Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

Állás helyett zaklatják

"Vagy megdöglesz ötvenezerért, vagy a lányoddal jól élhetsz kétszázezerből” – ilyen és nyomdafestéket nem tűrő, fenyegető tartalmú üzeneteket kap naponta egy olvasónk.
"Vagy megdöglesz ötvenezerért, vagy a lányoddal jól élhetsz kétszázezerből" – ilyen és nyomdafestéket nem tűrő, fenyegető tartalmú üzeneteket kap naponta vagy húszat is az a negyvenes anyuka, akinek más „bűne" nincs, csupán feladott egy álláshirdetést. Először megijedt, azután tanácsért lapunkhoz fordult.

P. Márta néhány hónapja költözött külön férjétől, ám ahhoz, hogy kislányával talpon maradhasson, munkát szeretne vállalni. Feladott hát egy hirdetést az egyik legnagyobb példányszámban megjelenő hirdetési újságban, amelyben leírta: tanult képesítései mellett jelenlegi helyzetében akár takarítást is vállalna, csak hogy a kicsivel valahogy meglegyenek. Az eredmény: este 10 óra után is bombázták meglehetősen durva, nyomdafestéket aligha tűrő üzenetekkel, nyílt szexuális ajánlattal.

– Éjjel-nappal szól a telefonom, ki kellett kapcsolnom, mert nem bírtam idegekkel – mondta elkeseredetten az asszony. – Amikor az üzenet küldőjét egyetlenegyszer arra kértem, ne hívjon és ne üzengessen, fittyet hányt rám. Pedig csupán egy tisztességes állást szeretnék.
Márta nem írt és nem válaszolt egyetlenegy inzultáló üzenetre sem, de a hirdetés megjelenése óta folyamatosan zaklatják. Fontolgatja mobilszámának megváltoztatását, tanulságképpen azonban legközelebb kizárólag jeligés munkavállalással próbálkozik.

Zaklatás nincs, legfeljebb veszélyes fenyegetés miatt lehetne feljelentést tenni, ám az üzenet ez esetben nem kifejezetten az emberélet kioltására irányul. Kocsis Tünde, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője a legegyszerűbb megoldást olvasónk telefonszámának megváltoztatásában, illetve annak titkosításában látja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Győrhő még nem tud támogatottakról

A Magyar Államkincstár eddig még egyetlen támogatott adatait sem nevezte meg a Győri Hőszolgáltató… Tovább olvasom