - ez az érdeke a hatalomnak ami rendes rabszolgatábort hozott létre az elmúlt 20 évben. (Sokan vannak ma is olyan bolsevik ostobák, akik nem hiszik el hogy lehetnek Ők is rászorulók, és követelik a segélyek megszüntetését)”
 • 6. mais 2010. április 22. 08:38
  „Sajna én se látok semmi fényt az alagútba ... :) Pedig de jó lenne már látni egy kis fényt ott ... De bizakodok :)Lesz még jobb is ... mint ami most van.”
 • 5. Anikó69 2010. április 21. 13:39
  „Esetleg már a túlvilág fénye látszik mert előbb-utóbb éhen halunk és oda kerülünk át sokan akik már még munkanélküli segélyt sem kapnak.Én már nem kapok,és szoc.segélyt sem mert a férjemnek picivel több a keresete mint a minimálbér és nem vagyok kreol sem.”
 • 4. kolombela 2010. április 21. 11:21
  „Látszik bizony, mert az a fény a válság mozdonyáé.”
 • 3. mecsoka 2010. április 21. 08:54
  „" jó tanácsokat kaphatnak egy hr szakembertől"... hm, ok! Valaki alkalmazzon engem hr szakembernek, én meg majd osztom az okosságot a többi friss diplomásnak :D”
 • 2. gyoriedes 2010. április 20. 18:30
  „Üdvözöm a cikk íróját, végre valaki helyesen is le tudja írni : "Győrött".
  Eddig ez nem igazán volt jellemző a Kisalföldre, hogy helyesen írja. :)”
 • 1. nyusz 2010. április 20. 17:50
  „Nagyon látszik a fény,hogy 35év felettieket nem nagyon akarnak felvenni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ügyes pénzügyesek – jó befektetők a jedlikes és pálffys diákok

Sikeresen lezárult a Generali Alapkezelő és a Generali-Providencia Biztosító hazai középiskolások… Tovább olvasom