Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Állásbörze az egyenlő esélyért

Győr-Moson-Sopron - Hagyományteremtő szándékkal először rendezett állásbörzét megváltozott munkaképességűeknek a Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ. Az álláskeresők közül Győrben 200, a megyében 381 tartozik az érintettek közé.
„Állásbörze és információs nap a megváltozott munkaképességű álláskeresők részére" címmel első alkalommal rendezett rehabilitációs álláskeresőt, -ajánlót a Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ. A rendezvénynek a Széchenyi István Egyetem Egészségügyi és Szociális Intézete adott otthont.

– Sokat várunk a rendezvénytől s attól a munkától, amit most kezdtünk, összefogásra van szükség, hogy sikeres legyen. Rendezvényünket különválasztottuk a pénteki állásbörzétől, így kiemelt figyelem jut azokra az emberekre, akiknek segíteni akarunk. Az állásbörzén megjelent munkáltatók képviselői itt megfelelő képet kaphatnak a megváltozott munkaképességűekről, így ők eredményesebben vezethetők vissza a munka világába – mondta többek között Rimányiné Somogyi Szilvia, a re-
gionális munkaügyi központ főigazgató-helyettese.

A munkáltatók személyes bemutatkozásokon fogadták az állásbörze résztvevőit. Fotó: Bertleff András
A munkáltatók személyes bemutatkozásokon fogadták az állásbörze résztvevőit. Fotó: Bertleff András

A főigazgató-helyettes hangsúlyozta, hogy most a költségvetési pénzek mellett uniós források is rendelkezésre állnak. Többek között komplex akadálymentesítésre, az információhoz és a szolgáltatásokhoz való azonos esélyű hozzáférés biztosítására, a munkába állást elősegítő rehabilitációs eszközrendszer kiépítésére és a rehabilitációs szolgáltatások fejlesztésére.

A rendezvény megnyitóján dr. Fehér Rózsa, az egészségügyi és szociális intézet igazgatóhelyettese többek között elmondta, az egyetemen több szak érintett a megváltozott munkaképességűek rehabilitációjában.

Olvasóink írták

 • 2. PrettyWoman 2008. október 23. 15:51
  „Én nem vagyok mozgássérült, de én sem jutok be a munkaügyi központba akadálymentesen. Már mindjárt az ajtóban ott van akadály gyanánt egy förtelmesen bunkó biztonsági őr. Valszeg nem alapból az, hanem azt várják el tőle. Pedig szerintem a határozottság, karakánság nem egyenlő a bunkósággal. Tudom, hogy melyik ügyintézőhöz kell mennem, mégis sorszámot kell húzni. Eddig rendben. Ő adja ki - ez is rendben - bár én képesnek érzem magam egy sorszámot kihúzására, a bankban is magam teszem ezt meg. De az azért nonszensz, hogy elkéri az összes személyes iratomat (sz.ig., lakcímkártya, adókártya, TAJ-kártya). Kérdem, hogy miért? Mert ki van írva. Azt látom, de miért NEKI kell megmutatnom, miért nem az ügyintézőnek? Mi köze a lakcímemhez? Ha az lesz kiírva, akkor lakáskulcsot is kell adnom neki? Azt mondta, azért vannak ezek a dolgok kiírva, hogy neki legyen munkája. Remek. Tehát a nép cseszegetése a lényeg, nem a biztonság fenntartása. A biztonsági őrnek. Márcsak azért is felesleges és (személyiségi jogokat) sértő ez a procedúra, mert fent az ügyintéző SEM KÉRI SOHA a papírjaimat, hiszen már regisztrálva vagyok. Csak egyetlen egyszer kellett bemutatni, amikor először mentem. De lent a paprikajancsinak meg kell mutatni a személyes irataimat. Igaz, az sem biztos, hogy olvasni tud egyáltalán. Még nála műveltebb embereknek is gondot okoz, hogy az ÚJ plasztikkártyás jogsi egyben a személyazonosság igazolására IS ALKALMAS. De csak néznek sokszor, mint az a bizonyos az újkapura. Pedig rá vagyon írva.
  Tábornok egyébként igazad van.”
 • 1. Tabornok 2008. október 23. 07:09
  „"Többek között komplex akadálymentesítésre," A munkaügyi központ akadálymentesített????
  Mesélni én is tudok, de mi a gyakorlat.
  A vakoknak, gyendénlátóknak, kerekesszékeseknek nem mesére és ideológiára van szükségük, hanem akadálymentes hivatalokra, akadálymentes egészségügyre, akadálymentes útkereszteződésre.
  Ne a rászorulók pájázzanak, hanem az önmagukat egészségesnek tartók, teremtsék meg a feltételeket!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Káosz van a közlekedésben

Győr - A megyeháza díszterme adott otthont a napokban „Az intelligens autó" elnevezésű… Tovább olvasom